Εκδηλώσεις & Νέα του Θεάτρου Απόλλων Performances & News of Apollon Theater, Syros

Το θέατρο “Απόλλων” σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις του 2017.
“Apollon Theater” welcomes you to the performances of 2017.

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 – Monday the 13th of March 2017

«ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΟΥΣ – η Ηρωίδα – η Γυναίκα – η Μυκονιάτισσα»
Με την ευκαιρία του προσεχούς εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου των Ελληνίδων Σύρου διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΟΥΣ – η Ηρωίδα – η Γυναίκα – η Μυκονιάτισσα».
Κεντρικός ομιλητής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Κος Δωρόθεος Β΄.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, η κυρία Κατερίνα Μονογυιού θα παρουσιάσει και θα δωρήσει στο Λύκειο των Ελληνίδων την επίσημη ενδυμασία της Μαντώ Μαυρογένους, πιστό αντίγραφο της οποίας κατασκευάστηκε με χορηγία της.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, το οποίο προσκαλείται να τιμήσει με την παρουσία του την επετειακή εορταστική αυτή εκδήλωση.
Ώρα: 19:00
Είσοδος Ελεύθερη

For the national celebrations of 25th of Match, the board of Lykeio Ellinidon will be having a festivity titled “Manto Maurogenous – The heroine – The woman – The Mykonian.
Main speaker His Eminence Metropolitan Mr. Dorotheos the 2nd.
During the festivity, Mrs Katerina Monoyiou will present and give as gifts to Lykeio Ellinidon, the official dress of Manto Maurogenous, exact replica that was made by Mrs Monoyiou funding.
Time: 19:00
Free admission

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017  –   Wednesday the 15th of March 2017
Μουσική εκδήλωση προς τιμήν του λαϊκού συνθέτη Ρούσσου Αντώνη.Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μάννα στο πλαίσιο εορτασμού των 30 χρόνων παρουσίας του διοργανώνει μια μουσική εκδήλωση προς τιμήν του λαϊκού συνθέτη Ρούσσου Αντώνη .
Συνεργάτες και φίλοι του θα μας θυμίσουν τις επιτυχίες του και τραγουδώντας θα μας ταξιδέψουν στις παλιές ωραίες εποχές.
Ώρα 8:00 μμ.
Είσοδος Ελεύθερη

The Cultural Association of Manna presents a musical event, honoring the folk music composer Rousso Anthony.
His friend and colleagues will be reminding us his music successes and take us on a trip in the old good days.
Time: 20:00
Free Admission

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 – Saturday the 18th of March 2017
Το τρίτο TEDxUniversityoftheAegean κάνει την επανεμφάνισή του στη Σύρο, στις 18 Μαρτίου 2017, στο θέατρο Απόλλων, με θέμα “COSMOS”.
Το φετινό θέμα, εξερευνά έννοιες που όλους μας κάνουν να αναρωτιόμαστε και παρατηρεί πως διαφορετικές πτυχές ενός κοινού συνόλου αλληλεπιδρούν και επηρεάζονται, εστιάζοντας στις μικρές και μεγάλες αντιθέσεις, στην εξέλιξη, αλλά και στην υπόσταση του ανθρώπου σε αυτές.
Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο κόσμος; Πως σε ένα σύμπαν γεμάτο αντιθέσεις, όπου διαφορετικοί κόσμοι συγχέονται τελικά συνυπάρχουν αρμονικά; Πώς μία οντότητα όπως άνθρωπος αποτελεί μία έννοια τόσο μεγάλη για τον μικρόκοσμο και τόσο μικρή για τον κόσμο;
Με αφετηρία, αυτούς τους προβληματισμούς, δημιουργείται το τρίτο TEDxUniversityoftheAegean, με ανανεωμένη διάθεση για ιδέες που αξίζει να διαδοθούν. Η ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σας καλεί για ακόμη μια φορά στη Σύρο και στον ιστορικό χώρο του θεάτρου Απόλλων, με στόχο όχι μόνο την ενίσχυση του πνεύματος της διάδοσης ιδεών αλλά και του εθελοντισμού, όπως και την δημιουργία νέων εμπειριών, σε επαφή με την ιδιαίτερη και μοναδική κυκλαδίτικη ιστορία και κουλτούρα.
Το θέατρο Απόλλων όπου θα φιλοξενηθεί για ακόμη μια φορά το event μας αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή για να στεγάσει το πνεύμα στο οποίο συνοψίζεται η φιλοσοφία του οργανισμούTED, σε έναν χώρο που από την αρχή της λειτουργίας του προάσπιζε τον πολιτισμό και την διάδοση ιδεών που αξίζει να ακουστούν.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τα social media accounts τουTEDxUniversityoftheAegean:
-Facebook: TEDxUniversityoftheAegean
-Twitter: @TEDxUAegean
-Instagram: @tedxuaegean & #TEDxUAegean
και https://2017.tedxuniversityoftheaegean.gr/

The third TEDxUniversityoftheaegean makes its appearance in Syros, on the 18th of March 2017 , at Apollon theater with title ‘’COSMOS’’
This year’s theme explores meanings that make us wonder and observes how different aspects of a common mass interacts and get affected, focusing on small and large contrasts, in evolution but also in the human existence within them.
Have you even wondered what cosmos is? How could a universe so full of oppositions, where different worlds jumble but in the end coexist in harmony? How could an existence like the concept of a human being be so big for the microcosm and yet so tiny to the cosmos?
For more information you can visit the social media of TEDxUniversityoftheaegean:
-Facebook: TEDxUniversityoftheAegean
-Twitter: @TEDxUAegean
-Instagram: @tedxuaegean & #TEDxUAegean
-https://2017.tedxuniversityoftheaegean.gr/
Buy your tickets here: http://bit.ly/2kPNpOx
Livestreaming: https://diavlos.grnet.gr/event/e837
Registration:10:00
Starts: 12:00

 

You may also like...