Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ιδρύματος Ωνάση | Μάρτιος – Απρίλιος 2022

Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση συνεχίζουν δυναμικά μέσα από μια σειρά εργαστηρίων γεμάτα εκπλήξεις.Podcasts ως εργαλεία εκπαίδευσης, ήχοι και μουσικά όργανα για να απελευθερώσουν τα παιδιά με αυτισμό τα συναισθήματά τους και να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες, οι Οργανούληδες που μπαίνουν και πάλι στις σχολικές αίθουσες, η φωνή, το άγγιγμα, το χρώμα, η κίνηση και η επαφή ως βασικά εργαλεία για να ανακαλύψεις τη μοναδικότητά σου και να σεβαστείς τη διαφορετικότητα του άλλου.
Το Ίδρυμα Ωνάση δημιουργεί και μοιράζεται διαρκώς με όλους, καινούρια παιδαγωγικά εργαλεία και εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες σε υβριδική και φυσική μορφή, με στόχο να αναδιαμορφώσει, να εξελίξει και να επιμορφώσει. Βγαίνουμε στην Αθήνα, εξερευνούμε το κέντρο της πόλης, ανακαλύπτουμε φανταστικούς κόσμους, συνδυάζουμε το φυσικό με το ψηφιακό αξιοποιώντας την πολιτιστική μας κληρονομιά και τη μεγαλύτερη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια.
Ανακαλύψτε τον μοναδικό κόσμο των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιδρύματος Ωνάση, σήμερα.

 

ΤΟ PODCAST ΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΕΙΡΑ “LIVE FROM MOUNT OLYMPUS”

WEBINAR ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ | ΜΑΡΤΙΟΣ 2022

 

Πώς μπορεί ένα podcast να γίνει εργαλείο στα χέρια του εκπαιδευτικού μέσα στην τάξη;

Πώς θα σου φαινόταν να λάμβανες ηχογραφημένη μια ομαδική εργασία για το μάθημα της Ιστορίας, αντί να τη διαβάσεις σε ένα τετράδιο; Δεν θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον να ακούσεις έναν γόνιμο προφορικό διάλογο ανάμεσα σε δύο μαθητές, αντί να διαβάσεις στεγνά κείμενα χωρίς τον «χρωματισμό» μιας λέξης από τις φωνές των μαθητών/μαθητριών ή τα ενσωματωμένα ηχητικά αποσπάσματα από τους πρωταγωνιστές ενός σημαντικού ιστορικού γεγονότος;

Με αφορμή τη σειρά podcast “Live from Mount Olympus”, η οποία ήταν υποψήφια στα Webby Awards, τα Όσκαρ του παγκόσμιου ίντερνετ, το Ίδρυμα Ωνάση φέρνει την εκπαιδευτική κοινότητα σε επαφή με το ψηφιακό μέσο του podcast ως έναν σύγχρονο τρόπο παρουσίασης μιας θεματολογίας και προτείνει δημιουργικούς τρόπους αξιοποίησής του μέσα στη σχολική τάξη.

Συνδυάζοντας το ταλέντο του σύγχρονου θεάτρου με τη δύναμη των αρχαιοελληνικών μύθων, το “Live from Mount Olympus” είναι μια ηχητική περιπέτεια για τον μύθο του Περσέα.

Συντελεστές:

Όλγα Αυγουστάτου: Φιλόλογος, πρώην αναπληρώτρια Διευθύντρια Γυμνάσιου του Κολλεγίου Αθηνών, διδάσκει και έχει αναπτύξει εκπαιδευτικό υλικό για το ΕΚΠΑ.

Βασίλης Μπίμπας: Social Media Manager, Onassis Stegi

Απευθύνεται σε: Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και των ειδικοτήτων (με έμφαση σε εκείνους που διδάσκουν Αγγλικά).

