Εκπαίδευση στη Στέγη

lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllΕκπαίδευση στη Στέγη εκπαιδευτικα προγραμματα για παιδια, εφηβουσ, οικογενειες και ενηλικεσ — Απρίλιος στη Στέγη Αποστολή μας η εκπαίδευση. Για παιδιά και για ανθρώπους κάθε ηλικίας, σε ένα χώρο ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Ο γύρος του κόσμου σε ένα πιάτο Ένα γαστρονομικό εργαστήριο που μας ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο Από 2 Απριλίου έως 28 Μαΐου 2016 Παιδιά 8-12 ετών 64 € (και για τις οκτώ συναντήσεις του κύκλου) Τι τρώει ένας συνομήλικός σου στην Κολομβία; Ελάτε να κάνουμε μαζί το γύρο του κόσμου μέσα από τη Στέγη! Σε αυτό το διαπολιτισμικό ταξίδι γαστρονομίας τα παιδιά θα γνωρίσουν διαφορετικούς πολιτισμούς τρυπώνοντας στις κουζίνες του κόσμου. Οι μικροί μάγειρες θα μάθουν για την κοινωνική διάσταση της διατροφής, το ρόλο της στη ζωή μας, τρόπους μαγειρέματος παραδοσιακών σπεσιαλιτέ από κάθε ήπειρο, αλλά και τη θρεπτική αξία των συστατικών που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας. Και όλα αυτά υπό την επίβλεψη εκπαιδευτικών και καλεσμένων σεφ. Το νοστιμότερο βέβαια στοιχείο των συναντήσεων είναι οι συνταγές που θα φτιάξουν τα ίδια τα παιδιά. Ρώσικες σούπες borscht, πολυνησιακά ζυμαρικά με καρύδα, κολομβιανές tamales, ιαπωνικό sushi, μοσχαράκι με σάλτσα από κυδώνια και σύκο κατευθείαν από την αρχαία Ελλάδα, αλλά και fusion πιάτα δικής τους επινόησης. Μαγειρεύοντας και τρώγοντας μαζί, γνωρίζουμε και κατανοούμε το  γείτονα, μαθαίνουμε να μοιραζόμαστε και να αποδεχόμαστε τον άλλο.
Το τελικό αποτέλεσμα του εργαστηρίου είναι ένα ομαδικό βιβλίο συνταγών που θα δημιουργήσουν οι μικροί μας φίλοι!

Συντελεστές:
Nadia Al Foudery: εικαστικός
Adriana Van der Merwe: εκπαιδευτικός

Ημερομηνίες: Τα Σάββατα 2, 9, 16, 22 Απριλίου 2016 & τα Σάββατα 7, 14, 21, 28 Μαΐου 2016
Ώρες: 11:00-14:00
Σε συνεργασία με το εστιατόριο HYTRA
http://www.sgt.gr/gre/SPG1495/
Zoom στο παρασκήνιο
Τα παιδιά μπαίνουν στα παρασκήνια της Στέγης για να κάνουν ρεπορτάζ!

Από 19 Απριλίου έως 7 Ιουνίου 2016

Κύκλος Μουσικής
Παιδιά 8-12 ετών

72 € (για τις 10 συναντήσεις)
Σε αυτό το εργαστήριo, που πραγματοποιείται για τέταρτη χρονιά, οι συμμετέχοντες παρακολουθούν τις πρόβες παραστάσεων, συναυλιών και καλλιτεχνικών δρώμενων, για να αποτυπώσουν την εμπειρία τους, ως δημοσιογράφοι, φωτογράφοι και γραφίστες, στην εφημερίδα που δημιουργούν οι ίδιοι!

Τα παιδιά εξοικειώνονται με τις τέχνες, τρυπώνοντας στις πρόβες και τα παρασκήνια, συνομιλώντας με τους συντελεστές και φωτογραφίζοντας κάθε στάδιο της διαδικασίας, με το δικό τους βλέμμα. Οι εικόνες, οι σκέψεις και οι λέξεις τους γίνονται ένα… free press, ένα εφημεριδάκι που περιέχει τη δική τους ύλη!

