Εκδηλώσεις & Νέα του Θεάτρου Απόλλων

16 Οκτωβρίου – 23 Οκτωβρίου  2017 | October 16 – October 23,2017 Εκδηλώσεις & Νέα του Θεάτρου  Απόλλων Performances & News of  Apollon Theater, Syros Το θέατρο “Απόλλων” σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις του 2017.  “Apollon Theater” welcomes you to the performances of 2017. Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 – Monday the 16th of October 2017Παρουσίαση διατριβής «ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ» Ο Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου Σύρου «ΠΡΟΣΒΑΣΗ» σας προσκαλεί στην παρουσίαση από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σύρου κ. ΔΩΡΟΘΕΟ Β΄ της διατριβής του ιατρού Νικολάου Λειβαδάρα «ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ» Τα έσοδα από τη διάθεση της έκδοσης θα προσφερθούν στο Σύλλογο του Νοσοκομείου Σύρου.
Ώρα έναρξης: 19:30 Είσοδος Ελεύθερη
——————————————————————————————
Syros Hospital Friends’ Association “ACCESS” invites you to Nickolaos Livadaras’ presentation “The first hospital of Greece in Ermoupolis”
Start time: 19.30 All proceed of the sales will go to the Syros Hospital Association. Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017 | Τuesday the 17th of October 2017 Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν Με την Χριστίνα Αλεξανιάν Φωνή-Ούτι: Haig Hazdjian 1915. Γενοκτονία των Αρμενίων. Χρόνια μετά, η Ανζέλ Κουρτιάν, ζώντας πια στην Ελλάδα, αφηγείται το οδοιπορικό του διωγμού της οικογένειάς της και ολόκληρου του έθνους της. Η μάνα-μοδίστρα. Οι δυό της αδελφές. Τα πρώτα ευτυχισμένα χρόνια. Και ύστερα βιώνουν τις συνέπειες της διαταγής εξολόθρευσης των Αρμενίων. Γίνονται αυτόπτες μάρτυρες της Μικρασιατικής Καταστροφής. Ένα οδοιπορικό από την Προύσα ως τη Σμύρνη… Και από εκεί στην Κρήτη και την Κοκκινιά. Ο πόλεμος και η προσφυγιά καταγράφονται μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, της μικρής Ανζέλ. Με τον φόβο και τον θάνατο… Με τα γέλια και τις χαρές… Με τις μουσικές και τα τραγούδια που σημάδεψαν τη ζωή της. «Έκανα κρυφά-κρυφά τον σταυρό μου. “Παναγιά μου, σε τι φταίξαμε; Σώσον Κύριε τον λαό σου” έλεγα από μέσα μου. Όσοι ήμασταν στις άμαξες, νιώθαμε άσχημα γι’ αυτούς που περπατούσαν, γιατί δεν αντέχανε απ’ τις καμιτσιές κι έπεφταν στα χαντάκια. Αν ήταν δυνατόν να αναφτούν καντήλια για όσους πέθαναν στο δρόμο, θα είχε φωτίσει η νύχτα και θα ’χε γίνει μέρα». Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν. Μια αληθινή ιστορία. Μια συγκλονιστική μαρτυρία. Η Ανζέλ Κουρτιάν θυμάται τα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή της… Μέσα από τα μάτια της βλέπουμε την ιστορία του Αρμενικού λαού και του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Όπως τα έζησε η ίδια… Όπως τα βίωσε ένα μικρό παιδί. Όπως τα έγραψε αργότερα, στα μαθητικά τετράδια των εγγονιών της… Συντελεστές: Θεατρική διασκευή του ομότιτλου βιβλίου – Σκηνοθεσία: Χριστίνα Αλεξανιάν
Φωνή-Ούτι: HaigYazdjian
Σχεδιασμός φωτισμού: Κωστής Γκίκας
Επιμέλεια σκηνικού χώρου-Κοστουμιών: Μυρτώ Καραπιπέρη
Μοδίστρα: Πέννυ Τσομπανάκη
Φωτογραφία: Δημήτρης Καλογερής
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κώστας Καρασαββίδης

