Εκδηλώσεις & Νέα του Θεάτρου Απόλλων

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021 | Thursday the 11th of November 2021

 

ΓΚΑΛΑ ΟΠΕΡΑΣ από την Ακαδημία Θεάτρου Σκάλα του Μιλάνου

Η ακαδημία του θεάτρου Σκάλα του Μιλάνου στο ιστορικό Θέατρο Απόλλων της Ερμούπολης.

Η κορυφαία πολιτιστική συνάντηση της Ακαδημίας του θεάτρου Σκάλα του Μιλάνου στο ιστορικό Θέατρο Απόλλων πραγματοποιείται στις 11 Νοεμβρίου 2021, 157 χρόνια μετά την πρώτη όπερα Ριγκολέττο του Τζιουζέπε Βέρντι στα εγκαίνια του Θεάτρου Απόλλων (1864).

Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου στην Αθήνα, με την υποστήριξη της Περιφέρειας  Νοτίου Αιγαίου και της Ιταλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, λαμβάνοντας παράλληλα χαρακτήρα επετειακό, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Το σπουδαίο αυτό καλλιτεχνικό γεγονός με τους αριστούχους καλλιτέχνες  της ακαδημίας, Noemi Muschetti, υψίφωνος Paolo Antonio Nevi, τενόρος Paul Grant , βαρύτονος Αθανάσιος Παπαϊσίου, πιάνο, οι οποίοι λαμβάνουν μέρος στις κεντρικές παραστάσεις του Θεάτρου Σκάλα του Μιλάνου, αποτελεί ιστορικό σταθμό για  τον πολιτισμό της Σύρου, φιλοδοξώντας στην ανάπτυξη ισχυρών δεσμών μεταξύ των δυο λαμπρών λυρικών θεάτρων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και θα μεταδοθεί live streaming για να την απολαύσουν και όσοι δεν καταφέρουν να παρευρεθούν στο θέατρο.

Η ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Θεάτρου Απόλλων με την υπηρεσία ΔΙΑΥΛΟΣ του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET) στο σύνδεσμο:  https://diavlos.grnet.gr

Ακολουθεί η δήλωση του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης, κ. Νικόλαου Λειβαδάρα:
«Η συνεργασία μας με τη Σκάλα του Μιλάνου αποτελεί ένα ιστορικό ορόσημο για τον πολιτισμό της Σύρου. Αισθανόμαστε μεγάλη χαρά και ιδίως συγκίνηση, διότι οι επίμονες προσπάθειές μας καρποφόρησαν και μάλιστα εν μέσω της υγειονομικής κρίσης, όπου όλα ήταν ρευστά και αβέβαια. Στις 11 Νοεμβρίου εγκαινιάζουμε αυτή τη σπουδαία συνεργασία, φιλοξενώντας στη σκηνή του ιστορικού Θεάτρου μας την κορυφαία συναυλία των αριστούχων της Ακαδημίας της Σκάλας του Μιλάνου. Το
γεγονός αυτό, αφενός επισφραγίζει με τον πιο υπέροχο τρόπο τους δεσμούς του Λυρικού Θεάτρου Απόλλων με τον Ναό της Όπερας στην Ευρώπη και αφετέρου ανοίγει τον δρόμο για νέες συνέργειες και νέες καλλιτεχνικές εμπειρίες, που θα απογειώσουν τη λυρική μουσική παράδοση του νησιού μας.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω ολόθερμα όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτό το μοναδικής ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας αποτέλεσμα, στηρίζοντας ένα δύσκολο και απαιτητικό εγχείρημα, και συγκεκριμένα την Πρεσβεία της Ιταλίας και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο στην Αθήνα, καθώς και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τη συνδιοργάνωση. Επίσης, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κα Αλίκη Λεονταρίτη και το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου μας, για όλες τις προσπάθειές τους προκειμένου το όραμά μας για το πολιτισμικό μέλλον της Σύρου να πάρει σάρκα και οστά.

