Εκδήλωση “Γέφυρες” από το Ινστιτούτο Πούσκιν Αθηνών και το ΚΕΘΕΑ Διάβαση

Το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΟΥΣΚΙΝ ΑΘΗΝΩΝ στο πλαίσιο των πολιτιστικών του δράσεων 2018-2019 σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ  και με την υποστήριξη του ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Παρουσιάζουν την εκδήλωση
«ΓΕΦΥΡΕΣ»
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα Μερκούρη» (Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης Θησείο, Στάση Μετρό Κεραμικός) από 12 Νοεμβρίου  έως 12 Δεκεμβρίου 2018 και θα παρουσιαστούν:
· Μέρος από το αρχείο του Ελληνοσοβιετικού Συνδέσμου, το οποίο διατηρούν το Ινστιτούτο Πούσκιν και το  ΜΙΕΤ –ΕΛΙΑ,
· Ομιλίες,
· «Γράμματα σε έναν Πρόγονο»: κεραμική εγκατάσταση,
· «Αστικό τοπίο, πριν και μετά»:  έργα χαρακτικής,
· «Αποτυπώματα»: έκθεση φωτογραφίας,
· «Το Παλτό»: θεατρικό αναλόγιο βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Νικολάι Γκόγκολ,
· Ανοικτά εργαστήρια χαρακτικής για το κοινό.
Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη και αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα αναρτηθεί στις επίσημες  ιστοσελίδες και τα κοινωνικά δίκτυα των φορέων και θα διατίθεται σε έντυπη μορφή την ημέρα των εγκαινίων.
Τα εγκαίνια των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν 12 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 19:00.
Επικοινωνία:
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΟΥΣΚΙΝ: Φειδίου 18, Αθήνα 10678, τηλ.210 3302051, www.pushkin.gr, e-mail: info@pushkin.gr
ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ: Σταυροπούλου 29, Αθήνα 11252, τηλ. 210 8653960, www.kethea-diavasi.gr/, e-mail: education@kethea-diavasi.gr
Λεζάντα Φωτογραφίας: “Γκαγκάριν”, δημιουργία της ομάδας γραφιστικής – χαρακτικής του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, με την καθοδήγηση του Θανάση Γούναρη
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:
Το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΟΥΣΚΙΝ ΑΘΗΝΩΝ ιδρύθηκε το 1992 ως αποκλειστικός εκπρόσωπος στην Ελλάδα του Κρατικού Ινστιτούτου Ρωσικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας «Α. Σ. Πούσκιν» της Ρωσίας και τελεί υπό την εποπτεία του Ιδρύματος Ελληνορωσικής Συνεργασίας.
Δραστηριοποιείται στη διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας και λειτουργεί ως επίσημο εξεταστικό κέντρο πιστοποίησης της γνώσης της ρωσικής ως ξένης με διπλώματα, αναγνωρισμένα από το Α.Σ.Ε.Π.
Εκπαιδεύει σπουδαστές, επαγγελματίες, στελέχη επιχειρήσεων, διπλωμάτες κλπ. Συνεργάζεται με το Ελληνικό Κοινοβούλιο, Υπουργεία, Α.Ε.Ι. και με μεγάλο αριθμό δημοσίων και ιδιωτικών οργανισμών και επιχειρήσεων της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Έχει εκδώσει μεγάλο αριθμό βιβλίων και συγγραμμάτων, διοργανώνει κάθε χρόνο σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων και εκθέσεων, καλύπτει τις ανάγκες διερμηνείας και γραπτής μετάφρασης, από και προς τη ρωσική γλώσσα.
Διατηρεί τη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη ρωσικών βιβλίων στην Ελλάδα καθώς και το αρχείο του Ελληνοσοβιετικού Συνδέσμου.
Το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ είναι θεραπευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης για ενήλικες χρήστες ναρκωτικών ουσιών και λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 1990 στην πλατεία Αμερικής. Είναι πρόγραμμα εξωτερικής παρακολούθησης (μη διαμονής), οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν και δεν χορηγούνται φαρμακευτικές ή υποκατάστατες ουσίες. Απευθύνεται σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών, νεαρούς ενήλικες άνω των 21, εργαζόμενους, φοιτητές, περιστασιακούς χρήστες και στα μέλη του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντός τους.
Στο ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ λειτουργούν ομάδες επαγγελματικής κατάρτισης και ομάδες δημιουργικές από το 1997: γραφιστικής, κεραμικής, φωτογραφίας και video, θεάτρου, μουσικής και χορού. Οι συμμετέχοντες – πρώην χρήστες ναρκωτικών ουσιών – καλούνται, να αναπτύξουν δεξιότητες και να αποκτήσουν τεχνογνωσία, που θα αξιοποιήσουν τόσο στην καλλιτεχνική δημιουργία όσο και στην κατάρτιση και περαιτέρω επαγγελματική ένταξή τους. Έργα και καλλιτεχνήματα των ομάδων έχουν παρουσιαστεί σε διοργανώσεις και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα.

You may also like...