ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ της ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΕΝΩΣΗΣ της ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ με την ΕΛΛΑΔΑ

afisa_karyofiliaΣας ενημερώνουμε ότι οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 151ης επετείου της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα από την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Κεφαλονιάς έχουν ως εξής:
Τετάρτη 20 – Δευτέρα 25 Μαΐου
Έκθεση Ιστορικών Κειμηλίων στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος»
Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κεφαλλονιάς (Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.) σας προσκαλεί στα εγκαίνια της σημαντικής έκθεσης ιστορικών κειμηλίων την Τετάρτη 20 Μαΐου και ώρα 7:00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος».
Παλιές Ελληνικές φορεσιές από τα τέλη του 18ου αιώνα έως τις αρχές του 20ου αιώνα, άρματα της Επανάστασης του 1821 και παλαιότυπα βιβλία-γκραβούρες από το 1493 έως το 1828 θα είναι τα εκθέματα της έκθεσης.
Οι ώρες λειτουργίας της 10:00 -14:00 & 18:00-22:30. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Τετάρτη 20 Μαΐου ώρα 7.30μμ στην πλατεία των Ζερβάτων
Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τις αρχές παρουσία αντιπροσωπείας μαθητών σχολείου Σάμης, Α/θμιας εκπαίδευσης και της Φιλαρμονικής Σάμης «Θέμος Αμούργης» της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. στο μνημείο του Ριζοσπάστη Ηλία Ζερβού – Ιακωβάτου. Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση. Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία της Δ.Ε. Σάμης, της Τοπικής Κοινότητας Γριζάτων, της Α/θμιας εκπαίδευσης και της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.
Πέμπτη 21 Μαΐου ώρα 8.00μμ στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος»
«Ορθοδοξία & Ελληνισμός στα χρόνια της Ένωσης». Το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητρόπολης Κεφαλληνίας «Ο Άγιος Γεράσιμος» πραγματοποιεί ομιλία με κεντρικό ομιλητή τον Τοποτηρητή Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό, με θέμα «Άλλοι τρόποι βοηθείας των αδυνάτων». Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν τα σχήματα της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. η Μαντολινάτα υπό την δ/νση του κ. Διονύση Παγουλάτου και η Χορωδία Ληξουρίου «Τζώρτζης Δελλαπόρτας» υπό την δ/νση του κ. Σπύρου Θεοτοκάτου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

You may also like...