Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών – ΟΤΕ!

oteΦέτος, νέα προγράμματα, νέες ιστορίες!
Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ συνεχίζει και φέτος για 6η συνεχή χρονιά  τις εκπαιδευτικές δράσεις του με προγράμματα για σχολικές ομάδες, οικογένειες και μεμονωμένους επισκέπτες,  προσφέροντας μια ολοκληρωμένη μουσειακή εμπειρία.Σε όλα τα προγράμματα, τα παιδιά ενημερώνονται για τις τηλεπικοινωνίες από την αρχαιότητα έως και σήμερα, ενώ διασκεδάζουν,  ανακαλύπτοντας τη χαρά της δημιουργίας και της γνώσης μέσα από τις εικαστικές τέχνες και τις τεχνικές τους, την τεχνολογία και τις επιστήμες.Τα προγράμματα ξεκινούν τον Σεπτέμβριο και διαρκούν έως και τον Μάιο του 2016.
Φεστιβάλ «νέων»  καλλιτεχνών
Καινοτομία αποτελεί η παρουσίαση κάθε ενότητας των εργαστηρίων, η οποία φέτος θα γίνεται με την προβολή video art, στα διαδραστικά πάνελ.
Επίσης για πρώτη φορά φέτος τα «έργα» των μικρών δημιουργών, από κάθε σχολική ομάδα, καθώς και από τα παιδιά των μεμονωμένων επισκεπτών,   θα αξιολογούνται  από επιτροπή εικαστικών και τα 2 καλύτερα από κάθε πρόγραμμα, θα αποτελέσουν  «κομμάτια» μιας μεγάλης έκθεσης, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο. Η έκθεση με τα καλύτερα έργα, θα φιλοξενηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο Μουσείο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, που διοργανώνει και φιλοδοξεί να γίνει καθιερωμένος θεσμός.
Για τηλεφωνική δήλωση συμμετοχών:  210-6201 899 και 210-6201 999, καθημερινά 09:00 – 16:00
Για σχολικές ομάδες:
Α. Βιωματικά εικαστικά εργαστήρια
Β. Τεχνολογικά εργαστήρια
Γ. Θεατρική παράσταση  για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού
Δ. Προγράμματα ξεναγήσεων για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου-Λυκείου
Για γονείς και παιδιά
Α. Μία μεγάλη ομάδα φέτος στο ΜΤ…σκιτσάρει, χαράζει και εκτοξεύει τη δημιουργικότητά της!
Β. Ξενάγηση για μεμονωμένους επισκέπτες ένα σαββατοκύριακο κάθε μήνα
(Περισσότερες πληροφορίες: www.ote.gr)

You may also like...