ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΛΑΤΖΑ ΙΜΑΡΕΤ: «ΧΡΟΝΗΣ ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗΣ – ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΣΟΥΦΙΣΜΟΥ»

katalogosΤα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Χρόνης Πεχλιβανίδης – Ένα ταξίδι στον κόσμο του σουφισμού» θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015, στις 20.00, στο Αλατζά Ιμαρέτ (Κασσάνδρου 91 – 93, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 278587).
Στο πλαίσιο της έκθεσης, την οποία διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη, παρουσιάζεται ένα εικαστικό, οπτικοακουστικό ταξίδι στον κόσμο του μυστικισμού των χωρών της Ανατολής, μέσα από σύντομες προβολές βίντεο του σκηνοθέτη Χρόνη Πεχλιβανίδη, εμπλουτισμένο με φωτογραφικό υλικό αντικειμένων από τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη.
Η έκθεση, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τον περασμένο Μάιο στο Μουσείο Μπενάκη, στο κτήριο της οδού Πειραιώς, εντάσσεται στο παράλληλο πρόγραμμα της 5ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, που διοργανώνει το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με την συμμετοχή της «Κίνησης 5 Μουσείων Θεσσαλονίκης» και την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2015 και θα λειτουργεί από Τρίτη έως Κυριακή, κατά τις ώρες 10.00 έως 18.00.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

You may also like...