Εκδηλώσεις & Νέα του Θεάτρου Απόλλων Σύρου – 1 με 9 Αυγούστου, 2016

b8ab93a3-0e54-4ac1-8bcc-f711e2b9b41dΤο θέατρο “Απόλλων” σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις του 2016.
Δευτέρα 1 Αυγούστου- Πέμπτη 4 Αυγούστου

Γκρουπ Θέραπι του Laurent Baffie – Θεατρικό Όμιλο Σύρου “Ο Σουρής”
Μία εκρηκτική κωμωδία η οποία “πατάει” σε συμπεριφορές που αναπτύσσουν πολλοί άνθρωποι σήμερα, αλλά και στη σύγχρονη μόδα της ψυχανάλυσης και των ψυχιάτρων.
Γιάννης Δεσύπρης, σκηνοθεσία
Γιάννης Παλαιολόγος, σκηνογραφία
Θέατρο Απόλλων
Ώρα Έναρξης 21:00
Τιμή εισιτηρίου 7 & 5€
Παρασκευή 5 Αυγούστου
Φεστιβάλ Ακορντεόν στη Σύρο
Qua’SH το “Κουαρτέτο των αισθήσεων και … παραισθήσεων”
Κώστας Ράπτης (μπαγιάν)
Θόδωρος Κοτεπάνος (πιάνο)
Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι)
Γιώργος Αρνής (κοντραμπάσο)
Το Κουαρτέτο Qua’SH ανιχνεύει τις συγγένειες ανάμεσα στον Μάνο Χατζιδάκι και το έργο τριών, πολύ σημαντικών, νεότερων, συνθετών (Michael Kamen, Nicola Piovani και René Aubry), που επηρεάστηκαν από το μεγάλο Έλληνα δημιουργό.
Τέσσερις Έλληνες αναγνωρισμένοι σολίστες, με ανεξάρτητες αναζητήσεις στα μονοπάτια της μουσικής, συναντώνται τα τελευταία χρόνια σε επίλεκτες σκηνές και φεστιβάλ για να παρουσιάσουν – με τη χρήση των τεσσάρων «ετερόκλητων» οργάνων τους σε ανέκδοτο συνδυασμό – πρωτότυπες μεταγραφές, που αναδεικνύουν την πνευματική συγγένεια του κορυφαίου Έλληνα δημιουργού με κάποιους εμπνευσμένους επιγόνους του.
Σκηνικές ή «καθαρές» ορχηστρικές μουσικές, διάσημες ή ξεχασμένες, αριστουργήματα που εκτελούνται σπάνια ζωντανά, επειδή απαιτούν πολυπληθή ή εξειδικευμένα σύνολα, αποδίδονται με την αμεσότητα και την πληρότητα του μικρού, αλλά του ανάγλυφου αυτού πολυφωνικού συνόλου.
Είσοδος : 10 €
Παιδιά, φοιτητές, άνεργοι : 6€
Κυριακή 7 Αυγούστου έως και Τρίτη 9 Αυγούστου
«ποια Ελένη» – Θεατρικός Πολιτιστικός Όμιλος Σύρου «ΑΠΟΛΛΩΝ»
“Με τον πασίγνωστο μύθο του τρωικού πολέμου καταπιάνονται οι χαρισματικοί συγγραφείς Θ. Παπαθανασίου – Μ. Ρέππας. Ανακατεύουν το ομηρικό υλικό και φτιάχνουν μια ξεκαρδιστική παρωδία, μια νόστιμη παραμυθοσαλάτα με στοιχεία μιούζικαλ αλλά και αναφορές στον ελληνικό κινηματογράφο περασμένων δεκαετιών.
Για τους συγγραφείς ο τρωικός πόλεμος δεν έγινε ποτέ. Το όλο μπλέξιμο το δημιούργησαν οι θεές Ήρα, Αφροδίτη και Αθηνά λόγω ανταγωνισμού και αφόρητης βαρεμάρας. Ο Πάρης κλέβει την καρδιά της Ελένης αλλά στο πλοίο του αντί για την Ελένη επιβιβάζεται η άσχημη ξαδέλφη της η Πευκίδα. Μαγεμένοι από την Ήρα, ο Πάρης και οι Τρώες θα λατρέψουν την Πευκίδα ως Ωραία Ελένη.
Ο τρωικός πόλεμος μένει χωρίς αιτία και το happy end είναι η μόνη λύση στην ομηρική παρεξήγηση.”
Ώρα Έναρξης: 21:00
Τιμή: 8 κανονικό & 5€ παιδικό/φοιτητικό/ανέργων & εξώστης
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Θεάτρου Απόλλων: apollontheater.gr

You may also like...