Ημερομηνίες & ώρες διεξαγωγής

Τις Τετάρτες, 16 & 23 Μαρτίου 2022 | 17:30 – 19:00

Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν

Τρόπος Διεξαγωγής: Διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom

Διάρκεια: 2 διαδικτυακές συναντήσεις (webinars), 90 λεπτών η καθεμία

Πληροφορίες: E-mail: education@onassis.org

 

Διαδικασία συμμετοχής: Για τη συμμετοχή σας, παρακαλούμε συμπληρώστε την αίτηση ενδιαφέροντος 
Μάθετε περισσότερα εδώ

 

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: ΜΙΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ

WEBINAR ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ | ΜΑΡΤΙΟΣ – ΑΠΡΙΛΙΟΣ  2022

Σεβασμός, συναίνεση, ασφάλεια. Ένα εργαστήριο ενημέρωσης για το πώς η σεξουαλική αγωγή μπορεί να αποτελέσει βασικό όπλο αντιμετώπισης και πρόληψης του φαινομένου της σεξουαλικής κακοποίησης.

Με ποιους τρόπους – μέσω της κατάλληλης εκπαιδευτικής παρέμβασης – μπορούμε  να αποτρέψουμε τα φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης μέσα στο σχολικό περιβάλλον; Με αφορμή τα περιστατικά σεξουαλικής βίας που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη, εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να ευαισθητοποιηθούν και να ενδυναμωθούν, ώστε μέσα από παρεμβάσεις σεξουαλικής εκπαίδευσης να δημιουργηθούν οι σωστές συνθήκες πρόληψης και προστασίας για τις μαθήτριες και τους μαθητές τους.

Ο τρίτος κύκλος του εργαστηρίου της Σεξουαλικής Αγωγής θα επαναληφθεί με μία σειρά τεσσάρων δίωρων διαδικτυακών συναντήσεων, μέσα στον Μάρτιο.

 

Συντελεστές

Phd, Πρώην Σχολική Σύμβουλος, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια για θέματα Σεξουαλικότητας και Φύλου στο Πανεπιστήμιο Jyväskylä (Φινλανδία): Μαργαρίτα Γερούκη

Ba Psychology, Msc School Psychology: Λίνα Λυκομήτρου

Μa Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπεύτρια, Σύμβουλος Γονέων και Εκπαιδευτικών: Χριστίνα Ρασιδάκη

Απευθύνεται σε: Εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όλων των ειδικοτήτων

Ημερομηνίες & ώρες διεξαγωγής: Τις Δευτέρες, 21, 28 Μαρτίου και 4 & 11 Απριλίου 2022 | 17:00 – 19:00

Τρόπος διεξαγωγής: Διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom

Κόστος συμμετοχής: Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν, μετά από διαδικτυακή εγγραφή

Διάρκεια: 4 διαδικτυακές συναντήσεις (webinars), δύο ωρών η καθεμία

Διαδικασία συμμετοχής: Για τη συμμετοχή σας, παρακαλούμε συμπληρώστε την αίτηση ενδιαφέροντος

Μάθετε  περισσότερα εδώ

ΟΙ ΟΡΓΑΝΟΥΛΗΔΕΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ Β’, Γ’, Δ’, Ε’, ΣΤ’ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΤΟΥΣ

Ένας κόσμος γεμάτος υπερήρωες που σώζουν ζωές. Με τα πιο απλά λόγια και με τους χαρακτήρες των «Οργανούληδων», τα παιδιά του Δημοτικού μαθαίνουν το σώμα τους, αλλά και τον τρόπο που η δωρεά οργάνων αλλάζει τον κόσμο. Ποια είναι τα βασικά όργανα στο ανθρώπινο σώμα; Ποια είναι η λειτουργία τους; Πώς τα φροντίζουμε; Αλλά και πώς ένας γιατρός μπορεί να αντικαταστήσει ένα όργανο, όταν αυτό δεν λειτουργεί σωστά; Αυτές οι δύσκολες ερωτήσεις γίνονται εύκολες ιστορίες μέσα από τους χαρακτήρες των «Οργανούληδων», που σχεδιάστηκαν ειδικά για τα παιδιά και μπορούμε να τους «συναντήσουμε» στα εκπαιδευτικά υλικά που συμπεριλαμβάνονται στις δράσεις και παρεμβάσεις των προγραμμάτων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας για το σχολικό έτος 2021-2022 (ΙΘ Θεματικός άξονας).