Κλείνω με την υπόσχεση ότι αυτή είναι μόνο η αρχή για όσα υπέροχα έπονται στη σκηνή του εμβληματικού Θεάτρου μας.»

Ακολουθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης: 

Τα αστέρια της Ακαδημίας του Θεάτρου της Σκάλας του Μιλάνου

Noemi Muschetti, σοπράνο

Η Noemi Muschetti άρχισε τις σπουδές της σε μικρή ηλικία στην Ακαδημία Carmelo Mollica στη γενέτειρά της, τις Συρακούσες της Σικελίας. Συνέχισε να εργάζεται υπό την καθοδήγηση της σοπράνο Francesca Scaini και εισήχθη στο Marcello Giordani’s Accademia YAP.
Έχει κερδίσει βραβεία σε πολυάριθμους διεθνείς διαγωνισμούς φωνής. Συνέχισε να βελτιώνει τα ταλέντα της, παίρνοντας μαθήματα από τους Marcello Giordani, Gianluca Gucciardo, Franco Fussi, Mariella Devia, Stefano Giannini, Francesca Patanè, Alessio Pizzech και Stefania Bonfadelli. Έχει δώσει αξιόλογες παραστάσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται το Ρέκβιεμ του Μότσαρτ στο Teatro Massimo Vincenzo Bellini στην Κατάνια και οι Επτά Τελευταίες Λέξεις του Χριστού από τον Χάιντν.
Το ντεμπούτο της στην όπερα ήταν ως Berta στο Il barbiere di Siviglia και Adina στο L’elisir d’amore σε σκηνοθεσία Enrico Stinchelli. Έκανε το ντεμπούτο της στο Teatro Petruzzelli στο Μπάρι ως Gilda στο Rigoletto και ως Amenaide στο Tancredi για σχολεία. Έχει κερδίσει τον διαγωνισμό AsLiCo για την ερμηνεία της ως Adina.
Η Noemi έγινε δεκτή στην Ακαδημία Λυρικής Όπερας La Scala για τη διετία 2019-2021. Έκανε το ντεμπούτο της στο Teatro alla Scala τον Νοέμβριο του 2019 στο ρόλο της Clorinda στο La Cenerentola per i bambini με μαέστρο τον Pietro Mianiti σε σκηνοθεσία του Ulrich Peter. Αρχικά, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2020 και σε επανάληψη τον Ιούνιο του 2021, όπου και η όπερα μεταδόθηκε στο κοινό μέσω streaming.
Άλλες αξιοσημείωτες παραστάσεις της στις παραγωγές του Teatro alla Scala περιλαμβάνουν το Erster Elf in Die Ägyptische Helena του Richard Strauss τον Νοέμβριο του 2019, σε σκηνοθεσία Sven-Eric Bechtolf με μαέστρο τον Franz Welser-Möst και Ines in Il trovatore, υπό τη διεύθυνση του Nicola Luisotti και σκηνοθεσία από τον Alvis Hermanis τον Φεβρουάριο του 2020.

