Εκδηλώσεις & Νέα του Θεάτρου Απόλλων από 20 – 30 Σεπτεμβρίου

msfloraiiiTo Θέατρο “Απόλλων” στο επετειακό έτος  για τα 150 χρόνια ζωής του, σας καλωσορίζει και σας προσκαλέι στις εκδηλώσεις του.
Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου, ώρα 21.00
m/s FLORA III
Όταν το 1960 ο Τζώνυ έγραφε στην Μπέμπα “Θέλω να μάθει όλος ο κόσμος πόσο πολύ σε λατρεύω” δεν φανταζόταν πως 50 χρόνια μετά, το όνειρό του θα γινόταν πραγματικότητα.
Η ρομαντική ιστορία μιάς γυναίκας που θα σαλπάρει με το πλοίο “m/s Flora III” για να ξεσκάσει…αλλά, θα ερωτευτεί τον Υποπλόιαρχο, θα την πολιορκεί ο -πρώην;- Τζώνυ με τα γλαφυρά γράμματά του, μέχρι να συναντηθουν όλοι μαζί εν πλώ…
Ποιός θα κερδίσει στο παιχνίδι της αγάπης, σε ποιό λιμάνι θα ρίξουν άγκυρα;
Με φόντο αληθινές ιστορίες και υπαρκτά ερωτικά γράμματα, το “m/s Flora III” είναι ένα ανέμελο μουσικό ταξίδι γεμάτο κωμικές παρεξηγήσεις, ντυμένο με jazz διασκευές αγαπημένων κομματιών κλασικών συνθετών, από τον Irving Berlin και τον Cole Porter μέχρι τον Τσιτσάνη και το Σογιούλ.
Μια κεφάτη παράσταση με ρετρό διάθεση, αλλά και διαχρονικά σχόλια, που θα σας παρασύρει, έστω για λίγο, στα μαγικά κύματα του έρωτα.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Επιβάτες: Αλίνα Κοτσοβούλου – Τάσος Αλατζάς (παίζουν, τραγουδούν και άλλα πολλά)
Πλήρωμα: Λουκία Παλαιολόγου (ερμηνεύει, τραγουδάει και παίζει πιάνο)
Γιάννης Προμπονάς (ερμηνεύει, τραγουδάει, παίζει ηλεκτρικό κοντραμπάσο, ηλεκτρική κιθάρα και μπουζούκι)
Σκηνοθεσία: Αλίνα Κοτσοβούλου
Επιμέλεια Κίνησης – Χορογραφία: Φώτης Διαμαντόπουλος
Μουσική Επιμέλεια: Λουκία Παλαιολόγου – Γιάννης Προμπονάς
Φωτογραφίες: Ανέστης Παπακωνσταντίνου
Είσοδος Ελεύθερη
Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, ώρες 17.30 & 20.30
Παιδική Σκηνή Κάρμεν Ρουγγέρη: ΠΕΡΣΕΑΣ & ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ
«Ωραία που είναι λίγο-λίγο τα παιδιά να γνωρίζουν την μυθολογία μας μέσα από το θέατρο!»
Με αυτή την σκέψη και φέτος, η Κάρμεν Ρουγγέρη μαζί με την ομάδα της,  θα συνεχίσουν το ταξίδι στην ελληνική μυθολογία, διαλέγοντας αυτή τη φορά τον Περσέα. Ένα έργο διαδραστικό που ζωντανεύει στη σκηνή με τον μοναδικό τρόπο της αγαπημένης δημιουργού μικρών και μεγάλων.
«Περσέας και Ανδρομέδα», ένας όχι πολύ γνωστός μύθος, που σας δίνεται η ευκαιρία να τον γνωρίσετε μέσα από μία θεατρική παράσταση, φτιαγμένη με πολλή αγάπη και σεβασμό για τους μικρούς, αλλά και τους μεγάλους μας φίλους.
Ο μύθος ξεκινάει από τον Δία μεταμορφωμένο σε χρυσή βροχή! Το αγκάλιασμα της χρυσής αυτής βροχής με τη Δανάη, την πεντάμορφη βασιλοπούλα απ’ το Άργος, θα φέρει στον κόσμο ένα μωρό. Ένα θεϊκό μωρό, που μεγαλώνοντας θα γίνει ένας από τους πιο ξακουστούς ήρωες της ανθρωπότητας. Λίγες μέρες μετά τη γέννηση του, ο Περσέας θα βρεθεί μαζί με τη μητέρα του σε ένα σεντούκι πεταμένο στη θάλασσα. Τα κύματα θα φέρουν το σεντούκι στη Σέριφο, το πανέμορφο νησί. Εκεί θα τους περισώσει ένας ψαράς ο Δίκτης, που θα τους φιλοξενήσει και θα γίνει αργότερα δάσκαλος καλός για το μικρό Περσέα. Τα χρόνια θα περάσουν γρήγορα όπως τα παραμύθια. Ο Περσέας θα γίνει ολόκληρο παλικάρι και θα αναλάβει να πάει στις γοργόνες, να κόψει το κεφάλι της Μέδουσας. Ο δρόμος θα είναι δύσκολος, γεμάτος περιπέτειες, αγωνία και εκπλήξεις. Εκεί θα συναντήσει τον έρωτα…
Σίγουρα κανένας μύθος δεν είναι τόσο παραμυθένιος, όσο ο Περσέας και η Ανδρομέδα.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο-σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνικά-κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
Κίνηση-χορογραφίες-φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας
Μουσική σύνθεση-ενορχήστρωση-Video Art: Αντώνης Δελαπόρτας
Στίχοι & επιλογή τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Παπαναστασάτου
Βοηθός Ενδυματολόγου: Έρρικα Αλαμάνου
Υπεύθυνη Γραφείου Παραγωγής: Ειρήνη-Ρεγγίνα Δούκα
ΠΑΙΖΟΥΝ:
Πέτρος Κιοσές, Χριστίνα Κουλουμπή, Νεφέλη Κουλούρη,
Σπύρος Περδίου, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Γιάννης Τσουρουνάκης, Άγγελος Χατζάς
Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ
Διοργάνωση: Ιδιωτικό Σχολείο “Ο Άγιος Γεώργιος” / Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων / Σύλλογος Φίλων και Αποφοίτων στο πλαίσιο των 100 χρόνων λειτουργίας του σχολείου.
Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου, ώρα 20.00
ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ
Παρουσιάση του βιβλίου  “Περί της λέξεως ρεμπέτικο το ανάγνωσμα…και άλλα” του Πάνου Σαββόπουλου. Το βιβλίο περιλαμβάνει οχτώ κείμενα για το ρεμπέτικο τραγούδι ειδικότερα, και την ελληνική μουσική γενικότερα. Το σημαντικότερο και μεγαλύτερο σε έκταση κείμενο είναι το “Περί της λέξεως «ρεμπέτικο» το ανάγνωσμα…”, το οποίο έδωσε και τον τίτλο στο βιβλίο. Είναι πρωτότυπο στο περιεχόμενο και πραγματεύεται την καταγωγή, τη χρησιμοποίηση, τη διάδοση, αλλά και την κατάχρηση, εκμετάλλευση, παραποίηση και κακοποίηση της λέξης «ρεμπέτικο».
Τα υπόλοιπα κείμενα είναι:
“Μάρκος Βαμβακάρης, ευτυχώς που ήταν «αγράμματος»” το οποίο αναφέρεται στη θετική πλευρά της έλλειψης ακαδημαϊκής παιδείας στον Μάρκο Βαμβακάρη, κάτι το οποίο τον βοήθησε να διατηρήσει ανόθευτο τον παραδοσιακό πλούτο που «κληρονόμησε» και έτσι να τον χρησιμοποιήσει σα «σπόρο» στο σημαντικότατο και διαχρονικό έργο του.
“Μάρκος Βαμβακάρης, ένας «ρεπόρτερ»” όπου αναδεικνύεται η περιγραφική ικανότητα του Μάρκου Βαμβακάρη στα τραγούδια του, είτε αυτά αναφέρονται στην «εξουσία», είτε σε σημαντικά γεγονότα που έζησε, είτε στον έρωτα, κ.λ.π., κάτι που τον καθιστά έναν αναμφισβήτητο ρεπόρτερ της εποχής του.
“Οι αδικημένες ρεμπέτισσες του ’30” στο οποίο γίνεται μία προσπάθεια αφ’ ενός μεν να αναδειχθεί ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα των ελεύθερων λαϊκών γυναικών της δεκαετίας του ’30, αφ’ ετέρου δε να αποκατασταθούν ηθικά και κοινωνικά.
“Φυλακές και «ουσίες»”, το οποίο πραγματεύεται το «ενδοξότατο» παρελθόν των «ουσιών» στις Ελληνικές φυλακές, μέσα από τα παλιά ρεμπέτικα.
“Η γλώσσα των ρεμπέτικων” που μιλάει για τα χαρακτηριστικά της γλώσσας των ρεμπέτικων τραγουδιών, εν ταυτώ και της μαγκιάς, της δεκαετίας του ‘30.
“Τα αιώνια μακάμια”, ένα κείμενο με πολλές αναγνώσεις, αφού βασίζεται και σε προσωπικές εμπειρίες στην πορεία της ζωής του συντάκτη του, με «οδηγό» και  «όχημα» πάντα τα «μακάμια», δηλαδή τους «τρόπους», «ήχους», «δρόμους» της ελληνικής μουσικής.
“Δέξε με κωμάσδοντα, δέξε λίσσομαί σε…” στο οποίο προβάλλεται ιδιαίτερα η περιγραφή του δίδυμου «έρωτας και θάνατος»
Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα έχει θέμα τον Μάρκο Βαμβακάρη, ως ένα “ρεπόρτερ” της εποχής του, με προβολή οπτικο-ακουστικού υλικού με τραγούδια του Μάρκου Βαμβακάρη που λειτουργούν ως ρεπορτάζ της εποχής εκείνης, και ταυτόχρονη ζωντανή μουσική από ολιγομελή ορχήστρα.
Είσοδος Ελεύθερη
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την σελίδα του Θεάτρου Απόλλων στο Facebook
For more information please visit our Facebook page
https://www.facebook.com/apollontheater

You may also like...