Οι Οργανούληδες, τo μοναδικό, καινοτόμο και διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Δημοτικού (τάξεις Β’, Γ’, Δ’, Ε’, ΣΤ’), που στόχο έχει να βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν τα πάντα για την υγεία τους και παράλληλα να ανοίξει τον διάλογο γύρω από τη δωρεά οργάνων μέσα στην οικογένεια, ξεκίνησε τις διαδικτυακές παρουσιάσεις του στα Δημοτικά σχολεία από τον Ιανουάριο του 2022. Οι δύο πρώτες παρουσιάσεις αγκαλιάστηκαν από τα σχολεία καθώς συμμετείχαν σε αυτές περισσότεροι από 1100 μαθητές αλλά και 78 εκπαιδευτικοί.   Η τρίτη online παρουσίαση για μαθητές των Δημοτικών Σχολείων από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση, είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022 (10.00 π.μ.).

Οι Διευθυντές των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που επιθυμούν να συμμετάσχουν διαδικτυακά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οργανούληδες» με τους μαθητές τους μπορούν να μπουν στη σελίδα του Ιδρύματος Ωνάση (www.onassis.org), και να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα είτε για τον Φεβρουάριο, είτε για κάποια από τις επόμενες προγραμματισμένες ημερομηνίες μέχρι τον Μάιο του 2022.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν, μετά από διαδικτυακή εγγραφή

Για περισσότερες πληροφορίες στείλτε μήνυμα στο education@onassis.org

Το πρόγραμμα περιλαμβάνεται στις δράσεις και παρεμβάσεις Αγωγής της Υγείας του Υπουργείου Υγείας για το σχολικό έτος 2021-2022 (ΙΘ Θεματικός άξονας) και πραγματοποιείται με την επιστημονική αιγίδα του ΕΟΜ και την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.

Συντελεστές

Δημιουργός: Roydon Turner, All Good Co. (Cic)

Μεικτό Κλιμάκιο καταρτισμένων επιστημόνων του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και του Ιδρύματος Ωνάση

Απευθύνεται σε: Μαθητές Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού και τους δασκάλους τους

Ημερομηνίες διεξαγωγής: Τετάρτη 16 Μαρτίου 10:00 πμ, Τετάρτη 13 Απριλίου, Τετάρτη 18 Μαΐου

Κόστος συμμετοχής: Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν, μετά από διαδικτυακή εγγραφή

Διάρκεια: 45 λεπτά

Ένα πρόγραμμα από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων και το Υπουργείο Υγείας με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση

Μάθετε περισσότερα εδώ

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ

12 & 19.03.22

2, 9 & 16.04.22

 

Πώς μπορεί το Κλειδί του Σολ να ξεκλειδώσει συναισθήματα και δεξιότητες παιδιών που ανήκουν στο ευρύ φάσμα του αυτισμού; Ένα εργαστήριο μουσικής για γονείς και παιδιά, το οποίο απελευθερώνει την επικοινωνία με νότες και ρυθμό.

Για ένατη χρονιά, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Ωνάση, «Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό», φέρνει σε επαφή με τη μουσική μεικτές ομάδες παιδιών, με και χωρίς Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, μαζί με τους γονείς τους. Εδώ, «γλώσσα επικοινωνίας» γίνονται οι νότες, οι ήχοι και ο ρυθμός, ενώ το πιάνο και το σαξόφωνο αποτελούν τα μέσα αυτής της επικοινωνίας.

Άκου, δες και μπες, στο ειδικά μελετημένο μουσικό παιχνίδι με όλες τις αισθήσεις σου. Στο εργαστήριο αυτό, οι ήχοι και τα μουσικά όργανα βοηθούν κάθε παιδί να απελευθερώσει τα συναισθήματά του και να αναπτύξει τις κοινωνικές του δεξιότητες. Για να μπορέσουν τα παιδιά που βρίσκονται στο ευρύ φάσμα του αυτισμού, μέσα από την εμπειρία της ομαδικότητας, να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητά τους και να ενσωματωθούν στην ομάδα.

