Εκδηλώσεις και νέα του θεάτρου Απόλλων Σύρου

01 Ιουνίου – 11 Ιουνίου 2017 / June 01-11, 2017
Εκδηλώσεις & Νέα του Θεάτρου Απόλλων
Performances & News of Apollon Theater, Syros
Το θέατρο «Απόλλων» σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις του 2017.
Παρασκευή 02 & Σάββατο 03 Ιουνίου 2017 |
Διεθνές Φεστιβάλ Αργεντίνικου Τάνγκο
Ο σύλλογος «Φίλοι Αργεντίνικου Τάνγκο Σύρου» συνδιοργανώνει με τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης το Διεθνές Φεστιβάλ Αργεντίνικου Τάνγκο στη Σύρο, τις ημερομηνίες 1-5 Ιουνίου 2017.
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Σύρος υποδέχεται διακεκριμένους καλλιτέχνες του είδους από Αργεντινή και Ελλάδα. Παγκόσμιοι και Ευρωπαϊκοί Πρωταθλητές στο Αργεντίνικο Τάνγκο θα παρουσιάσουν την δουλειά τους στο φιλοθεάμον κοινό. Χορευτές και φίλοι του Τάνγκο από όλο τον κόσμο, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάρια και να διασκεδάσουν στις βραδιές Τάνγκο (milongas) που θα διοργανωθούν.
Το φεστιβάλ περιλαμβάνει και την εκδήλωση στο Θέατρο Απόλλων:
Μουσικοχορευτική παράσταση 2 και 3 Ιουνίου
Ώρα έναρξης: 20:30
Αξία εισιτηρίου 12€.
Συμμετέχουν:
Ορχήστρα:
Μπαντονεόν: Λευτέρης Γρίβας,
Κοντραμπάσο: Γιώργος Ρούλος,
Πιάνο: Roman Gomez
Φωνή: Λουΐζα Σοφιανοπούλο
Χορευτές:
Max Van De Voorde και Solange Acosta
Jorge Lopez και Maria Ines Bogado
Rojer Zalazar και Christina Sarioglou
Gabriel Marino και Βασια Θανοπουλου
Vaggelis Hatzopolos και Marianna Koutandou
Loukas Balokas και Georgia Priskou
Για περισσότερες πληροφορίες:
www.syrostangofestival.com και στη σελίδα μας στο facebook: Syros Tango Festival
Παρασκευή 09 Ιουνίου 2017 | Friday the 9th of June 2017
«O ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΤΗ»
Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου- Ερμούπολης, Σύρος Πολιτισμός 2017, την Παρασκευή 9 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η παράσταση «O ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΤΗ» από την Ομάδα Θεάτρου 08 – Θεατροπαρέα.
Μουσική Κωμωδία βασισμένη στην ομώνυμη ταινία σε σενάριο Ν.Τσιφόρου- Π. Βασιλειάδη
Τα έσοδα θα διατεθούν για την στήριξη του Κληροδοτήματος Δον Ιωάννου Στεφάνου το οποίο έχει κύριο σκοπό τις υπηρεσίες κατ’οίκον νοσηλείας και την παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε μόνιμους κατοίκους & δημότες της Δημοτικής Ενότητας Άνω Σύρου, σε αναξιοπαθούντες και ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.
Με την υποστήριξη του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλησσά και του Δήμου Σύρου- Ερμούπολης.
Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Ομάδα Θεάτρου 08 – Θεατροπαρέα, παρουσιάζει την Μουσική Κωμωδία «Ο Θησαυρός του Μακαρίτη». Βασισμένη στην παλιά ταινία σε σενάριο Ν. Τσιφόρου – Π. Βασιλειάδη, η παράσταση ξεχειλίζει από πρωτότυπη μουσική, χορούς και τραγούδια. Μέσα από μια «απάτη που απογειώνει», προκύπτει μια ανατρεπτική ιστορία με στοιχεία σουρεαλιστικά που στηλιτεύει την απληστία, αφηγείται ελεύθερα και ζωντανά την δράση και ξεσκεπάζει θέματα βασανιστικά για μια κοινωνία που χρόνια τώρα παλεύει απεγνωσμένα και εις μάτην να ξεθάψει τον «θησαυρό του μακαρίτη»!
