Εκπαιδευτική Δράση ΄΄Γαλάζια Σημαία΄΄

Εκπαιδευτική Δράση «Γαλάζια Σημαία»
Η Τουριστική Ιαματική Επιχείρηση Δήμου Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» οργάνωσαν εβδομάδα δράσεων από 31 Ιουλίου – 04 Αυγούστου 2017 στην δημοτική παραλία Αλεξανδρούπολης για την υποστήριξη και ανάδειξη του θεσμού. Οι δράσεις είχαν ως στόχο την περιβαλλοντική εκπαίδευση, ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της ακτής. Η ποιότητα του νερού της ακτής και η καθαρότητα της παραλίας από σκουπίδια ήταν οι δύο στόχοι που υποστηρίχθηκαν από τις δράσεις.
Αναλυτικότερα οι στόχοι που επιτευχθήκαν ήταν οι εξής:
Να κατανοήσουν τα παιδιά την σημαντικότητα της καθαρότητας των ακτών από σκουπίδια καθώς και την έννοια της ανακύκλωσης και να γνωρίσουν τα υλικά που μπορούν να ανακυκλωθούν.
Να κατανοήσουν τα παιδιά την σημαντικότητα της καθαρότητας του θαλάσσιου νερού και να έρθουν σε επαφή με την διαδικασία μέτρησης της ποιότητας του νερού καθώς και τον τρόπο βιολογικού καθαρισμού του.
Η εμπλοκή των παραβρισκόμενων σε μια δράση ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης, ψυχαγωγίας και παιχνιδιού για τον εορτασμό κατάκτησης της «Γαλάζιας Σημαίας».
Μια ιδιαίτερη συνεργασία με την ΤΙΕΔΑ η οποία έδωσε αφορμή και λόγο για δραστηριοποίηση με στόχο την καθαρή ακτή και θάλασσα. Παιχνίδια και πειράματα αποτέλεσαν αφορμή για την κατανόηση της σημαντικότητας της κατοχής γαλάζιας σημαίας.
Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο κ. Τριαντάφυλλο Αρβανιτίδη καθώς και το Δ.Σ. της Τ.Ι.Ε.Δ.Α. για την υποστήριξη της συνεργασίας και για την ευκαιρία που μας έδωσε ώστε να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας σε ένα τόσο διαφορετικό πλαίσιο.
-O-
Πρόεδρος του ΜΦΙΑ
Ναϊτίδης Ν. Ιωάννης

You may also like...