Η τέχνη της μουσικής ξεπερνά τη λεκτική επικοινωνία, ταξιδεύει και φέτος σε νέους προορισμούς, σε πόλεις της περιφέρειας, και ενισχύει την πρόσβαση όλων στην εκπαίδευση και στο παιχνίδι.

Συντελεστές

Ειδική Παιδαγωγός: Γεωργία Παπαμιχαήλ

Πιανίστρια: Χριστίνα Παπανδρέου

Ειδική Παιδαγωγός: Δέσποινα Ροδοπούλου

Σαξοφωνίστας: Guido De Flaviis

Υπεύθυνη Σχεδιασμού Δράσεων, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ιδρύματος Ωνάση: Χριστίνα Παναγιωτάκου

Απευθύνεται σε: Παιδιά 5–7 και 8–11 ετών με και χωρίς Διαταραχή  Αυτιστικού Φάσματος και τους γονείς τους

 

Ημερομηνίες & ώρες διεξαγωγής: Τα Σάββατα, 12 & 19 Μαρτίου και 2, 9 & 16 Απριλίου 2022

Παιδιά 5-7 ετών: 10:00-12:00 & 15:00-17:00

Παιδιά 8-11 ετών: 12:00-14:00

 

Κόστος συμμετοχής: δωρεάν

 

Πληροφορίες

Τ. 210 3713000
Email: education@onassis.org

Μάθετε περισσότερα εδώ

 

Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΜΑΖΙ

9, 14, 16, 21, 23, 28 & 30.03.22
4, 6, 11 & 13.04.22

 

Ξεχωριστός, όχι χωριστός από τους άλλους. Μοναδικός, όχι μόνος. Ανακάλυψε την τέχνη του «μαζί» και κάνε προτέρημα τη διαφορά, σε μια ομάδα νέων με και χωρίς αυτισμό.

Η τέχνη είναι ο κατεξοχήν χώρος στο οποίο βρίσκει πεδίο δημιουργίας η διαφορετικότητα. Η τέχνη δεν απομονώνει τους μοναδικούς ανθρώπους και δεν φοβάται τους ξεχωριστούς. Μαθητές με και χωρίς αναπηρία, βρίσκονται μαζί σε ένα εργαστήριο τέχνης και επικοινωνίας.

Η φωνή, το άγγιγμα, το χρώμα, η κίνηση και η επαφή γίνονται τα βασικά σου εργαλεία για να ανακαλύψεις τη μοναδικότητά σου και να σεβαστείς τη διαφορετικότητα του άλλου. Αν τραγουδήσεις πάνω στο σώμα κάποιου, αν σε ζωγραφίσει, αν με την πλάτη σου στηρίξεις τη δική του για να χορέψετε ή αν απλώς τεντωθείς συγχρονισμένα μαζί του, θα έχει σημασία αν και πόσο διαφορετικοί είστε; Εξάλλου, δεν χρειάζεται να μοιάζεις με κάποιον για να έρθεις κοντά του.

 

Συντελεστές

Ειδική Παιδαγωγός: Κατερίνα Γιαννακοπούλου

Εικαστικός: Κλεώνη Μανουσάκη

Ηθοποιός, Θεατροπαιδαγωγός: Νίκη Πεταλά

Μουσικός: Τζουλιάνα Φελούς

Απευθύνεται σε: Μαθητές Α΄ και Β΄ Γυμνασίου με και χωρίς αναπηρία

 

 

Ημερομηνίες & ώρες διεξαγωγής: 9, 14, 16, 21, 23, 28 & 30 Μαρτίου και 4, 6, 11 & 13 Απριλίου

 

Κόστος συμμετοχής: δωρέαν

 

Πληροφορίες

Τ. 210 3713000
Email: education@onassis.org

Μάθετε περισσότερα εδώ

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το ΑΛΜΑ (Πανελλήνιο Σύλλογο Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων) και τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου

 

WIKIPEDIA CHALLENGE Ο ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

30.03.22 | 16:00-19:00
Διαδικτυακή Εκδήλωση

Εγκαινιάζοντας τη Β΄ φάση του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Wikipedia Challenge: Γίνε ένας σύγχρονος εγκυκλοπαιδιστής, παρακολουθήστε την Τετάρτη 30 Μαρτίου, 16:00-19:00, μια θεματική διαδικτυακή εκδήλωση για την ανάδειξη του ψηφιακού πολιτιστικού πλούτου που βρίσκεται στη διάθεση μαθητών-τριών και εκπαιδευτικών.

