Εκδηλώσεις με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2014

posterΗ ΙΘ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων συμμετέχει στον παγκόσμιο εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2014 και προσκαλεί τους συμπολίτες μας να τη γιορτάσουν μαζί της!
Το φετινό θέμα του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων έχει τίτλο Οι συλλογές μας ενώνουν. Τα μουσεία είναι ζωντανοί οργανισμοί που συμβάλλουν στη δημιουργία δεσμών μεταξύ επισκεπτών, γενεών και πολιτισμών σε όλο τον κόσμο. Ενώ λειτουργούν στο παρόν, προστατεύουν και προβάλλουν τα τεκμήρια του παρελθόντος. Αποτελούν συνδετικούς κρίκους που παρέχουν τη δυνατότητα στις σύγχρονες και στις μελλοντικές γενεές να κατανοήσουν καλύτερα την καταγωγή και την ιστορία τους.
Σάββατο 17 Μαΐου 2014, 11:00, Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 4-6 ετών με τίτλο «Ας φτιάξουμε τη δική μας συλλογή». Τα παιδιά της πόλης μας με τους γονείς τους φέρνουν από ένα οικογενειακό αντικείμενο στο μουσείο και μας μαθαίνουν την ιστορία του, την καταγράφουν και την εκθέτουν.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής-περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων.
Τηλ. επικοινωνίας: 25310 22411
Πληροφορίες: Νάγια Δαλακούρα
Σάββατο 17 Μαΐου 2014, 20:00, Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής
Εγκαίνια περιοδικής έκθεσης με τίτλο Εκτός χρόνου, εντός ορίων: Άρης Κωνσταντινίδης, ο αρχιτέκτονας του Μουσείου Κομοτηνής. Η έκθεση αποτελεί σύλληψη και σχεδιασμό της ΙΒ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και παρουσιάστηκε το 2013 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των εκατό χρόνων από τη γέννηση του Άρη Κωνσταντινίδη, προκειμένου να τιμηθεί ο ξεχωριστός αρχιτέκτονας με τη νεωτερική ματιά και το σολωμικό πρότυπο. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πλαισιωθούν από ομιλία του αρχιτέκτονα Γιάννη Πουλαράκη με θέμα το έργο του Άρη Κωνσταντινίδη.
Το Σάββατο, 17 Μαΐου 2014, το Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής θα παραμείνει ανοιχτό έως τα μεσάνυχτα, στα πλαίσια του παράλληλου εορτασμού της Νύχτας των Μουσείων.
Σε όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

You may also like...