Εκδηλώσεις & Νέα του Θεάτρου Απόλλων Performances & News of the Apollon Theater, Syros

LIKEIOΣτα εκατό χρόνια ζωής και προσφοράς του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου και τις πολλαπλές πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις που έχει πραγματοποιήσει σ’ αυτά τα χρόνια είναι αφιερωμένο το 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο του, που πραγματοποιείται  στις 15-18 Οκτωβρίου στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων Ερμούπολη. Το Συνέδριο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα και τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Σύρου Ερμούπολης και της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, λαμβάνει διεθνή χαρακτήρα με τη συμμετοχή ελληνίδων της διασποράς.
Το πλούσιο πρόγραμμα του Συνεδρίου, θα φωτίσει την ιστορία των 100 χρόνων του Λυκείου Ελληνίδων, τον κοινωνικό ρόλο που έχει διαδραματίσει, τη σχέση του Λυκείου με τον λαϊκό πολιτισμό, τον χορό, την παράδοση και την νεωτερικότητα, ενώ πλαισιώνεται από πολλαπλές εκδηλώσεις. Επίσης προβλέπει περιήγηση και γνωριμία των συνέδρων με το ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης, καθώς και γύρο του νησιού την τελευταία ημέρα της ολοκλήρωσης του.
Στόχος του Συνεδρίου είναι, εκτός των άλλων, η προβολή της πανέμορφης Ερμούπολης η οποία αποτελεί ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό στολίδι του 19ου αιώνα για την Ελλάδα, σε πανελλήνιο και παγκόσμιο επίπεδο.
Η επίσημη τελετή έναρξης του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Απόλλων, και θα περιλαμβάνει καλωσόρισμα των συνέδρων, χαιρετισμούς, κεντρική ομιλία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ι.Μ.Σύρου Κο Κο Δωρόθεο Β΄ και καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με τη συμμετοχή και των χορευτικών και παραδοσιακών μουσικών ομάδων του Λυκείου.

You may also like...