Εκδηλώσεις & Νέα του Θεάτρου Απόλλων Performances & News of Apollon Theater, Syros

Το θέατρο “Απόλλων” σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις του 2017.
“Apollon Theater” welcomes you to the performances of 2017.
Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 -Sunday the 5th of March 2017

Ημέρα της Γυναίκας
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Π.Ε. Κυκλάδων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Σύρου με την υποστήριξη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και τη συμβολή του Λυκείου των Ελληνίδων Σύρου και του Συλλόγου Γυναικών Σύρου συνδιοργανώνουν και σας προσκαλούν στην εκδήλωση για την ημέρα της γυναίκας, αφιερωμένη στην σπουδαία Συριανή ποιήτρια Ρίτα Μπούμη- Παππά.
Κεντρική ομιλήτρια η ηθοποιός Ρούλα Πανούσου.
Για το έργο της ποιήτριας θα μιλήσει ο συγγραφέας της βιογραφίας της Μιχάλης Φραγκιάς.
Στην εκδήλωση θα τραγουδήσουν ποιήματά της σε μουσική Μπάμπη Κουλούρα και Αφών Κατσιμίχα, η Ελπίδα Γαδ, ο Ανδρέας Γιαλόγλου και ο Μπάμπης Κουλούρας.
Ακορντεόν /Φυσαρμόνικα: Νίκος Απέργης/ Απαγγελία: Νικολέτα Ρούσσου
Είσοδος ελεύθερη
Ώρα: 19:00
Event for Women’s Day, dedicated to the great poet of Syros, Rita Boumi-Pappa.
Main speaker, the actress Roula Panousou.
Michalis Fragias, the poet’s biographer, will be speaking for her work.
Elpida Gad, Andreas Yialoglou and Babis Koulouras will sing poems of the poet, on music composed by Katsimicha brothers and Babis Koulouras.
Accordeon /harmonica: Nikos Apergis/ Recitation: Nikoleta Roussou
Free admition
Time: 19:00
Τρίτη 7 Μαρτίου 2017- Tuesday the 7th of March
Η ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ
«Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη»
Διδασκαλία ερμηνείας αρχαίου λόγου, Μετάφραση, Σκηνοθεσία, Δήμος Αβδελιώδης στα αρχαία ελληνικά με υπέρτιτλους στα Eλληνικά & Aγγλικά.
Η συγκλονιστική παράσταση του Δήμου Αβδελιώδη που καθήλωσε χιλιάδες θεατές στην Ελλάδα και το εξωτερικό με sold out παραστάσεις.
Η αυθεντική αυτή Αναπαράσταση της πιο συγκλονιστικής δίκης στην ιστορία του πολιτισμού, στην ίδια ακριβώς γλώσσα που μιλούσε ο Σωκράτης, κάνουν την παρακολούθηση της για τους θεατές, μια μοναδική βιωματική εμπειρία, έχοντας την αίσθηση ότι ζουν μέσα στην πραγματική ατμόσφαιρα της ημέρας της δίκης κι όπου ο Σωκράτης και ο Μέλητος ενσαρκώνονται μπροστά τους ζωντανά.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Διδασκαλία Εκφοράς &Ερμηνείας Αρχαίου Κειμένου,
Σκηνικός χώρος,Σκηνοθεσία, Μετάφραση: Δήμος Αβδελιώδης
Μακέτες, Κοστούμια: Αριστείδης Πατσόγλου
Σχεδιασμός, κατασκευή Κλεψύδρας: ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, Κώστας Κοτσανάς
Μεταγραφή στην Αγγλική γλώσσα, επιμέλεια υποτιτλισμού: Αμαλία Κοντογιάννη
ΣΩΚΡΑΤΗΣ: Βασίλης Καραμπούλας
ΜΕΛΗΤΟΣ: Γιάννης Κολόι
Διεύθυνση Παραγωγής: Αθηνά Ζώτου
Boηθοί σκηνοθέτη: Γιώργος Νικόπουλος, Δανάη Ρούσσου.
Φωτογραφίες: Κορνηλία Σιδηρά, Γιώργος Χρυσοχοίδης
Παραγωγή: «anagnorisis» Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Θεάτρου Κινηματογράφου.
Ώρα: 21:00
Διάρκεια: 1:30’
Σημεία Προπώλησης: Ταμείο Θεάτρου Απόλλων (καθημερινά 10:00-14:00) τηλ.2281085192
Τιμή εισιτηρίου: Προπώληση, φοιτητές, άτομα άνω των 65, πολύτεκνων, ΑΜΕΑ 10,00 ευρώ. Ταμείο 12,00 ευρώ

