Εκδηλώσεις μνήμης πεντεκαιδεκα μαρτύρων

Ο ΟΠΟΝΓΑ Δήμου Κιλκίς διοργανώνει από το 1998 στο τελος Οκτωβρίου εως μεσα Δεκεμβρίου σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης τις εκδηλώσεις μνήμης πεντεκαιδεκα μαρτύρων.
Στις 28 Νοεμβρίου το Κιλκίς γιορτάζει τους πολιούχους του Πεντεκαίδεκα Μάρτυρες.Για ένα μήνα περίπου (από αρχές Νοέμβρη έως αρχές Δεκέμβρη) πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης συμβάλλουν στο να δοθεί ένα άλλο χρώμα στον εορτασμό, με μια σειρά εκθέσεων ζωγραφικής, γλυπτικής, αγιογραφίας, μουσικών καιθεατρικώνσυναντήσεων, παρουσιάσεις βιβλίων.Στο πρόγραμμα υπάρχουν εκδηλώσεις που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες.,Οι συνεργαζόμενοι σύλλογοι, δια των μελών τους, γίνονται πρεσβευτές των ποικίλων δραστηριοτήτων και δια του συγχρωτισμού τους αποκτούν εμπειρίες και γνώσεις.
Μέσα στους καταστατικούς στόχους του ΟΠΟΝΓΑ είναι η ανάδειξη της πολιτισμικής πολυμορφίας που σε ότι αφορά την παραπάνω περιγραφόμενη εκδήλωση εξυπηρετείται από την ποικιλότητα των δράσεων, των θεματικών ενοτήτων καθώς και την απεύθυνση άνευ διάκρισης σε μικρούς και μεγάλους, ημεδαπούς ή αλλοδαπούς.
Ο πολιτισμός ,ως μέγιστη δύναμη προώθησης του διαλόγου, της δημιουργικότητας, της συμμετοχής, της πνευματικής καλλιέργειας, της εγρήγορσης, της εθνικής και γλωσσικής συνείδησης μέσα από την αλληλεπίδραση και το συγχρωτισμό, ενώνει λαούς, κόσμους, θρησκείες και αποτελεί κύριο μέλημα της υπηρεσίας.
Οι εκδηλώσεις των Πεντεκαίδεκα είναι θεσμοθετημένες εδώ και 15 χρόνια και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή θέμα κατάργησής τους.

Περισσότερες πληροφορίες:
Φεβρωνία
Τεβρετζίδου -2341352143,6937083085-Γραφεια Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α-Γ.καπέτα 17,61100
Κιλκίς-Κεσιδου
Σοφια : 2341352158- email : kesidsof@dhmoskilkis.gr
Παπαδοπούλου Δάφνη : 2341352160-e-mail : dafni.papadopoulou@dhmoskilkis.gr

You may also like...