Εκπαιδευτική εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς

sΕκπαιδευτική Εκδήλωση
«της φωτιάς και του πηλού ιστορίες»

Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς

Ημερομηνία και ώρα εκδήλωσης:
Πέμπτη – Παρασκευή 20 – 21 Οκτωβρίου 2016
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς συμμετέχει στην επικοινωνιακή δράση πανελλαδικής εμβέλειας του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Μουσείων του ΥΠΠΟΑ με τίτλο για το 2016 «Περιβάλλον και Πολιτισμός, Παντέχνου πυρός σέλας – Λαμπερές ιστορίες φωτιάς», με την υλοποίηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς δύο εκπαιδευτικών διαδραστικών εκδηλώσεων υπό τον τίτλο «της φωτιάς και του πηλού ιστορίες».
«Στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της χώρας και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία του. Κεντρικός άξονας είναι η προβολή του δεσμού των τεσσάρων στοιχείων της φύσης με την ανθρώπινη σκέψη και δημιουργία διαχρονικά».
Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016 και ώρες 9:00π.μ. και 11:00π.μ. θα υλοποιηθεί από αρχαιολόγους της Εφορείας μας σε συνεργασία με αρχαιολόγο, ειδικευμένη σε θέματα αρχαίας κεραμικής τεχνολογίας – κεραμίστρια, εκπαιδευτική δράση πειραματικής κατασκευής αγγείων – αντιγράφων της προϊστορικής και της βυζαντινής περιόδου. Παράλληλα θα προβληθεί ολιγόλεπτη ταινία για την κατασκευή τροχήλατων αγγείων. Η δράση απευθύνεται σε μαθητές/τριες Δ, Ε΄και ΣΤ΄Δημοτικού.
Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016 και ώρες 10.00 π.μ., 11.00π.μ., 12.00 και 13.00 θα υλοποιηθεί από αρχαιολόγους της Εφορείας μας σε συνεργασία με αρχαιολόγο, ειδικευμένο σε θέματα πειραματικής αρχαιολογίας, εκπαιδευτική δραστηριότητα για την αρχέγονη διαδικασία και τους τρόπους αφής της φωτιάς διαχρονικά. Η δράση απευθύνεται σε μαθητές/τριες ΣΤ΄ Δημοτικού και Α΄ Γυμνασίου με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων 25 άτομα τη φορά.
Για την συμμετοχή στα εν λόγω προγράμματα απαιτείται δήλωση συμμετοχής και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (υπεύθυνοι επικοινωνίας από Δευτέρα έως Παρασκευή, κατά τις ώρες 9:00 π.μ. – 11:00 π.μ.: Μαρία Φαρμάκη, Σταμάτης Χατζητουλούσης, τηλ. (2310 801402, 23410 22477).

Aπό Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς

You may also like...