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Ευχαριστούμε τον Στέφανο Δαμάτο που «δανείζει» τη φωνή του στην παράσταση και τον EdgarEgian για τη διδασκαλία του χορού. Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Μαλισσόβα για την πολύτιμη βοήθειά του.
——————————————————————————————

Cultural & Athletic Organization Nea Smirnis, presents the performance “The notebooks of Anzel Kourtian” A true story about the genocide of Armenians.
Starring Christina Alexanian Start time: 21.00 Ticket price: 8 € Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 – Wednesday the 18th of October 2017 Με στόχο τη δημιουργία νέων συνθέσεων και πρακτικών στην πρόληψη των εξαρτήσεων και την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας, πραγματοποιείται στη Σύρο από τις 18 έως τις 21 Οκτωβρίου 2017, η 11η Πανελλήνια Συνάντηση των Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα επιστημονικά γεγονότα στο χώρο της πρόληψης, το οποίο διοργανώνει το Κέντρο Πρόληψης “Θησέας Κυκλάδων” σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης. Με τίτλο “Συμπλέοντας ξαναχτίζουμε κοινότητες”, η Συνάντηση έχει στόχο την ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών και τη δικτύωση μεταξύ των φορέων για την προώθηση της πρωτογενούς πρόληψης των εξαρτήσεων και της προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας στην Ελλάδα και την Κύπρο. Στη φετινή συνάντηση που θα διεξαχθεί στη Σύρο πρόκειται να συμμετάσχουν σημαντικοί εκπρόσωποι του χώρου της πρόληψης, καθιστώντας τις Κυκλάδες, κέντρο συνένωσης αλλά και ανταλλαγής σημαντικών επιστημονικών δεδομένων. Στο πλαίσιο της συνάντησης πρόκειται να πραγματοποιηθούν ομιλίες, εργαστήρια, συζητήσεις, ομάδες εργασίας. Η έναρξη του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Απόλλων. Θα μιλήσει ο καθηγητής Ανατομικής και Ιστολογίας ΑΠΘ, Γεώργιος X. Παπαδόπουλος, με θέμα Κοινωνιοβιολογία της ευτυχίας: συμπλέοντας με την επιθυμία και την ευχαρίστηση.
Ώρα Έναρξης: 18:00 Είσοδος Δωρεάν
Πληροφορίες diktyoorg.wordpress.com/author/diktyoorg/
22810 85149 thiseask@otenet.gr
——————————————————————————————
The 11th Panhellenic Meeting of Prevention of Dependance Bodiew in co-organization with the Cyclades Centre of Prevention “Thiseas” will take place at Apollon Theater. The meeting’s subject is “Sociobiology of happiness: Complementing with desire and pleasure” and the main speaker is “Professor of Anatomy and Histology of Aristotle University of Salonica” Mr. George H. Papadopoulos. Start time: 18.00 Free Admission Πέμπτη 19 Οκτωβρίου & Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017| Thursday the 19th of October & Friday the 20th of October 2017

ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ Παιδική θεατρική παράσταση Συμπαραγωγή Εργοστάσιο Ονείρου & Δη.Πε.Θε Ρούμελης  ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ μαγεύει μικρούς και μεγάλους θεατές με τη μοναδική του προσέγγιση στον κόσμο των συναισθημάτων μέσα από πέντε διαφορετικές ιστορίες, με ταυτόχρονες εναλλαγές 57 ευφάνταστων κοστουμιών και σκηνικών. Ένα παιδί, διαφορετικό από τα υπόλοιπα, προσπαθεί να κατανοήσει τους ανθρώπους γύρω του και να γνωρίσει τα συναισθήματά τους. Τα παιδιά γίνονται ένα με τους ήρωες και συμμετέχουν ενεργά στην παράσταση.. το παιχνίδι ξεκινά, το θέατρο αρχίζει και η αυλαία ανοίγει για να παρουσιασθούν τα συναισθήματα με την ευρηματική σκηνοθεσία του  Δημήτρη Πιέτρη! Το νησί των Λωτοφάγων, η κουκουβάγια Μελπομένη, ο κεραυνός Λεοντίσιος, ο άνεμος Τσουράνεμος, τα εργατικά μυρμήγκια που φυλάνε τις ευχές όλων των παιδιών, το Κλαψοχώρι ,  το Γελιοχώρι και ένας ημίαιμος κούκος, μαζί με τους  υπόλοιπους 53 ήρωες αποτελούν τις ιστορίες  που εμφανίζονται γύρω από το Δέντρο της Γνώσης. Kάθε «καρπός» του κρύβει κι από ένα συναίσθημα, που μόνο τα παιδιά μπορούν να ζωντανέψουν! Οι κατασκευές για το Πτηνοβασίλειο έχουν γίνει στο χέρι με επιρροές από αγαπημένους Έλληνες ζωγράφους ( Τσαρούχη και Μποκόρο) από τον εικαστικό Γιάννη Σπανόπουλο. Πρωτότυπες κέλτικες μουσικές γράφτηκαν για τις ανάγκες του έργου από το γυναικείο συγκρότημα ΝΟΡΙΑΝΑ, κλασική μελωδία από τον Νίκο Σπηλιώτη και παραδοσιακή από την Ειρήνη Τριανταφυλλίδη.

