Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες “ένας θησαυρός από χρυσό” στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

AFISAΈνας θησαυρός από χρυσό
Εκπαιδευτικό Οικογενειακό Πρόγραμμα
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας
Κυριακή, 1 Ιουνίου 2014
Στο πλαίσιο φιλοξενίας της περιοδικής έκθεσης “Αρχαιοκαπηλία Τέλος” θα υλοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, την Κυριακή, 1 Ιουνίου 2014, εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες σχετικά με το ζήτημα της αρχαιοκαπηλίας και της παράνομης διακίνησης αρχαιοτήτων με τίτλο «ένας θησαυρός από χρυσό».
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολή οπτικοακουστικού υλικού για τη γνωστή υπόθεση του «Θησαυρού των Αηδονιών», ενός συνόλου από χρυσά κοσμήματα που εκλάπη από μυκηναϊκό νεκροταφείο στα Αηδόνια της Νεμέας, κατέληξε στη Νέα Υόρκη, όπου επρόκειτο να δημοπρατηθεί και επαναπατρίστηκε το 1996. Ακολουθούν εκπαιδευτικές δραστηριότητες μέσα από τις οποίες παιδιά και συνοδοί θα έρθουν σε επαφή με την επιστήμη της αρχαιολογίας και τη διαδικασία της τεκμηρίωσης των αρχαιολογικών ευρημάτων, σε αντιδιαστολή με τη λεηλασία των αρχαιολογικών θέσεων και τη διαρπαγή αρχαίων αντικειμένων από το περιβάλλον εύρεσής τους.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελεί προσαρμογή της αντίστοιχης ομότιτλης ενότητας του εκπαιδευτικού πακέτου με θέμα την παράνομη διακίνηση αρχαιοτήτων που υλοποίησε το τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, στο πλαίσιο του προγράμματος“Witness the Past: Education Programs for the Public and Cultural Heritage Professionals on Illicit Trafficking of Antiquities”.
Διάρκεια προγράμματος: 11.00-13.00
Μέγιστος αριθμός παιδιών και συνοδών:30
Προϋποθέσεις συμμετοχής: ένας συνοδός και έως δύο παιδιά, ηλικίας 8 έως 11 ετών, ανά οικογένεια.
Για τη συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση (2665 0 21417, 28539 / Πληροφορίες: Θεoδώρα Λάζου – Αντωνία Τζωρτζάτου). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

You may also like...