Ώρα Έναρξης 20.30
Τιμή εισιτηρίου 12€
Λίγα λόγια για την Ομάδα Θεάτρου: Ομάδα Θέατρου 08 – «ΘΕΑΤΡΟΠΑΡΕΑ» Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία, γνωστή στο κοινό της σαν «Θεατροπαρέα», συστάθηκε το 2009 και της οποίας βασικός σκοπός είναι η έμπρακτη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και η ενίσχυση ευπαθών ομάδων. Δημιουργήθηκε από μια μικρή ομάδα ανθρώπων (επιστήμονες, επιχειρηματίες, κλπ.) που εμπνέονται από τις ανθρώπινες αξίες. Η κοινή τους αγάπη για το θέατρο και η επιθυμία τους να βοηθήσουν τους ασθενέστερους τους οδηγεί να οργανώνουν ετήσιες θεατρικές παραστάσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Η εταιρεία έχει στο ενεργητικό της οκτώ θεατρικές παραγωγές, τα έσοδα των οποίων έχουν διατεθεί σε κοινωφελείς σκοπούς. Από τις εισπράξεις των εισιτηρίων και σε συνδυασμό με την ανεκτίμητη υποστήριξη χορηγών έχει διαθέσει 200.000 ευρώ σε δωρεές. Προσκαλεί σταθερά στις παραστάσεις της συνανθρώπους με σωματικές ιδιαιτερότητες και προσφέρει δωρεάν είσοδο στους οικονομικά ασθενείς Η Θεατροπαρέα βασίζεται ουσιαστικά στην εθελοντική προσφορά, πρεσβεύοντας ότι η συνεργασία κάνει τα όνειρα πραγματικότητα. Έχει πολλούς υποστηρικτές και εθελοντές συνεργάτες, οι οποίοι αγκαλιάζουν θερμά την προσπάθεια και το έργο της.
Λίγα λόγια από την «Ομάδα Θεάτρου 08 – Θεατροπαρέα» για την παράσταση «Ο Θησαυρός του Μακαρίτη»
Παράξενα επίκαιρη η κινηματογραφική κωμωδία/ηθογραφία του 1959, των Βασιλειάδη – Τσιφόρου, είναι η πρώτη ύλη της παράστασης μας. Οπλιστήκαμε με θάρρος, βάλαμε κάτω την καλή παλιά ταινία της Φίνος Φιλμ και τα κάναμε όλα λίμπα. Τολμήσαμε να φρεσκάρουμε το θέμα με πρωτότυπη μουσική, χορούς και τραγούδια, γιατί όπως είπε ο Μπόρις Πάστερνακ «Η τέχνη είναι αδιανόητη χωρίς ρίσκο». Μέσα από μια «Απάτη που απογειώνει», προκύπτει μια ανατρεπτική ιστορία με στοιχεία σουρεαλιστικά, που αποκαλύπτει ανθρώπινες αδυναμίες και στηλιτεύει την απληστία. Στην Ελλάδα όπου παλαιόθεν η εργασία δεν θεωρείται έξυπνη αρετή, νομιμότητα και παρανομία συμβιώνουν αρμονικά. Είμαστε ένας λαός βυθισμένος στην συναισθηματικότητα, που συχνά το καλό και το κακό δεν είναι απόλυτες έννοιες. Θες τα βάσανα, θες τα γονίδια, aetos είμαστε πρόθυμοι να ενστερνιστούμε ανήθικες συμπεριφορές που προωθούν το ατομικό συμφέρον. Με την πολύτιμη καθοδήγηση του σκηνοθέτη μας, προσπαθήσαμε να αφηγηθούμε ελεύθερα και ζωντανά την δράση και να ξεσκεπάσουμε θέματα βασανιστικά για μια κοινωνία που χρόνια τώρα παλεύει απεγνωσμένα και εις μάτην να ξεθάψει τον «Θησαυρό του Μακαρίτη». Στον πόλεμο με την ζωή, ο καθένας από εμάς έχει τα όπλα του. Τα όπλα της «Θεατροπαρέας» είναι η μαγική δύναμη του θεάτρου και το γέλιο. Εδώ και οκτώ χρόνια παίρνουμε την βοήθεια του κοινού μας, την μετουσιώνουμε σε κάτι όμορφο και την επιστρέφουμε πιο ισχυρή στους πιο αδύνατους. Ευχόμαστε οι καρποί της δημιουργικότητας μας να σας διασκεδάσουν και σας ευχαριστούμε ολόψυχα, γιατί σε δύσκολους καιρούς είστε εδώ, παρόντες και μας δίνετε τη δύναμη να συνεχίσουμε. Μαζί.
