Εκδηλώσεις της Δημοτικής Πινακοθήκης με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα και την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων

locΠολιτιστικές δράσεις με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18η Μαΐου) και την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων (21η) διοργανώνει η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης, στους εκθεσιακούς της χώρους.
Την Τρίτη 17 Μαΐου 2016, στις 21.00, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στην έκθεση «Wine Spirit / Το πνεύμα του κρασιού» που φιλοξενείται στην Casa Bianca (Βασ. Όλγας 180 και Θεμ. Σοφούλη) από τον επιμελητή, Γιάννη Μπόλη και το δημοσιογράφο – σύμβουλο κρασιού, Στέφανο Κόγια.
Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016, στις 12.00, θα ακολουθήσει ξενάγηση και περιήγηση στο κτίριο και την ιστορία της Casa Bianca, από την Ιστορικό Τέχνης, Χαρά Θεοχάρους και τη Μουσειολόγο, Θάλεια-Μαρία Αλεξάκη. Η είσοδος και στις δύο εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Μαΐου 2016, η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο πρόγραμμα του 3ου Ευρωπαϊκού Παιδικού Φεστιβάλ «Elephantastico», με δράσεις που θα φιλοξενηθούν στην Casa Bianca και στο Γενί Τζαμί.
Παράλληλα, στο Γενί Τζαμί, συνεχίζεται έως τις  9 Ιουνίου 2016 η έκθεση «Χίμαιρες + Παράλληλοι Κόσμοι» της Βάγιας Πολίτη, ενώ στο Αλατζά Ιμαρέτ θα παρουσιάζεται έως τις 25 Μαΐου, η έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Κρίκη με τίτλο «Ελπίς», με ελεύθερη είσοδο.

 

You may also like...