ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ ΣΤΟ ΚΙΘ

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  «Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ (1920-1940)»
Έκθεση τεκμηρίων στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «Η Κοινωνική Πρόνοια και Κρατική Μέριμνα στην πόλη της Θεσσαλονίκης πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (1920-1940)» διοργανώνει το Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 28 Μαΐου 2014, στις 19:30, στο Κέντρο Ιστορίας (Μέγαρο Μπίλλη, πλ. Ιπποδρομίου, ισόγειο). Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.
Στην έκθεση θα παρουσιαστεί το φωτογραφικό και αρχειακό υλικό των επιστημονικών εργασιών, που επιμελήθηκαν οι μελετητές στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος, κατόπιν έρευνας σε αρχεία της πόλης και συγκεκριμένα από:
Το Δημοτικό Αρχείο Θεσσαλονίκης
Την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης
Το Ιστορικό Αρχείο Μακεδονίας
Την Ισραηλιτική Κοινότητα
Το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης
Τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυριών Θεσσαλονίκης
Το Άσυλο του Παιδιού
Το Χαρίσειο Γηροκομείο
Το Ορφανοτροφείο Κυριών-Δεσποινίδων Τούμπας «Ελπίς»
Το Παπάφειο Ορφανοτροφείο
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 27 Ιουνίου 2014 και θα λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00 και 18:00 έως 21:00.
Επισημαίνεται ότι οι ολοκληρωμένες επιστημονικές εργασίες περιλαμβάνονται στο υπό έκδοση επιστημονικό περιοδικό του Κέντρου Ιστορίας «Αρχειακά Ανάλεκτα» το οποίο θα διατίθεται στο κοινό στα μέσα Ιουνίου του 2014, μετά από την επίσημη παρουσίασή του.

You may also like...