Παίζουν με σειρά εμφάνισης:
ΑΦΗΓΗΤΗΣ Α: ΛΙΜΠΥ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΦΗΓΗΤΗΣ Β: ΝΙΚΟΣ ΜΠΙΛΙΡΗΣ
ΝΕΟΚΟΣΜΟΣ, εργολάβος οικοδομών: ΤΙΜΟΣ ΤΖΑΝΝΕΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ, βοηθός του Νεόκοσμου: ΠΕΤΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
ΑΝΘΗ, αδελφή του Νεόκοσμου: ΝΕΝΑ ΠΑΝΑΓΑΚΟΥ
ΘΑΝΑΣΗΣ, μηχανικός αυτοκινήτων: ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ, συνεταίρος του Θανάση: ΤΑΚΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΘΕΩΝΗ, σπιτονοικοκυρά: ΝΙΝΕΤΑ ΚΑΣΚΑΡΕΛΗ
ΛΟΥΚΙΑ, ανεψιά της Θεώνης: ΝΑΝΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ
ΒΑΣΟΣ, γιός του Νεόκοσμου: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΥΒΑΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ, βιβλιοπώλης: ΘANAΣΗΣ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗΣ
ΕΥΤΕΡΠΗ, ξαδέλφη της Θεώνης: ΝΙΝΕΤΤΑ ΒΑΦΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΑ: MARIA CHERFAN
ΓΙΑΤΡΟΣ: ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΘΕΩΔΟΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΓΓΕΛΑ, φιλενάδα του Στέλιου: ΙΛΕΑΝΑ ΦΡΑΓΚΟΥ-ΚΑΡΑΜΠΕΛΟΥ
ΝΤΟΛΥ ΡΟΖΑ, τραγουδίστρια: ΜΑΡΙΒΗ ΣΙΑΜΠΛΗ
MΠΑΜΠΗΣ, γκαρσόνι: ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΝΙΚΟΣ
ΑΦΕΝΤΙΚΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΠΙΛΙΡΗΣ
ΝΙΚΟΣ, τραγουδιστής, γκαρσόνι: ΝΙΚΟΣ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ
ΒΟΥΛΑ, τραγουδίστρια: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΟΥΠΗ
ΘΟΔΩΡΗΣ, φίλος του Στέλιου: ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΘΕΩΔΟΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΕΝΕΛΑΟΣ, δικηγόρος: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΣ
ΜΑΤΙΝΑ, μέντιουμ: ΒΙΚΥ ΟΡΛΑΝΔΟΥ
Σκηνοθεσία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Διασκευή – Στίχοι: Νινέτα Κασκαρέλη ● Σύνθεση Πρωτότυπης Μουσικής – Ενορχήστρωση
Μουσική Διδασκαλία – Διασκευές: Θάνος Γεωργουλάς ● Φωτισμοί: Γιώργος Οικονόμου
Κινησιολογική επιμέλεια: Υvonne Μανταφούνη ● Σκηνικός χώρος: Νίκη Σβώλου – Νινέττα Βαφειά
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νίκη Σβώλου ● Επιμέλεια Κοστουμιών: Θεατροπαρέα ● Ήχος: Studio B.K
Διεύθυνση σκηνής: Σοφία Οικονομοπούλου ● Βοηθοί σκηνής: Ασπασία Κουτσούκου – Ρένα Δάμη
Τεχνική υποστήριξη: Ομάδα Θεάτρου Απόλλων ● Παραγωγή ΟΜΑΔΑ ΘΕΑΤΡΟΥ 08

You may also like...