Μέσα σε έναν κόσμο όπου όλα μετατρέπονται σε ψηφιακή μορφή, ο ελληνικός πολιτισμός και η ιστορία δεν μπορούν να εξαιρεθούν από τη διαδικασία.

Επικεντρωνόμαστε στα οφέλη και στις θετικές επιδράσεις που έχει η ψηφιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στην εκπαίδευση και προσκαλούμε εκπροσώπους από βιβλιοθήκες, αρχεία, μουσεία, ερευνητικούς και πολιτιστικούς οργανισμούς να μιλήσουν για το ψηφιακό απόθεμα που έχουν δημιουργήσει, με θεματικό άξονα την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Δηλώστε συμμετοχή και μάθετε τα πάντα για τις ψηφιακές συλλογές, διαδικτυακές εκθέσεις και online εφαρμογές που διατίθενται ελεύθερα και είναι πλέον ανοιχτές και προσβάσιμες στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Μπείτε στον ψηφιακό κόσμο του ελληνικού πολιτισμού με ένα κλικ.

Μάθετε περισσότερα για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό, δηλώστε συμμετοχή στον μαραθώνιο λημματογράφησης και προετοιμαστείτε με την ομάδα σας για τη νίκη, στην εκπαιδευτική πλατφόρμα Classroom του Ιδρύματος Ωνάση

Απευθύνεται σε: όλους τους Εκπαιδευτικούς

Ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής: Τετάρτη 30 Μαρτίου 

Κόστος συμμετοχής: Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν, μετά από διαδικτυακή εγγραφή

Τρόπος διεξαγωγής: Διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom

Διάρκεια: 16:00-19:00

Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν

Διαδικασία συμμετοχής: Για τη συμμετοχή σας παρακαλούμε συμπληρώστε την αίτηση ενδιαφέροντος

Μάθετε περισσότερα εδώ

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται από το ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ και την Ωνάσειο Βιβλιοθήκη, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας 1821-2021, σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα, την εταιρεία PostScriptum και τον Σύλλογο Σχολείων Κοινότητας Βικιπαίδειας Ελλάδας, με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών

ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΩΝΑΣΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

15.03.2022 – 30.05.2022

Η Ωνάσειος Βιβλιοθήκη μπαίνει στις οθόνες σας και έρχεται στο μάθημά σας, όσο μακριά κι εάν βρίσκεστε. Μία live ψηφιακή εκδρομή στους θησαυρούς και τα μυστικά μιας βιβλιοθήκης που αξίζει να ανακαλύψετε.

Συνδεθείτε ζωντανά για μια σχολική ώρα με μια ιστορική βιβλιοθήκη και ανακαλύψτε τους θησαυρούς της.

Ξεναγηθείτε στα παλιά βιβλία από την αρχή της τυπογραφίας, μάθετε για τον ρόλο που έπαιξαν οι εκδόσεις και η διακίνηση ιδεών στην ελληνική επανάσταση και γνωρίστε τη «Χάρτα του Ρήγα» και τα μυστικά της σύμβολα από το σχολείο σας.