“Socrate’s Apology by Plato”
The original representation of the greatest trial in the history of civilization and in the exact language spoken by Socrates himself, make a unique experience for the audience, having the sensation that they actually live within the true ambience of the trial day, where Socrates and Melitos apear in flesh and bone in front of them.
Subtitles: Greek / English
Time: 21:00
Duration: 1:30′
Tickets: 10 euros &12 euros

Τετάρτη 8 & Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 – Wednesday the 8th and Thursday the 9th of March 2017
Η κωμωδία «Όρνιθες» είναι ένα από τα πιο ωραία και τα πιο εντυπωσιακά έργα του Αριστοφάνη. Είναι μια παράσταση θεαματική, ονειρική με εκπληκτικά κοστούμια-μάσκες πουλιών με μουσική, με χορό,γέλιο,φανταστική πλοκή με κωμικά πρόσωπα που ενθουσιάζουν και διδάσκουν τα παιδιά.
Η υπόθεση του έργου είναι πολύ απλή: Δύο αθηναίοι πολίτες ,ο Πισθέταιρος και ο Ευελπίδης,που έχουν κουραστεί από τη ζωή στην πόλη φεύγουν από την Αθήνα και αναζητούν πάνω στα βουνά ένα ήσυχο μέρος για να ζήσουν.Συναντάνε τα πουλιά και προσπαθούν να τα πείσουν να τους δεχτούν κοντά τους και να χτίσουν μαζί μία νέα πόλη μεταξύ ουρανού και γης . Τα πουλιά στην αρχή δεν θέλουν αλλά τελικά δέχονται.Έτσι αρχίζει το κτίσιμο της πόλης των πουλιών,της Νεφελοκοκκυγίας.Πολύ γρήγορα όμως καταφθάνουν εκεί, διάφοροι καταφερτζήδες και απατεώνες ,ζητώντας και αυτοί μερίδιο από την καινούργια πόλη των πουλιών.Τα πουλιά και ο Πισθέταιρος όμως τους διώχνουν σαν ανεπιθύμητους.Όμως και οι θεοί του Ολύμπου είναι θυμωμένοι με την καινούργια πολιτεία που τους έχει στερήσει την δόξα και τις τιμές που είχανε από τους ανθρώπους.Έτσι στέλνουν τον Ποσειδώνα και τον Ηρακλή για να συζητήσουν το θέμα ώστε να βρεθεί μία λύση .Τελικά Γίνεται συμφωνία και το έργο τελειώνει με τραγούδια – χορούς και με το γάμο του Πισθέταιρου με την Βασιλεία,την ωραία κοπέλα που φυλάει το αστροπελέκι του Δία . Ο σκηνοθέτης και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Παροίκος σημειώνει:
« Στην εποχή μας, τα παιδιά και οι νέοι είναι αναγκαίο να διδαχθούν τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού. Τα έργα του Αριστοφάνη, σωστά προσαρμοσμένα, προσφέρουν ψυχαγωγία με διδάγματα υψηλού επιπέδου που ενδυναμώνουν το πνεύμα και την ψυχή ».
Tην παράσταση αυτή μπορούν να παρακολουθήσουν οι μαθητές στο Θέατρο Απόλλων στις 8 & 9 Μαρτίου 2017, κατόπιν συνεννοήσεως.
Παραστάσεις : 9:00 π.μ. 10.30 π.μ. 12:00 μ.μ.
Διάρκεια: 1.15΄
Τιμή εισιτηρίου : 5 Ευρώ
Κρατήσεις: Τηλ. 210/9235453 (πρωί 9.30 -12.30 ) τηλ. ανάγκης :6944761133.
Κρατήσεις θέσεων και στο e-mail:exodos5@otenet.gr
ΕΞΟΔΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ

The Comedy “Ornithes” (Τhe birds) is one of the best and most impressive acts of Aristofanis. The show is sensesional with amazing costumes and masts of birds with music, dancing, laughter, amazing plot with fun heroes that amuse and teach children.
The plot is very simple: Two Athenians, Pisthotairos and Euelpides, who are bores of life in the city, leave Athens in search of a peaceful place to live in the mountains.
Time : 9am. 10.30am. 12pm
Ticket: 5 euros
Reserve your ticket:exodos5@otenet.gr, 210/9235453
Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017- Friday the 10th of March, 2017
Συναυλία Τάνγκο στο Θέατρο Απόλλων.

Το «Φεστιβάλ Ακορντεόν Σύρου» και η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Ούριος Άνεμος» με την υποστήριξη του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης συνδιοργανώνουν την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017, συναυλία στο Θέατρο Απόλλων, με το μουσικό σχήμα «Athens Tango Ensemble», ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά σχήματα Τάνγκο στην Ελλάδα, το οποίο θα συνοδεύουν η τραγουδίστρια Ελένη Δημοπούλου και δύο ζευγάρια χορευτών.
ATHENS TANGO ENSEMBLE
Το κουιντέτο “Athens Tango Ensemble“ ερμηνεύει μουσικά αριστουργήματα από τη “Χρυσή εποχή’’ του Αργεντίνικου τάνγκο (1935-1955), συνθέσεις του Astor Piazzolla (tango nuevo) καθώς και σημαντικών Ελλήνων δημιουργών του είδους, της εποχής του μεσοπολέμου όπως Σουγιούλ, Γιαννίδη, Αττίκ.
Το κουιντέτο “Athens Tango Ensemble“ αποτελείται από τους σπουδαίους σολίστες:
ακορντεόν, μπαντονεόν, ενορχηστρώσεις: Δήμος Βουγιούκας
βιολί: Κυριάκος Γκουβέντας
πιάνο: Παναγιώτης Μάρκος
κιθάρα: Δημήτρης Κουφογιώργος
κόντρα μπάσο: Κώστας Αρσένης
Guest τραγούδι: Ελένη Δημοπούλου
Χορευτές
Κώστας Δούκας
Αντιγόνη Πούλου
Ελένη Τσιριγώτη
Jordi Moragues Massanet
Είσοδος : 10 €
Ώρα 21.00
Προπώληση εισιτηρίων και κρατήσεις θέσεων από τη Δευτέρα 06/03 στο Θέατρο
Απόλλων, 10:00-13:00, τηλ. : 22810- 85192

Concert of Tango at the Apollon Theatre
The Friday 10th of March 2017, the “Syros Accordion Festival” and the non-profit organization “Ourios Anemos” with the support of the Municipality of Syros, are organizing a concert with the band «Athens Tango Ensemble» which will be accompanied with the singer Eleni Dimopoulos and four dancers.
Ticket : 10 €
Τime : 21:00
Ticket sales and reservations from Monday 06/03, 10:00-13:00, at the Apollon Theater or by phone : 22810- 85192