Paolo Antonio Nevi, τενόρος

Ο Paolo Antonio Nevi γεννήθηκε στο Τέρνι και ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές σε νεαρή ηλικία. Το 2016 μετακόμισε στην Πάρμα για να σπουδάσει τραγούδι όπερας στο Ωδείο A. Boito υπό τον Nemi Bertagni, συμπληρώνοντας τις σπουδές του και παρακολουθώντας μαθήματα που πραγματοποιήθηκαν από τους Pietro Ballo και Danny Lemmo.
Έχει ήδη αποκτήσει μια σειρά από σημαντικές διακρίσεις. Μεταξύ άλλων αναφέρουμε: το βραβείο Fondazione Luciano Pavarotti και το βραβείο Young Talent στην κατηγορία ανδρών στον 4ο Διεθνή Διαγωνισμό «Premio Etta e Paolo Limiti» για νέους τραγουδιστές όπερας.
Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει όπερες των Donizetti, Verdi, Puccini και Gounod. Οι πρώτοι επαγγελματικοί του ρόλοι περιλαμβάνουν τον Ερνέστο στο Don Pasquale στο Borgo Val di Taro.
Το φθινόπωρο του 2018 πέρασε τη διαδικασία επιλογής για την εισαγωγή του στην Ακαδημία Όπερας La Scala για τη διετία 2019-2021. Τον Σεπτέμβριο του 2019 υποδύθηκε τον Nemorino στο L’elisir d’amore, στο Teatro Olimpico στη Βιτσέντσα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στην Ακαδημία, ο Paolo ερμήνευσε τον ρόλο του Don Ramiro στο La Cenerentola per i bambini από τον Νοέμβριο του 2019 έως τον Φεβρουάριο του 2020, με μαέστρο τον Pietro Mianiti και τον Ulrich Peter ως σκηνοθέτη. Έχει επίσης ερμηνεύσει διάφορους ρόλους στο πρόγραμμα της σεζόν Teatro alla Scala: τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο του 2020 ήταν ο Benvolio στο Roméo et Juliette του Gounod, σε διεύθυνση Lorenzo Viotti και σκηνοθεσία Bartlett Sher και, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2021, ήταν Don Ο Curzio στην ιστορική παραγωγή του Le nozze di Figaro του Giorgio Strehler, που γυρίστηκε από τη Marina Bianchi με τη σκηνοθεσία του Daniel Harding.

Paul Grant, βαρύτονος

Ο Paul Grant γεννήθηκε στο Εδιμβούργο, όπου ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές. Μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, συνέχισε να βελτιώνει το ταλέντο, του στη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής στο Λονδίνο. Από το 2017 έως το 2019 φοίτησε στην Όπερα της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου. Είναι μέλος του Academy Song Circle και έχει εμφανιστεί ως σολίστ στη σειρά RAM/Kohn Foundation Bach Cantata Series.
Από τους νέους καλλιτέχνες στο πρόγραμμα Britten Pears Young Artist, ο Grant σπούδασε επίσης στο Georg Solti Accademia di Bel Canto. Οι πιο αξιοσημείωτες επαγγελματικές εμπειρίες του περιλαμβάνουν τη συμμετοχή του σε ένα γκαλά στο Victoria Hall της Γενεύης, ρεσιτάλ στην Πινακοθήκη της Βασίλισσας στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, στο Wigmore Hall, στο Edinburgh Festival Fringe, στο Aberdeen International Youth Festival, στο Leeds Lieder, στο Oxford Lieder Festival και σε πολλές παραγωγές στο Φεστιβάλ Όπερας Garsington.
Ο Paul έγινε δεκτός στην La Scala Academy of Lyric Opera για τη διετία 2019-2021. Έκανε το ντεμπούτο του στο Teatro alla Scala ως Dandini στο La Cenerentola per i bambini, υπό τη διεύθυνση του Pietro Mianiti και σε σκηνοθεσία Ulrich Peter. Μεταξύ των παραγωγών της La Scala που συμμετείχε, αναφέρουμε τον ρόλο του Grégorio στο Roméo et Juliette του Gounod το 2020, σε σκηνοθεσία Bartlett Sher με μαέστρο τον Lorenzo Viotti, και τον Cappadocian στη Salome του Strauss, που μεταδόθηκε ζωντανά τον Φεβρουάριο του 2021, υπό τη διεύθυνση του Riccardo Chailly και σκηνογραφία από τον Damiano Michieletto. Θα επιστρέψει στο Teatro alla Scala ως πρώην φοιτητής της Ακαδημίας τη σεζόν 2021-2022 ως Sebastian στο The stormest, μια όπερα που συνέθεσε και διευθύνει ο Thomas Adès και σκηνοθετεί ο Robert Lepage (Νοέμβριος 2022).