 Παίζουν οι ηθοποιοί : Ίντρα Κέιν , Tζοάννα Βρακά, Αρμάν Εδουάρδος Μενετιάν, Δημήτρης Πιέτρης Φιλική συμμετοχή σε video προβολή: Έρρικα Πρεζεράκου Δημήτρης Παπαδάτος Στον ρόλο της αφηγήτριας η  Βίκυ Τσιανίκα  απο το δεύτερο πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Kείμενο – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Πιέτρης
Eικαστική επιμέλεια- Σκηνικά : Γιάννης Σπανόπουλος
Κοστούμια: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης – Τέτα Βασιλάτου
Φωτισμοί: Ηρακλής Γεωργιάδης
Χορογραφίες : Ιωάννα Μουλιάκου, Tina Brandon
Μακιγιάζ: Φρέντυ Καλομπράτσος-Χαρά Αλάτζα -Έφη Αργυροπούλου
Πρωτότυπη μουσική : Noriana, Νίκος Σπηλιώτης, Ειρήνη Τριανταφυλλίδη
Video art: James P
H ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ,ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ.
http://e-yliko.gr
Οι σχολικές παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν την  Πέμπτη 19 & Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 στο Θέατρο Απόλλων Σύρου
Ώρες σχολικών παραστάσεων 9:15 και 11:00 .
Τιμή εισιτηρίου σχολικών παραστάσεων: 5 ευρώ
Απογευματινή παράσταση για το κοινό την  Πέμπτη 19 Οκτωβρίου στις 18:30
Τιμή απογευματινής παράστασης: 7 ευρώ, ομαδικό: 5 ευρώ
Τηλ. Επικοινωνίας- κρατήσεων για τις σχολικές παραστάσεις : 211 725 8176 – 6977 258000 Καθημερινά 8.30 με 15.00
Τηλ. Επικοινωνίας- κρατήσεων για την απογευματινή παράσταση : Θέατρο Απόλλων  2281085192 .
Επίσημη ιστοσελίδα παραγωγής:  http://ergostasiooneirou.gr/
——————————————————————————————

The theatrical group “Dream Factory” in co-organization with the Municipal Regional Theater of Roumeli presents the “Tree of Knowledge” for kids.
Start time: 09.15 & 11.00  Ticket price: 5 € Thursday afternoon at 18:30
Ticket price: 7 €, Group: 5 € Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 | Sunday the 22nd of October 2017 Αφιέρωμα στο Καρνάγιο και τους Ταρσανάδες της Σύρου Το μουσικό εργαστήρι «Tο τρεχαντηράκι της ελπίδας», σε συνδιοργάνωση με τον Επιμορφωτικό Φιλοτεχνικό σύλλογο ο «Φοίνικας» Σύρου και σε συνεργασία με τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης παρουσιάζει αφιέρωμα στο Καρνάγιο και τους Ταρσανάδες της Σύρου. Σκοπός η ανάδειξη της ιστορίας του πρώτου καρνάγιου της Ελλάδος, αλλά και της ναυπηγικής τέχνης, που για δεκαετίες έκανε μοναδικό το νησί μας. Μια παράσταση από νεαρούς μουσικούς που θα συνδυάσει την μουσική με την ιστορική αφήγηση καθώς και την προβολή φωτογραφικού υλικού.
Ώρα 19:00 Κόστος εισιτηρίου 5 ευρώ.
——————————————————————————————

