Εκδηλώσεις και Νέα του θεάτρου Απόλλων Σύρου

30 Δεκεμβρίου 2017 – 7 Ιανουαρίου 2018
Εκδηλώσεις & Νέα του Θεάτρου Απόλλων
Το θέατρο “Απόλλων” σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις του 2017-2018.
Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017
To Tango των Χριστουγέννων
Μετά το επιτυχημένο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Αργεντίνικου Τάνγκο το καλοκαίρι του 2017, μια Χριστουγεννιάτικη βραδιά αφιερωμένη στο τάνγκο στη σκηνή του θεάτρου, υπό τους ήχους του τριμελούς συγκροτήματος, δύο διάσημα χορευτικά ζευγάρια θα στροβιλιστούν με δεξιοτεχνία σε μια μουσικοχορευτική παράσταση που θα μας μεταφέρει στην μεθυστική ατμόσφαιρα του Μπουένος Άιρες. Αμέσως μετά, στον χώρο του φουαγιέ, ακολουθεί εορταστική milonga, όπου ο καθένας μπορεί να χορέψει ή απλά να απολαύσει το ποτό του υπό τους ήχους του Αργεντίνικου Τάνγκο.
Ώρα Έναρξης: 21:00
Τιμή Εισιτηρίου: 12 ευρώ
* Η τιμή περιλαμβάνει την παράσταση, την βραδιά αργεντίνικου tango στο φουαγιέ και ένα ποτό.
Τετάρτη 3 – Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018
Το παιδί που μίλαγε με τα φρούτα.
Ο Θεατρικός Πολ. Σύλλογος Σύρου «Ο Σουρής» υποδέχεται τη νέα χρονιά με ένα σύγχρονο παραμύθι για μικρούς και μεγάλους θεατές.
Είναι άραγε ο μικρός Πέτρος παρανοϊκός, ή οι άλλοι δεν αντιλαμβάνονται ότι μιλάει με τη φύση, επειδή τη σέβεται; Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην χώρα μας, αλλά και σε όλο τον κόσμο, είναι πιο έντονο και καθοριστικό για το μέλλον μας παρά ποτέ. Και επηρεάζει τα παιδιά μας, που όχι απλώς είναι υποψιασμένα, αλλά το βιώνουν καθημερινά. Πρόκειται για ένα παραμύθι του Χάρη Ρώμα που μιλά για τις παθογένειες των νεοελλήνων με κριτικό τρόπο, χωρίς όμως να λείπει το στοιχείο της φαντασίας και του ονείρου, που είναι τόσο απαραίτητο στις παιδικές ψυχές.
Σκηνοθεσία: Γιώργος Σιγάλας
Σκηνική σύνθεση: Γιάννης Δεσύπρης – Γιάννης Παλαιολόγος
Μουσική: Γιάννης Ζουγανέλης
Γενική Είσοδος: 5,00€
Ώρα ένραξης: 19:00
Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2017 | Saturday the 6th of January 2018
H Φτέρενη Κόρη
Λαϊκό παραμύθι του Νοτίου Αιγαίου για όλες τις ηλικίες, μικρούς και μεγάλους θεατές.
Η πρόσφατη δημιουργία της Ομάδας Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ συγκεντρώνει ισόποσα και πλήρως εναρμονισμένα τις παραστατικές τέχνες: το θέατρο και το χορό (κλασικό και σύγχρονο), τη χρήση της κινηματογραφικής προβολής, τη μουσική με λαϊκά τοξωτά όργανα της Γηραιάς Ηπείρου (κρητική λύρα, σουηδική νικελάρπα, νορβηγικό βιολί), αλλά και την εικαστική τέχνη του οριγκάμι από την Άπω Ανατολή που δημιουργείται μπροστά στους θεατές, μετουσιώνοντας μορφές και στοιχεία του μύθου σε έναν ισχυρό διαπολιτισμικό διάλογο του χθες με το σήμερα.
Η φωνή του λαϊκού αφηγητή, αποδίδει πολυφωνικά το κείμενο ενώ παράλληλα συντονίζεται με το σώμα και τα εκφραστικά μέσα της μοναδικής ερμηνεύτριας της παράστασης που αντανακλά με αφαιρετικό τρόπο τα συναισθήματα που δοκιμάζει κάθε τόσο η κεντρική ηρωίδα της παραμυθιακής αφήγησης.
Μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση ενός παλαιού παραμυθιού από τη λαϊκή προφορική μας παράδοση που ενέχει το θέμα της ετερότητας και αντιμετωπίζει εν τη γενέσει του το μέγα ζήτημα της ψυχολογικής κακοποίησης του ατόμου λόγω εξωτερικής εμφάνισης (σ.σ.: είδος bullying) και το θρίαμβο του καλού και του δίκαιου με την αποδοχή της διαφορετικότητας.
Συντελεστές
Θεατρική προσαρμογή – αφήγηση – σκηνοθεσία: Δημήτρης Φοινίτσης
Ερμηνεία – χορογραφία: Μικαέλα Κεφαλογιάννη
Μουσική: TOKSO Quartet / Κέλυ Θωμά – Sigrun Eng – Eleonore Billy – Anne Hytta
Κοστούμι: Diana Ender
Σκίτσα – κατασκευές: Άννα Χατζηδάκη
Βίντεο: Μαρία Χατζημηνά
Φωτογραφίες: Χρήστος Τσουμπλέκας
Ώρα Έναρξης: 19:00
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (κανονικό), 7 ευρώ (μειωμένο: μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ)

 

 

 

 

You may also like...