Τα παιδιά παίρνουν συνεντεύξεις από τους πρωταγωνιστές και τους συντελεστές και γράφουν τα δικά τους άρθρα και ρεπορτάζ. Μαθαίνουν για τα διαφορετικά είδη φωτογραφίας, όπως και για το έργο διάσημων φωτογράφων. Το πεδίο της έκφρασής τους διευρύνεται περαιτέρω, με ασκήσεις δημιουργικής γραφής και καλλιτεχνικής φωτογραφίας. Φέτος, έρχεται να προστεθεί ένας επιπλέον τομέας, αυτός της γραφιστικής. Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν το υλικό τους να «στήνεται» ζωντανά, θα δουν δηλαδή τις εικόνες και τις λέξεις τους να μετατρέπονται σε άρθρα. Θα γνωρίσουν εφαρμογές της γραφιστικής και θα διαπιστώσουν πως όλα τα τμήματα –σύνταξη, φωτογραφία και ατελιέ– πρέπει να συνεργάζονται αρμονικά προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

To καλύτερο όλων; Στο φετινό πρόγραμμα, για πρώτη φορά οι συμμετέχοντες θα καλύψουν δημοσιογραφικά τη δουλειά των συνομηλίκων τους, καθώς τα παιδιά του κύκλου της Μουσικής θα καλύψουν το παιδικό φεστιβάλ μουσικής Big Bang!

Συντελεστές:
Μαριλένα Σταφυλίδου: φωτογράφος
Μελίνα Σιδηροπούλου: δημοσιογράφος
Κωστής Σωτηράκος: γραφίστας
Κύκλος Μουσικής
Ημερομηνίες: Τις Τρίτες 19 και 26 Απριλίου, 3, 10, 17, 24 και 31 Μαΐου & 7 Ιουνίου 2016
Ώρες: 17:30-20:30

Επίσης, το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Μαΐου 2016
Οι ακριβείς ώρες για αυτές τις 2 ημέρες θα οριστούν σε συνεννόηση με τους εκπαιδευτές κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου.

http://www.sgt.gr/gre/SPG1480/

Εργαστήριο με τον Jan Anderzén: Ένα πορτραίτο συνθέτη
Στο πλαίσιο του Borderline Festival ’16

Κυριακή 10 Απριλίου | 11:00-14:00
Για παιδιά 10 – 12 ετών
Κόστος συμμετοχής: 10 €

Πώς η μουσική γίνεται γραμμές και χρώματα στο χαρτί; Ένα εργαστήριο για παιδιά σαν πάρτυ!

Το εργαστήριο Ένα πορτραίτο συνθέτη είναι ένα ηχητικό πάρτυ με οικοδεσπότη τον Jan Anderzén. Θα ακούσουμε ένα κομμάτι πειραματικής μουσικής και έπειτα θα δημιουργήσουμε όλοι μαζί το πορτραίτο του συνθέτη που ακούσαμε, χρησιμοποιώντας μια διασκεδαστική μέθοδο. Θα εξερευνήσουμε πώς τα ηχητικά κύματα που ακούμε μπορούν να μετατραπούν σε γραμμές και χρώματα στο χαρτί.

http://www.sgt.gr/gre/SPG1634/

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ

Liquid Vibrations
Εξάσκηση και πρακτική στην Ηχητική Υδροθεραπεία με τον Joel Cahen σε συνεργασία με τον Steve Karle στο πλαίσιο του Borderline Festival ’16

6-8 Απριλίου 2016
Τετάρτη 6 και Πέμπτη 7 Απριλίου | Μόνο για τους ενήλικες |16:00-22:00
Παρασκευή 8 Απριλίου | Ενήλικες μαζί με παιδιά | 9:30-12:30 (σε ομάδες που θα εναλλάσσονται ανά μισάωρο)
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν

