Ελευθέρια

Ο Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α Δήμου Κιλκίς σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και φορείς της πόλης διοργανώνουν από το.1998 από το τελος Απριλιου εως τελος Ιουνιου εκδηλώσεις που σκοπός τους είναι ο εορτασμός της απελευθέρωσης της Πόλης του Κιλκίς (από τους Βούλγαρους στις 21-6-1913) σε συνεργασία με διάφορους Πολιτιστικούς Φορείς έτσι ώστε με αφορμή την τοπική γιορτή να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις ποικίλων θεμάτων(εκθέσεις Ζωγραφικής, Ομιλίες, Θεατρικές Παραστάσεις, Παρουσιάσεις Βιβλίων, Συναυλίες κ.τ.λ ) αλλά να μείνει ζωντανή και η ιστορική μνήμη.
Στο πρόγραμμα υπάρχουν εκδηλώσεις που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Η απήχηση των εκδηλώσεων στο κοινό είναι μεγάλη και εξαρτώμενη από τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα του καθένα.Υπάρχει συμμετοχή εθελοντών σε επιμέρους εκδηλώσεις.
Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις,Εκθέσεις Ζωγραφικής,Ομιλίες,Παρουσιάσεις Βιβλίων,Αθλοπαιδείες, Χορωδίες,Συναυλίες
Κάποιες από τις εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς και οι υπόλοιπες στο Θέατρο Λόφου, σε πλατείες και γειτονιές της πόλης, στις εγκαταστάσεις και αίθουσες του κάθε πολιτιστικού συλλόγου.
Μέσα στους καταστατικούς στόχους του ΟΠΟΝΓΑ είναι η ανάδειξη της πολιτισμικής πολυμορφίας που σε ότι αφορά την παραπάνω περιγραφόμενη εκδήλωση εξυπηρετείται από την ποικιλότητα των δράσεων, των θεματικών ενοτήτων καθώς και την απεύθυνση άνευ διάκρισης σε μικρούς και μεγάλους, ημεδαπούς ή αλλοδαπούς.
Ο πολιτισμός ,ως μέγιστη δύναμη προώθησης του διαλόγου, της δημιουργικότητας, της συμμετοχής, της πνευματικής καλλιέργειας, της εγρήγορσης, της εθνικής και γλωσσικής συνείδησης μέσα από την αλληλεπίδραση και το συγχρωτισμό, ενώνει λαούς, κόσμους, θρησκείες και αποτελεί κύριο μέλημα της υπηρεσίας.
Οι εκδηλώσεις των Ελευθερίων είναι θεσμοθετημένες εδώ και 15 χρόνια και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή θέμα κατάργησής τους.

Περισσότερες πληροφορίες:
Φεβρωνία
Τεβρετζίδου -2341352143,6937083085
Γραφεια Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α-Γ.καπέτα
17,61100
Κιλκίς-Κεσιδου
Σοφια : 2341352158- email : kesidsof@dhmoskilkis.gr

You may also like...