Εκπαιδευτικές δράσεις για τον Αυτισμό- Ιδρυμα Ωνάση

ΑΠΡΙΛΙΟΣ – ΜΑΪΟΣ 2021

Κατεβάστε αναλυτικό ΔΤ & φωτογραφίες

Μία μουσική συλλογή και τρία webinars  για ίση πρόσβαση στη γνώση, τις τέχνες και τη χαρά της μάθησης

Το Ίδρυμα Ωνάση πιστεύει πως όλα τα παιδιά μπορούν να μάθουν, απλώς έχουν τον δικό τους τρόπο. Γι’ αυτό, όπως κάθε χρόνο, δημιούργησε εκπαιδευτικά προγράμματα, ψηφιακά υλικά αλλά και webinars ώστε να γίνει πράξη η έννοια της άρσης του αποκλεισμού και της συνεκπαίδευσης. Το Ίδρυμα Ωνάση στέκεται δίπλα στα παιδιά με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, τους επαγγελματίες που εργάζονται μαζί τους, τους φίλους και τις οικογένειές τους

 

WEBINAR CD: «ΕΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΜΙΚΡΟ»

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ
ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ

Για γονείς, εκπαιδευτικούς, ειδικούς παιδαγωγούς

21 Απριλίου 2021 | 18:00-19:30

Πώς μία μουσική συλλογή με τραγούδια και μελωδίες που υπογράφουν ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο ποιητής Μιχάλης Γκανάς μπορεί να αποτελέσει αφορμή για δημιουργικό παιχνίδι στο σπίτι και το σχολείο; Αφεθείτε στη μουσική και πάρτε μέρος στο online εργαστήριο που δημιουργήθηκε για να διασκεδάσετε με δημιουργικά παιχνίδια, να αλληλεπιδράσετε και να επικοινωνήσετε καλύτερα με τα παιδιά με ή χωρίς Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ).
Πατήστε εδώ για να ακούσετε και να κατεβάσετε όλα τα τραγούδια και τις μελωδίες.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ>

WEBINARS | ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΜΟΥ

Για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και επαγγελματίες ψυχικής υγείας

1η ομάδα:
12 Μαΐου | 12:00-13:30 &
14 Μαΐου | 12:00-13:30

2η ομάδα:
12 Μαΐου | 14:00-15:30 &
14 Μαΐου | 14:00-15:30

Ένα webinar για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς επίσης και για επαγγελματίες ψυχικής υγείας, ώστε να τους βοηθήσει με απλό και επιστημονικό τρόπο να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο του αυτισμού και να τους καθοδηγήσει στην αποτελεσματική και ομαλή διαχείριση τέτοιων περιστατικών. Η συμβολή σας στη ζωή των συνανθρώπων μας με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) είναι πολύτιμη.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

 

Για ειδικούς παιδαγωγούς, θεραπευτές και επαγγελματίες ψυχικής υγείας ​

19 & 26 Μαΐου | 18:00-20:00  &
2 & 9 Ιουνίου | 18:00-20:00

Το webinar δημιουργήθηκε με στόχο την εξοικείωση στη χρήση εκπαιδευτικού υλικού και στη δημιουργία εξατομικευμένων κοινωνικών ιστοριών, πρακτικών συμβουλών και βημάτων που θα προετοιμάσουν τα άτομα με ΔΑΦ κάθε ηλικίας να «πάνε στον γιατρό» για καρδιολογικές εξετάσεις.

Μάθετε πώς μπορείτε να βοηθήσετε τα άτομα με ΔΑΦ και τους συνοδούς τους να προετοιμαστούν κατάλληλα και μεθοδευμένα για την επίσκεψή τους στο νοσοκομείο και συμβάλλετε ώστε μια αγχώδης διαδικασία να μετατραπεί σε θετική εμπειρία.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

 

 

 

 

 

 

You may also like...