Για ειδικούς παιδαγωγούς, εργοθεραπευτές, μουσικοθεραπευτές, για όσους ενήλικες εργάζονται με άτομα με αναπηρία και για παιδιά με αναπηρία

Ένα τριήμερο δωρεάν εργαστήριο για τη θεραπευτική μέθοδο υποβρύχιας ακρόασης σε πισίνες υδροθεραπείας για παιδιά με αναπηρία και τους ειδικούς παιδαγωγούς τους.
Η ομάδα Liquid Vibrations προσφέρει σε ειδικούς παιδαγωγούς, εργοθεραπευτές και μουσικοθεραπευτές που εργάζονται με παιδιά με αναπηρία, τη δυνατότητα να αποκτήσουν τις απαραίτητες ικανότητες για να εφαρμόσουν αποτελεσματικά τη θεραπευτική μέθοδο υποβρύχιας ακρόασης σε πισίνες υδροθεραπείας. Οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου θα εξασκηθούν σε μια προσαρμοσμένη τεχνική, η οποία συνδυάζει την υδροθεραπευτική μέθοδο Watsu με στοιχεία Κρανιοϊερής Θεραπείας. Η έμφαση δίνεται στη σπονδυλική στήλη και στον τρόπο με τον οποίο ο ειδικός παιδαγωγός μπορεί να ακολουθεί τη φυσική κίνηση του σώματος μέσα στο νερό. Οι ασκήσεις αυτές θα επιτρέψουν στους ειδικούς παιδαγωγούς να υποβοηθούν τα παιδιά με αναπηρία, διευκολύνοντας τη διαδικασία υποβρύχιας ακρόασης και προκαλώντας παράλληλα περισσότερη σωματική χαλάρωση, αίσθηση παιχνιδιού και ελευθερία κινήσεων.

Πρόγραμμα εργαστηρίου:

Οι δύο πρώτες ημέρες του εργαστηρίου απευθύνονται αποκλειστικά στους παιδαγωγούς, εργοθεραπευτές και μουσικοθεραπευτές.
Την πρώτη ημέρα του εργαστηρίου, οι ασκήσεις μέσα στο νερό θα εκτελεστούν άνευ μουσικής.
Τη δεύτερη ημέρα, οι ασκήσεις θα εστιάσουν στη χαλάρωση και στην ακολουθία των κινήσεων, υπό τους ήχους της μουσικής που θα ακούγεται από υποβρύχια ηχεία.
Το τρίτο μέρος του εργαστηρίου θα αποτελείται από καθοδηγούμενες ασκήσεις, στις οποίες θα συμμετέχουν και παιδιά.

Η δουλειά της ομάδας Liquid Vibrations έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Ρόεχαμπτον και του Κεντ, οι οποίοι μελετούν τα ευεργετικά αποτελέσματα της υποβρύχιας ακρόασης και της υδροθεραπείας στη μουσικότητα και την ευεξία των παιδιών με αναπηρία, ενώ η θεραπευτική τους μέθοδος έχει γίνει δεκτή με ενθουσιασμό από σχολεία.

Προϋποθέσεις: Απαραίτητη η κράτηση θέσης και η επίδειξη των δικαιολογητικών όπως αναφέρονται στους κανονισμούς του Physiopolis που μπορείτε να αναζητήσετε εδώ:

http://www.sgt.gr/gre/SPG1635/

Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Πληροφορίες – Κρατήσεις

Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων

Tηλ.: 213 017 8002

Email: education@sgt.gr

http://www.sgt.gr/gre/SPG1023/

96 € (και για τις δώδεκα συναντήσεις του κάθε κύκλου)

«Δεν μας έβαλε κανόνες, μας άφησε ελεύθερους να βγάλουμε αυτό που είχαμε μέσα στην ψυχή μας. Μας έδειξε δρόμους δημιουργίας. Δοκιμάσαμε να κάνουμε τέχνη!» -Συμμετέχουσα στο πρόγραμμα

 

 

 

 

You may also like...