Αθανάσιος Παπαϊσίου, πιάνο

Ο Αθανάσιος Παπαϊσίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Σπούδασε Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, από όπου έλαβε πτυχίο Νομικής και μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Κοινωνιολογία του Δικαίου.
Σπούδασε επίσης Πιάνο στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (τάξη Νόρας Λουκίδου) και έλαβε το αντίστοιχο Δίπλωμα. Συνέχισε τις σπουδές του στο North College (Παράρτημα του London College of Music at Thames Valley University – τάξη Γιώργου Θυμή) και απέκτησε το Diploma of Licentiateship και το Diploma of Fellowship in piano performance (Master) του London College of Music.
Επιπλέον, σπούδασε πιάνο με τους Martino Tirimo, Richard Syracuse, Viktor Merzhanov και Raphael Terroni, τσέμπαλο με την Κατερίνα Βλάτη και τον Γεράσιμο Χοϊδά και συνοδεία πιάνου με τους Δημήτρη Γιάκα, Sergio Magli, Ulrich Rademacher, Kurt Equiluz και Bogdan Stanev.
Τα πεδία ενδιαφέροντός του επικεντρώνονται στην μπαρόκ και τη ρομαντική περίοδο της μουσικής και στη μουσική των Εθνικών Μουσικών Σχολών των Βαλκανίων.
Εργάστηκε ως καθηγητής πιάνου και ως καθηγητής συνοδείας πιάνου σε διάφορα ωδεία.
Συμμετείχε ως κορεπετίτορας στην Όπερα Δωματίου Θεσσαλονίκης, ως πιανίστας ορχήστρας σε συναυλίες της Κρατικής και της Δημοτικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και της Ορχήστρας του Κρατικού Ωδείου, και ως τσεμπαλίστας στην μπαρόκ ορχήστρα του Κρατικού Ωδείου.
Υπήρξε πιανίστας διαφόρων χορωδιών της Θεσσαλονίκης.
Στο πλαίσιο των παραπάνω δραστηριοτήτων, έδωσε σόλο ρεσιτάλ και συμμετείχε σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Αυστρία, Ισπανία, Νότια Αφρική, Ουγγαρία, Τουρκία κ.α.). Από το 1996 εργάζεται στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης ως καθηγητής συνοδείας πιάνου στο τμήμα Μονωδίας/Όπερας

Ώρα έναρξης: 20:30
Είσοδος Ελεύθερη για το κοινό, με υποχρεωτική έκδοση Δελτίου Ελεύθερης Εισόδου.

Η ηλεκτρονική διάθεση των Δελτίων Ελεύθερης Εισόδου θα  πραγματοποιηθεί από την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου στην TicketServices.gr στο σύνδεσμο: https://www.ticketservices.gr/

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Επισημαίνουμε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα κράτησης και πώλησης εισιτηρίων από το Ταμείο του Θεάτρου.

Ο χώρος λειτουργεί ως «μικτός». Για την είσοδο του κοινού στην εκδήλωση απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης ή αρνητικού αποτελέσματος rapid test 48 ωρών σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις. Για παιδιά από 4 έως 11 ετών, εναλλακτικά, απαιτείται η δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self-test τελευταίου 24ώρου. Η είσοδος γίνεται με τη χρήση της μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Σε κάθε περίπτωση επίδειξης επίσημου εγγράφου, θα διενεργείται παράλληλος έλεγχος ταυτοπροσωπίας του κατόχου.

The academy of the La Scala theater in Milan at the historic Apollon Theater of Ermoupolis.

The top cultural meeting of the Academy of the Scala Theater in Milan at the historic Apollon Theater takes place on November 11, 2021, 157 years after the first opera Rigoletto by Giuseppe Verdi at the opening of the Apollo Theater (1864).

