Εκπαίδευση και πολιτισμός στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

ccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccΕκπαίδευση και πολιτισμός στην Ελληνοαμερικανική Ένωση Στις 16 Φεβρουαρίου 2016 ξεκινούν οι εγγραφές για 2 νέα εξ αποστάσεως πολιτιστικά σεμινάρια που προσφέρει η Ελληνοαμερικανική Ένωση στη διάρκεια του εαρινού εξαμήνου. Τα online σεμινάρια παρέχουν τη δυνατότητα σε ενδιαφερόμενους από όλη την Ελλάδα να εξοικειωθούν μέσω του υπολογιστή τους σε ζητήματα πολιτισμού και επιχειρηματικότητας.  ΝΕΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Πολιτιστική Επιχειρηματικότητα: Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Σχεδίων στο Πεδίο του Πολιτισμού με τη Λήδα Τσενέ Η ανεύρεση και ανάπτυξη ευέλικτων και βιώσιμων επιχειρηματικών μοντέλων αποτελεί ένα από τα πιο συνήθη και σημαντικά θέματα συζήτησης και στο πεδίο της πολιτιστικής διαχείρισης. Το σεμινάριο που συντονίζει η Λήδα Τσενέ αποτελεί σύντομη εισαγωγή σε διαφορετικά μοντέλα και στρατηγικές ανεύρεσης πόρων, καθώς και ανάπτυξης επιχειρηματικών πλάνων για πολιτιστικούς και κοινωνικούς οργανισμούς. Έναρξη σεμιναρίου: 21 Μαρτίου. Διάρκεια: 1 μήνας Έρευνα Επισκεπτών και Αξιολόγηση με την Αλεξάνδρα ΝικηφορίδουΠώς μπορούν να μάθουν τα μουσεία το προφίλ των επισκεπτών τους; Πώς θα προσεγγίσουν το δυνάμει κοινό τους; Πώς θα χρησιμοποιήσουν στοιχεία που συλλέγουν για την προσέλκυση χορηγιών σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης; Το σεμινάριο που συντονίζει η Αλεξάνδρα Νικηφορίδου εξετάζει τις έννοιες της έρευνας κοινού και της αξιολόγησης, βασικό και απαραίτητο εργαλείο με το οποίο τα μουσεία και άλλοι οργανισμοί πολιτιστικής αναφοράς μελετούν την αποτελεσματικότητα του έργου τους, τη σχέση τους με το υπάρχον ή το εν δυνάμει κοινό τους αλλά και τους φορείς της κοινωνίας και της οικονομίας.Έναρξη σεμιναρίου: 30 Μαρτίου. Διάρκεια: 2 μήνες
Γενικές πληροφορίες Με την επιτυχή ολοκλήρωση όλων των θεματικών ενοτήτων, οι συμμετέχοντες των σεμιναρίων θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης από την Ελληνοαμερικανική Ένωση. Τα online σεμινάρια δεν απαιτούν υποχρεωτική παρακολούθηση παραδόσεων και προσφέρουν τη δυνατότητα προγραμματισμού του προσωπικού χρόνου απασχόλησης των συμμετεχόντων. Για την παρακολούθηση των σεμιναρίων δεν απαιτείται εξειδικευμένη γνώση υπολογιστών παρά μόνο βασικές γνώσεις πλοήγησης στο διαδίκτυο (internet) και χρήσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). Απαιτείται καλή γνώση Αγγλικών για την ανάγνωση μέρους της βιβλιογραφίας.
Έναρξη εγγραφών 16 Φεβρουαρίου 2016
Πληροφορίες Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052), www.hau.gr/culture
Βιογραφικά Η Αλεξάνδρα Νικηφορίδου εργάζεται ως σύμβουλος μουσείων και άλλων παρεμφερών πολιτιστικών οργανισμών. Έχει συνεργαστεί με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, κ.ά. και αναλαμβάνει κατά κύριο λόγο την εκπόνηση μουσειολογικών μελετών και την επιμέλεια εκθέσεων. Έχει διδάξει και άλλα σεμινάρια πολιτιστικής διαχείρισης/ μουσειολογίας και είναι μέλος της Συντακτικής Επιτροπής της επιστημονικής περιοδικής έκδοσης Τετράδια Μουσειολογίας.H Λήδα Τσενέ είναι διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου σε θέματα κοινωνικών μέσων και κοινωνικής ευθύνης. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του ίδιου Πανεπιστημίου με το οποίο συνεργάζεται σήμερα ως επιστημονική συνεργάτης. Έχει διδάξει επίσης στο Τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ του ΤΕΙ Πάτρας και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα “Ποιοτική Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες”. Έχει εργαστεί στον τομέα της επικοινωνίας, της δημοσιογραφίας, της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, της πολιτιστικής διαχείρισης και έχει διοργανώσει φεστιβάλ, εκθέσεις και εκπαιδευτικά εργαστήρια. Από το 2005 είναι Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της Comicdom Press. Με την Ελληνοαμερικανική Ένωση συνεργάζεται στην διοργάνωση του Comicdom Con Athens που κάθε χρόνο συγκεντρώνει πάνω από 10.000 άτομα.

You may also like...