Tribute to Karnagio and Tarsanas of Syros The music workshop “The trumpet of hope” in co-organization with the Educational Association “Foinikas” and in co-operation with the Municipality of Syros – Ermoupoli presents a tribute to Karnagio and Tarsanas of Syros. Start time: 19.00 Ticket price: 5 euro

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017| Monday the 23rd of October 2017 «Σχέσεις 2 επί 3» Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα τα τελευταία εφτά χρόνια έπληξε και πλήττει πολλά παιδιά και ιδίως εκείνα που ζουν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα ή υποστηρίζονται από εθελοντικές φιλανθρωπικές οργανώσεις προστασίας και υποστήριξης των παιδιών. Θέλοντας να βοηθήσει αυτά τα παιδιά, η Κατερίνα Γιαμαλίδου-Schwyter, εκπαιδευτικός που ζει και εργάζεται στην Ελβετία, δημιούργησε πριν από δύο περίπου χρόνια την θεατρική ομάδα «ΟΡΑΜΑ». Στην ομάδα προσήλθαν και συμμετέχουν αφιλοκερδώς και άλλοι νέοι που θέλουν να προσφέρουν στα παιδιά ό,τι καλύτερο μπορούν. Σκοπός της ομάδας είναι να δίνει θεατρικές παραστάσεις, τα έσοδα των οποίων θα διατίθενται μέσω φιλανθρωπικών οργανώσεων για την υποστήριξη των παιδιών. Στην ομάδα «ΟΡΑΜΑ» συμμετέχουν ερασιτέχνες και επαγγελματίες ηθοποιοί που αγαπούν το θέατρο και θέλουν να δουν ένα χαμόγελο στα χείλη των παιδιών. Η ομάδα ενισχυόμενη από Ελβετούς φιλέλληνες έδωσε την πρώτη της παράσταση με μεγάλη επιτυχία τον Μάιο του περασμένου έτους στην Βασιλεία της Ελβετίας με το έργο «Σχέσεις 2 Χ 3». Ακολούθησε ακόμη μία επιτυχημένη παράσταση στο «Θέατρο Κακογιάννης». στην Αθήνα τον Μάιο του 2017. Το έργο έγραψε η Κατερίνα Γιαμαλίδου-Schwyter. Πρόκειται για μία κωμωδία που δείχνει τις γυναίκες όπως είναι σήμερα. Δυναμικές, ανεξάρτητες, διεκδικητικές. Παράλληλα παρατηρεί το μπέρδεμα των αντρών μ’ αυτές τις τόσο διαφορετικές γυναίκες και παρουσιάζει αστείες καταστάσεις που δημιουργούνται στις σχέσεις τους μαζί τους. Στο έργο παίζουν ο συριανός ηθοποιός Νίκος Μαυράκης που έγινε γνωστός από τις τηλεοπτικές σειρές «Χωρίς εσένα» και «Εννέα μήνες», η Κατερίνα Γιαμαλίδου-Schwyter, η Κορίνα Τριανταφύλλου, ο Κώστας Βελέτζας, η Χρυσή Δημήκου, ο Θάνος Χαμπέρης, η Ιωάννα Θεοδωροπούλου, η Ρεγγίνα Ιωαννίδου, ο Ηλίας Λαμπρινέας, η Κωνσταντίνα Μπούτσικα και ο Ivan Lopez. Η θεατρική ομάδα «ΟΡΑΜΑ» σας προσκαλεί για να περάσετε καλά και να γελάσετε με την ψυχή σας. Eίσοδος: 10 Ευρώ (ενήλικες) &  5 Ευρώ (παιδικό). Ώρα Έναρξης: 19:00
Όλα τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν στη Στέγη Ανηλίκων και Εφήβων Σύρου.
——————————————————————————————

The theatrical group “ORAMA” presents the Catherine Yamalidou’s comedy “Relationships 2×3”. Professional and amateur young actors that help those in need, are involved in this theatrical group. Start time: 19.00 Ticket prices: 10 & 5 euro All proceeds will go to “Syros Shelter for Children and Adolescents”.

You may also like...