It is a co-organization of the Municipality of Syros- Ermoupolis and the Italian Educational Institute in Athens, with the support of the South Aegean Region and the Italian Embassy in Greece, taking on an anniversary character, in the context of the celebration of the 200th anniversary of the Greek Revolution.

This great artistic event with the excellent artists of the academy, Noemi Muschetti soprano, Paolo Antonio Nevi tenor, Paul Grant baritone Athanasios Papaisiou piano, who take part in the main performances of the La Scala Theater in Milan, is a historical and cultural milestone for Syros, aspiring to develop strong ties between the two brilliant lyric theaters.

Admission is free for the public and will be broadcasted by live streaming in order to be enjoyed by those who fail to attend the theater.

Live streaming:   https://diavlos.grnet.gr

Program:


SOLOISTS FROM LA SCALA ACADEMY OF LYRIC OPERA

 

NOEMI MUSCHETTI, soprano

Noemi Muschetti began studying voice at a young age at the Carmelo Mollica Academy in her hometown, Syracuse, Sicily. She continued working under the soprano Francesca Scaini and was admitted to the Marcello Giordani’s Accademia YAP. She has won prizes at numerous international voice competitions. She has continued to hone her talents in master classes with Marcello Giordani, Gianluca Gucciardo, Franco Fussi, Mariella Devia, Stefano Giannini, Francesca Patanè, Alessio Pizzech, and Stefania Bonfadelli.
Notable performances include Mozart’s Requiem at Teatro Massimo Vincenzo Bellini in Catania and The Seven Last Words of Christ by Haydn. Her opera debut was as Berta in Il barbiere di Siviglia and Adina in L’elisir d’amore directed by Enrico Stinchelli. She debuted at the Teatro Petruzzelli in Bari as Gilda in Rigoletto and as Amenaide in Tancredi for schools. She won the AsLiCo competition for her performance as Adina.
Noemi was admitted to the La Scala Academy of Lyric Opera for the biennium 2019-2021. She debuted at Teatro alla Scala in November 2019 in the role of Clorinda in La Cenerentola per i bambini with the conductor Pietro Mianiti and stage direction by Ulrich Peter. Initially running through February 2020, the opera was reprised in June 2021 and streamed to a home audience. Other notable performances in Teatro alla Scala productions include the Erster Elf in Die Ägyptische Helena by Richard Strauss in November 2019, directed by Sven-Eric Bechtolf with Franz Welser-Möst on the podium, and Ines in Il trovatore, conducted by Nicola Luisotti and directed by Alvis Hermanis in February 2020.

PAOLO ANTONIO NEVI, tenor

Paolo Antonio Nevi was born in Terni and began his musical studies at a young age. In 2016 he moved to Parma to study opera singing at the A. Boito Conservatory under Nemi Bertagni, complementing his studies by attending master classes held by Pietro Ballo and Danny Lemmo.
He has already acquired a number of significant laurels: among the others we mention the Fondazione Luciano Pavarotti Prize, and the Young Talent Prize in the men’s category in the 4th “Premio Etta e Paolo Limiti” International Competition for Young Opera Singers.
His repertoire embraces operas by Donizetti, Verdi, Puccini, and Gounod. His early professional roles include Ernesto in Don Pasquale in Borgo Val di Taro. In the fall of 2018 he passed the selection process for admission to the La Scala Opera Academy for the 2019-2021 biennium. In September 2019 he donned the garb of Nemorino in L’elisir d’amore at the Teatro Olimpico in Vicenza. During his studies at the Academy, Paolo interpreted the role of Don Ramiro in
La Cenerentola per i bambini from November 2019 to February 2020, with Pietro Mianiti on the podium and Ulrich Peter as director. He has also sung various roles in titles on the Teatro alla Scala season program: in January-February 2020 he was Benvolio in Gounod’s Roméo et Juliette, conducted by Lorenzo Viotti and directed by Bartlett Sher and, in June and July 2021, he was Don Curzio in Giorgio Strehler’s historic production of Le nozze di Figaro, filmed by Marina Bianchi with Daniel Harding directing.

