Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης 2016/17

arxeioΣτόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μικρών μας φίλων σε μια πολύ σημαντική διαδικασία , αυτήν της Ανακύκλωσης.
Η Ανακύκλωση είναι μια διαδικασία που βοηθάει στην αποφυγή της σπατάλης υλικών που χρησιμοποιούμε για την κάλυψη  καθημερινών αναγκών , είναι μια διαδικασία που μπορεί να αποσυμφορήσει το περιβάλλον μειώνοντας τους ρύπους μέσω της χρήσης υλικών που έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί αλλά επίσης συμβάλλει στην μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος με την διαλογή χρήσιμων απορριμμάτων.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιείται στους χώρους του μουσείου έως 30~ άτομα ανά τμήμα. Το πρόγραμμα έχει στόχο  παιδιά σχολικής ηλικίας , όλες τις τάξεις του Δημοτικού.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει μια μικρή παρουσίαση η οποία θα ενημερώσει τα παιδιά για την ανακύκλωση και την σχέση της με τον κόσμο μας , αλλά και εικαστικές δραστηριότητες με θέμα την ανακύκλωση καθώς και δραστηριότητες στον χώρο του μουσείου με σκοπό τον διαχωρισμό των ανακυκλώσιμων υλικών (Διαγωνισμός Ανακύκλωσης , Κυνήγι Σκουπιδιού , Τι είμαι και σε ποιον κάδο πηγαίνω).
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι διάρκειας 45~ λεπτών και πραγματοποιείται από τον Λασκαρίδη Κωνσταντίνο , φοιτητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με το μουσείο.

You may also like...