«Εκπαιδεύοντας τον Άλλο» Διεθνές Συνέδριο για τη Δημιουργία Ντοκιμαντέρ από Πρόσφυγες και Πολίτες Χωρών της Μεσογείου στο πλαίσιο του προγράμματος «Home NewHome» 20 & 21 Μαρτίου 2017, 16.00-20.00 στο Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16, 10672 Αθήνα Τηλ. 210 3661000 Συμμετοχές: Δωρεάν Αιτήσεις: info@storydoc.gr «Home NewHome»: Πρόγραμμα παραγωγής ντοκιμαντέρ για τη συμβίωση προσφύγων, μεταναστών και ντόπιων σε χώρες της Μεσογείου Ντοκιμαντέρ που έχουν γυριστεί φέτος ή πρόκειται να γυριστούν σε 6 πόλεις της συγκεκριμένης περιοχής, παρακολουθούν αυτήν την πρωτόγνωρη για όλους κοινή ζωή – όχι μόνον για να γίνει αντιληπτή και γνωστή μια οριακή κατάσταση, αλλά και ως προσπάθεια για αμοιβαία κατανόηση και αξιοπρεπή συνύπαρξη. Τα ντοκιμαντέρ γυρίζονται από πρόσφυγες και ερασιτέχνες κινηματογραφιστές, κατοίκους των πόλεων Αμάν, Αθήνας, Μυτιλήνης, Ραμάλας, Σμύρνης, Τύρου με την καθοδήγηση ειδικών (σκηνοθετών, τεχνικών κ.ά.) στα εργαστήρια του προγράμματος «Home NewHome». Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Ελληνικό Ινστιτούτο Προώθησης του Ντοκιμαντέρ Story Doc με την υποστήριξη του Goethe-Institut Athen, του Ιδρύματος Anna Lindh Foundation, σε συνδιοργάνωση με τους Δήμους Αθηνών και Λέσβου καθώς και την Περιφέρεια Αττικής και σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας. Τα σεμινάρια στην Αθήνα πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανοιχτά Σχολεία» του Δήμου Αθηναίων με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Eταίροι στην εκπαιδευτική δράση είναι: Arab Women Media Center (Αμάν, Ιορδανία), Young Palestinian Filmmakers Society (Ραμάλα, Παλαιστίνη), Yasar University (Σμύρνη, Τουρκία), Istanbouli Theater-Tyro Association for Artists (Τύρος, Λίβανος). Στο συνέδριο θα συνεισφέρουν ομιλητές απ΄όλες τις συμμετέχουσες χώρες, μεταξύ των οποίων:
o Από την Ιορδανία: Mahasenkh Mughrabi,Mohammad Yousef Makawi και Mohammad Shaher Abdallah, εκπρόσωποι του Arab Women Media Center, Amman Jordan (AWMC) .
o Από την Παλαιστίνη: Isra Odeh , Ahmad Mohammad, εκπρόσωποι της Young Palestinian Filmmakers Society.
o Από την Τουρκία: Ürun Yildiran Önk και Mahmut Çağrı İnceoglou, διδάσκοντες στο Πανεπιστήμιο Yasar University, Izmir-Turkey (Faculty of Communication, Radio, TV and Cinema Department).
o Από το Λίβανο οι Kassem Istanbouli, Fares Hadi, Samer Koubeissi εκπρόσωποι του Istanbouli Theater -Tyro Association for Artists.
o Από την Ελλάδα οι: Πανάγος Γεωργόπουλος, Ειδικός Σύμβουλος Υπουργού Παιδείας, Μαρία Λιακοπούλου, Εκπαιδευτικός Δομής Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων, Ήρα Παπαδοπούλου, Ομάδα Διαχείρισης, Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης των Προσφύγων του ΥΠΠΕΘ, Χρήστος Στεφάνου, Συντονιστής Εκπαίδευσης Προσφύγων Κέντρου Φιλοξενίας Ελαιώνα. Eπίσης, παρεμβάσεις θα κάνουν οι εκπρόσωποι του StoryDoc σκηνοθέτες Μαρία Πεσλή, Μάρκος Γκαστήν, Αγγελος Κοβότσος, Βασίλης Λουλές, Γεράσιμος Ρήγας, Ηλίας Γιαννακάκης.
Η συμμετοχή στο Συνέδριο είναι δωρεάν. Αιτήσεις θα γίνουν δεκτές έως τις 17 Μαρτίου με email στο info@storydoc.gr . Οι εισηγήσεις θα είναι στα αγγλικά-ελληνικά και θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση. Υποστηρικτής Επικοινωνίας ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Το “ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ’’ – StoryDoc ( www.storydoc.gr ) δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στην Μέση Ανατολή διοργανώνοντας εκπαιδευτικά σεμινάρια και εργαστήρια παραγωγής ντοκιμαντέρ τόσο από επαγγελματίες σκηνοθέτες όσο και από ερασιτέχνες κινηματογραφιστές.
Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν.
Αιτήσεις θα γίνουν δεκτές έως τις 17 Μαρτίου με email στο info@storydoc.gr . Οι εισηγήσεις θα είναι στα αγγλικά-ελληνικά και θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση. Υποστηρικτής Επικοινωνίας ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Επισυνάπτεται το πρόγραμμα.
Πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό:
Βίκυ Τραχανή, Τηλ. 210 3661043, vicky.trachani@athen.goethe.org
www.goethe.de/athen