PAUL GRANT, baritone

Paul Grant was born in Edinburgh, where he began his musical studies. After graduating from the University of Edinburgh, he went on to hone his talents at the Royal Academy of Music in London. From 2017 to 2019 he attended the Royal Academy Opera. He is a member of the Academy Song Circle and has performed as a soloist in the RAM/Kohn Foundation Bach Cantata Series.
One of the young artists in the Britten Pears Young Artist Programme, Grant also studied at the
Georg Solti Accademia di Bel Canto. His most notable professional experiences include his participation in a gala at the Victoria Hall of Geneva, recitals at the Queen’s Gallery in Buckingham Palace, Wigmore Hall, Edinburgh Festival Fringe, Aberdeen International Youth Festival, Leeds Lieder, Oxford Lieder Festivals and several productions at the Garsington Opera Festival.
Paul was admitted to the La Scala Academy of Lyric Opera for the biennium 2019-2021. He debuted
at Teatro alla Scala as Dandini in La Cenerentola per i bambini, conducted by Pietro Mianiti and directed by Ulrich Peter. Among the La Scala productions, we mention the role of Grégorio in Gounod’s Roméo et Juliette in 2020, directed by Bartlett Sher with Lorenzo Viotti wielding the baton, and the Cappadocian in Salome by Strauss, streamed live in February 2021 with Riccardo Chailly conducting and new stage design by Damiano Michieletto. He will return to Teatro alla Scala as a former Academy student in the 2021-2022 season as Sebastian in The tempest, an opera composed and conducted by Thomas Adès and directed by Robert Lepage (November 2022).

                                   

ATHANASIOS PAPAISIOU, pianist

Athanasios Papaisiou was born in Thessaloniki.
He studied Law at the Aristotle University of Thessaloniki. He received a Law Degree and holds a master degree in Sociology of Law.  He also studied Piano at the State Conservatory of Thessaloniki (class of Nora Loukidou) and received a Diploma in piano performance. He continued his studies at North College (Department of the London College of Music at Thames Valley University – class of George Thymis) and obtained the Diploma of Licentiateship and the Diploma of Fellowship in piano performance (Master) of the London College of Music.
Furthermore, he studied piano with Martino Tirimo, Richard Syracuse, Viktor Merzhanov and Raphael Terroni, harpsichord with Katerina Vlatis and Gerassimos Hoidas, and piano accompaniment with Dimitris Yakas, Sergio Magli, Ulrich Rademacher, Kurt Equiluz and Bogdan Stanev. His fields of interest focus on the baroque and the romantic period of music
and the music of the National Music Schools of the Balkans. He worked as a piano teacher and as a collaborative pianist in various conservatories. He participated as a collaborative pianist in the Thessaloniki Chamber Opera, as an orchestra pianist in concerts of the State and the Municipal Orchestra of Thessaloniki and the Orchestra of the State Conservatory, and as a harpsichordist in
the baroque orchestra of the State Conservatory. He was the pianist of various choirs of Thessaloniki. In the context of the above activities, he gave solo recitals and participated in concerts in Greece and abroad (Austria, Spain, South Africa, Hungary, Turkey, etc.) Since 1996 he works at the State Conservatory of Thessaloniki as a collaborative pianist at the Singing/Opera department.

Starts at: 20:30
Get your free ticket online: https://www.ticketservices.gr

The event will take place in compliance with all health protocols  for “mixed” indoor theaters.
Mandatory demonstration of a valid vaccination certificate or disease certificate or a negative rapid test result of the last 48 hours.  Attendees are required to wear a face mask and observe the social distancing rules, upon entrance and for the entire duration of the events and according to the instructions.

You may also like...