 

Πληροφορίες

Ημερομηνίες: 15 Μαρτίου-30 Μαΐου 2022
(Ο ορισμός της ημέρας και ώρας της διαδικτυακής ξενάγησης θα γίνει κατόπιν συνεννόησης με το σχολείο)

Απευθύνεται σε: Σχολικές τάξεις Ε’-ΣΤ’ Δημοτικού, Γυμνάσιο, Λύκειο

Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν

Διαδικασία συμμετοχής: Για τη συμμετοχή σας, παρακαλούμε συμπληρώστε την αίτηση ενδιαφέροντος.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες: 2103713000 & education@onassis.org

Γλώσσα: Η δράση υλοποιείται στα ελληνικά και στα αγγλικά. Υπάρχει η δυνατότητα παράλληλης διερμηνείας στη νοηματική γλώσσα.

Διάρκεια: 30-45 λεπτά

Υπεύθυνη Ξενάγησης: Βίκυ Γεροντοπούλου, Ιστορικός Επιστήμης και Τεχνολογίας, Υπεύθυνη Ωνασείου Βιβλιοθήκης

5 WEBINARS | HACK THE MAP: ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ ΚΟΣΜΟΙ 

17, 24 & 31.03.22
7 & 14.04.22

Κύκλος 5 ανοιχτών ψηφιακών διαδικτυακών εργαστηρίων αναβάθμισης ψηφιακών δεξιοτήτων

Νέες τεχνολογίες, γρίφοι και σύμβολα συνδυάζονται δημιουργικά με τις φανταστικές διηγήσεις των ξένων περιηγητών σε έναν multimedia διαγωνισμό που προσκαλεί ομάδες μαθητών να δημιουργήσουν ένα ψηφιακό παιχνίδι, μία ψηφιακή ιστορία ή εφαρμογές εικονικής (VR) και επαυξημένης (AR) πραγματικότητας. Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στο χρόνο, «χακάροντας» με τη βοήθεια ψηφιακών εργαλείων στεριές και θάλασσες του ελληνικού κόσμου.

Δηλώστε συμμετοχή στα ανοιχτά ψηφιακά εργαστήρια που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της Β΄ φάσης του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού «Hack the Map: Φανταστικοί Κόσμοι» και… αλλάξτε επίπεδο!

Πρόγραμμα
Πέμπτη, 17/3 | 18:00-19:30 – Φτιάχνω τρισδιάστατα μοντέλα (3D models) για φανταστικούς κόσμους
Πέμπτη, 24/3 | 18:00-19:30 – Φτιάχνω τη δική μου κινούμενη εικόνα (gif)
Πέμπτη, 31/3 | 18:00-19:30 – Επεξεργάζομαι με χρώμα και υφές (textures) τρισδιάστατα μοντέλα
Πέμπτη, 7/4 | 18:00-19:30 – Δημιουργώ κίνηση για τα τρισδιάστατα μοντέλα (animation)
Πέμπτη, 14/4 | 18:00-20:00 – Ενσωματώνω 2D και 3D στοιχεία σε μηχανές δημιουργίας βιντεοπαιχνιδιών (Game Engines) – Q&A

Απευθύνεται σε: Εκπαιδευτικούς, εφήβους 13-17 ετών και φοιτητές

Ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής: Πέμπτη, 17, 24, 31 Μαρτίου & 7 Απριλίου, 18:00-19:30 και 14 Απριλίου, 18:00-20:00

 Κόστος συμμετοχής: Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν, μετά από διαδικτυακή εγγραφή

Τρόπος διεξαγωγής: Διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom

Διάρκεια: 5 διαδικτυακές συναντήσεις (webinars)

Διαδικασία συμμετοχής: Για τη συμμετοχή σας, παρακαλούμε συμπληρώστε την αίτηση ενδιαφέροντος

Μάθετε περισσότερα εδώ

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται από το Ίδρυμα Ωνάση και την Ωνάσειο Βιβλιοθήκη με τη συνεργασία των Γενικών Αρχείων του Κράτους, του Αρχείου Χαρτογραφικής Κληρονομιάς/Ιστορικό Αρχείο Μακεδονίας και του Τμήματος Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Πληροφορίες: Τ. 210 3713000, E-mail: education@onassis.org

 

Διαβάστε περισσότερα για τα εκπαιδευτικά προγράμματα 2021-2022

https://www.onassis.org/el/initiatives/onassis-educational-programs/educational-programs-br-season-20212022

 

 

 

You may also like...