ATHENS TANGO ENSEMBLE
The quintet “Athens Tango Ensemble” interprets musical masterpieces from the ‘Golden Age’ of the Argentinean tango (1935-1955), the compositions of Astor Piazzolla (tango nuevo) and importants Greek composers of the same period like Sougioul, Giannidis, Attik.
The quintet “Athens Tango Ensemble” consists of great soloists: accordion, bandoneon, Orchestrations: Dimos Vougioukas
Violin : Kiriakos Gouvendas
Piano : Panagiotis Markos
Guitar : Dimitris Koufogiorgos
Contrabass: Kostas Arsenis
Guest singer : Eleni Dimopoulos
Dancers
Kostas Doukas
Antigoni Poulou
Eleni Tsigiroti
Jordi Moragues Massanet
Η σειρά των μεταδόσεων του προγράμματος “The Met:Live in HD” φτάνει το 2016 – 2017 σε 70 χώρες και έξι ηπείρους και μεταφέρεται για ακόμη μια χρονιά από τον Όμιλο ΑΝΤ1 σε επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα.
H 11η σεζόν περιλαμβάνει μεγαλειώδεις νέες παραγωγές και διεθνούς φήμης, καταξιωμένους πρωταγωνιστές της όπερας.
Σε απευθείας σύνδεση με την Νέας Υόρκης.
Λα Τραβιάτα του Verdi
Διεύθυνση Ορχήστρας: Nicola Luisotti | Σκηνοθεσία: Willy Decker | Σκηνικά-Κουστούμια: Wolfgang Gussmann
Περιγραφή
Η Sonya Yoncheva φέρνει την περίφημη ερμηνεία της καταδικασμένης εταίρας Βιολέτα Βαλερύ στο κοινό της Met: Live in HD για πρώτη φορά, απέναντι στον ανερχόμενο τενόρο Michael Fabiano στον ρόλο του εραστή της, του Αλφρέντο. Ο Thomas Hampson ερμηνεύει έναν από τους πιο φημισμένους του ρόλους στη Met, τον Τζιόρτζιο Ζερμόν, τον κατηγορηματικά αντίθετο πατέρα του Αλφρέντο, σε μια επανάληψη της σκηνοθεσίας του Willy Decker υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της Όπερας του Σαν Φρανσίσκο, Nicola Luisotti.
Υπότιτλοι Ελληνικοι / Αγγλικοί
Cast
Βιολέτα Βαλερύ Sonya Yoncheva
Αλφρέντο Ζερμόν Michael Fabiano
Τζιορτζιο Ζερμόν Thomas Hampson
Συντελεστές
Διεύθυνση Ορχήστρας Nicola Luisotti
Σκηνοθεσία Willy Decker
Σκηνικά-Κουστούμια Wolfgang Gussmann
Φωτισμοί Hans Toelstede
Χορογραφίες Athol Farmer
Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές όπερες του Giuseppe Verdi, η οποία έκανε πρεμιέρα στην Βενετία το 1853 ως μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές αποτυχίες κυρίως λόγω του τολμηρού και αντισυμβατικού θέματος στο οποίο αναφέρεται, δηλαδή τον έρωτα ενός γόνου καλής οικογένειας με μια εταίρα. Μια γκάμα από πασίγνωστες άριες και ντουέτα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στην «ΛΑ ΤΡΑΒΙΑΤΑ»,μεταξύ αυτών τα «Libiamo”, “Sempre Libera”, “O mio rimorso” και άλλα αριστουργήματα.
Τιμές Εισιτηρίων:
15 € (γενική είσοδος)
10 € (παιδιά – φοιτητές – άνεργοι)
Προπώληση Εισιτηρίων:
Θέατρο Απόλλων
Ημερομηνία: 11/3/2017
Ώρα έναρξης: 19:55
Διάρκεια: 2 ώρες, 33 λεπτά

La Traviata- Verdi
Conductor: Nicola Luisotti | Production: Willy Decker | Set and Costume Designer: Wolfgang Gussmann
Description
Sonya Yoncheva brings her acclaimed interpretation of the doomed courtesan Violetta Valéry to Live in HD audiences for the first time, opposite rising American tenor Michael Fabiano as her lover, Alfredo. Thomas Hampson sings one of his most acclaimed Met roles as Giorgio Germont, Alfredo’s disapproving father, in a revival of Willy Decker’s staging conducted by San Francisco Opera Music Director Nicola Luisotti.
Subtitles
Greek / English
Cast
Violetta Valéry Sonya Yoncheva
Alfredo Germont Michael Fabiano
Giorgio Germont Thomas Hampson
Producers
Conductor Nicola Luisotti
Production Willy Decker
Set and Costume Designer Wolfgang Gussmann
Lighting Designer Hans Toelstede
Choreographer Athol Farmer
Date: 11/3/2017
Start time: 19:55
Duration: 2 hrs, 33 min
Tickets: 15 & 10 euros

 

You may also like...