Εκδηλώσεις από την Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης

Παρουσίαση Βιβλίου
“Το παιδί με την ριγέ μπλούζα”
Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017
και ώρα 19.00 στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης -Μάνος Χατζιδάκις, (Βενιζέλου 17)
“Το παιδί με την ριγέ μπλούζα”
Το βιβλιοπωλείο Πυργελή, η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης (Φ.Ε.Ξ) και οι εκδόσεις Κύφαντα σε συνδιοργάνωση με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ελλάδος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της κας. Έλενας Χουσνή “Το παιδί με την ριγέ μπλούζα” το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κύφαντα.
θα έχουμε την ευκαιρία να ξετυλίξουμε την πλοκή των σκοτεινών υποθέσεων στα διαδαλώδη μονοπάτια της τεχνολογίας.
Στην εκδήλωση αυτή θα συμμετέχουν με την εισήγηση τους οι: Εκπρόσωπος της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ελλάδος, η Παιδοψυχίατρος κα Καραλανίδου Αναστασία, η Διδακτωρ Εγκληματολογιας κα .Δανιήλ Ν.Ερμιόνη και ο συγγραφέας κος. Μπουζάρας Δημήτρης.
“Το παιδί με τη ριγέ μπλούζα…” της Έλενα Χουσνή.
Η εικόνα του επανήλθε στο μυαλό της. Μικροσκοπικό, αδύνατο. Λεπτά μακριά πόδια, όμορφα μάτια, χέρια παιδικά, κορμί παιδικό. Και δίπλα στο κομματιασμένο σώμα του ένα μπλουτζίν παντελόνι και ένα ριγέ μπλουζάκι. “Το παιδί με τη ριγέ μπλούζα”, είπε και ήξερε ήδη πως ήθελε να μάθει τα πάντα γι’ αυτό.
Στις σκοτεινές γειτονιές του διαδικτύου, η ηλεκτρονική παρανομία στήνει παγίδες στα ανύποπτα ανήλικα θύματά της. Διώκτες και διωκόμενοι, θύτες και θύματα αναμετρώνται σε μια ιστορία στην οποία νικητής πρέπει να είναι η ίδια η ζωή. Μαζί της και η παιδική αθωότητα, θησαυρός που δεν εκποιείται. Το παιδί με την ριγέ μπλούζα στοιχειώνει τη σκέψη της δημοσιογράφου Νάνσυ Καρβούνη. Όσο προχωρά την έρευνά της για τα κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας, θα βρίσκεται αντιμέτωπη με τα αδυσώπητα πλοκάμια τους. Όμως, όπως πάντα, υπάρχει το φως που αχνοφέγγει πίσω από τα σκοτάδια. Εγγύηση ότι η μάχη δεν έχει χαθεί…
Η Έλενα Χουσνή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πέλλα. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες “Έθνος” και “Έθνος της Κυριακής”, ως υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και ως επικεφαλής του Γραφείου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Βορείου Αιγαίου, ενώ σήμερα εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Σάμου. Διηγήματά της έχουν φιλοξενηθεί σε συλλογικά έργα, ενώ το βιβλίο της “Άλικο σαν το …Αίμα” έλαβε το Α΄ Βραβείο στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (2012). Από την ΠΕΛ εξ άλλου έχει βραβευθεί με το Α΄ Βραβείο Θεατρικού έργου (2009) και με το Γ΄ Βραβείο Μυθιστορήματος (2009). Έχει λάβει διακρίσεις και βραβεία σε πολλούς πανελλήνιους διαγωνισμούς.
Το 2014 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο “Στα άδυτα.. των δυτών” από τις εκδόσεις Δίαυλος ενώ τον Ιανουάριο του 2015 έγινε μέλος της ΕΛΣΑΛ (Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας)
Χάρτινες και μουσικές πόλεις
Η Λέσχη Ανάγνωσης και η ομάδα δημιουργικής γραφής της ΦΕΞ σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Πυργελή οργανώνουν εκδηλώσεις για το βιβλίο κι όχι μόνο… Παρουσιάσεις βιβλίων, συζητήσεις με συγγραφείς, προβολές και αφιερώματα.
Είσοδος ελεύθερη
Να μην ξεχάσω να παρακολουθήσω ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΜΉΝΑ
Εκδηλώσεις εργαστηρίων. www.facebook.com/FEXANTHI
Αναλυτικό πρόγραμμα της ΦΕΞ www.fex.org.gr
Εγγραφές στα εργαστήρια της ΦΕΞ
Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης / πολιτιστικό δίκτυο Ξάνθης
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ Αντίκα 7, 67132 Ξάνθη Τηλ.: 25410 25421 – 6937120986
fexanthis@gmail.com fexorg@otenet.gr www.fex.org.gr https://www.facebook.com/FEXANTHI
ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Η Ομάδα Αυτογνωσίας της ΦΕΞ σας καλωσορίζει με νέο ταξίδι εξερεύνησης και γνωριμίας του Εαυτού.
Η ομάδα πλαισιώνεται και λειτουργεί με τις αρχές και τη μεθοδολογία της ψυχοθεραπείας Gestalt που είναι μια ολιστική και υπαρξιακή προσέγγιση. Οι συναντήσεις θα είναι δυο φορές το μήνα σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης και δημιουργικής αλληλοεπίδρασης. Ο στόχος της ομάδας είναι να μάθετε τις αρχές της ψυχοθεραπείας Gestalt και με τα εργαλεία της να γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας και να εξερευνήσετε πτυχές της συμπεριφοράς και της προσωπικότητας που θα σας οδηγήσουν στην ευεξία και αρμονία με τον εαυτό σας και το περιβάλλον…
Τα εμπόδια και τα αδιέξοδα πολλές φορές είναι νέες πύλες μιας νέας ζωής που απλά έχει ανάγκη τη Δημιουργική Προσαρμογή με τη μέγιστη ικανότητα του νου μας την Επίγνωση και τη Διάκριση…
Καλό μας ταξίδι και οι εγγραφές ξεκινάνε τον Οκτώβριο!
Συντονίστρια ομάδας:
Μαρίνα Κατσικίδου- Ψυχολόγος ΑΠΘ- Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Γραμματεία της ΦΕΞ 2541025421
Μαρίνα Κατσικίδου: 6955495569

 

You may also like...