Εισαγωγή στο Μουσικό Θέατρο – Μιούζικαλ στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου Κρήτης

«ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ   ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ – ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ»

με εισηγητή τον σκηνοθέτη ΘΕΜH ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗ

ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ

ΤΩΝ «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2019»

ΣΤΟΝ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

  Συνεχίζονται το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 τα Θεατρικά Σεμινάρια των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2019» με τίτλο «ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ – ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ» και εισηγητή τον σκηνοθέτη ΘΕΜH ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗ, στον Θεατρικό Σταθμό, από τις 18:00 έως 21:00 με ελεύθερη συμμετοχή όλων όσων ενδιαφέρονται να τα παρακολουθήσουν.

Για τη συμμετοχή στα σεμινάρια αρκεί η εγγραφή των ενδιαφερομένων λίγο πριν την έναρξή τους στο φουαγιέ του Θεατρικού Σταθμού.   Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Δήμο Ηρακλείου.                                                                                                                                                                       Αναλυτικά τα Σεμινάρια Θεάτρου που συνεχίζονται είναι:

 

Α. ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ

ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Α/Α ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ – ΩΡΑ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ – ΘΕΜΑ
3. ΣΑΒΒΑΤΟ 16

&

ΚΥΡΙΑΚΗ 17, ΜΑΡΤΙΟΥ

 

Ώρα, 18:00 – 21:00

                 Είσοδος Ελεύθερη

Εισηγητής

ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ- Σκηνοθέτης

 

ΘΕΜΑ

«ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ – ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ»

 

 

4. ΔΕΥΤΕΡΑ 18, ΜΑΡΤΙΟΥ

&

ΤΡΙΤΗ 19, ΜΑΡΤΙΟΥ

&

ΤΕΤΑΡΤΗ 20, ΜΑΡΤΙΟΥ

 

Ώρα, 18:00 – 21:00

Είσοδος Ελεύθερη

Εισηγήτρια

ΑΝΝΑ ΧΙΛΕΤΖΑΚΗ

Σκηνογράφος – ενδυματολόγος

 

ΘΕΜΑ                                                                                    «ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ                                            ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ»

5. ΠΕΜΠΤΗ 21, ΜΑΡΤΙΟΥ

 

Ώρα, 18:00 – 21:00

Είσοδος Ελεύθερη

Εισηγητής

ΤΑΚΗΣ ΧΡΥΣΙΚΑΚΟΣ

Ηθοποιός – Σκηνοθέτης

 

ΘΕΜΑ

«ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ»

 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΣΗΓΗΤΗ:       Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο ως βοηθός του Αλέξη Δαμιανού [1983]. Σκηνοθέτησε περισσότερες από 200 παραστάσεις [θέατρο, σκηνικά και μουσικά θεάματα] σε έργα των Αριστοφάνη, Ευριπίδη, Σοφοκλή, Αισχύλου, Ρουτζάντε, Σαίξπηρ, Μολιέρου, Γκολντόνι, Πούσκιν, Γκαίτε, Μαίτερλινγκ, Τσέχωφ, Μπρεχτ, Ζενέ, Παπαδιαμάντη, Καβάφη, Καρυωτάκη, Τ. Σ. Έλιοτ, Σεφέρη, Καμπανέλλη, Ρίτσου, Α. Κ. Χριστοδούλου, Γ. Βέλτσου,                      Ρ. Γαλανάκη, Κ. Μάγνη, Μ.Θεοδωράκη, Ν. Καββαδία, κ.ά.
Ως σκηνοθέτης συνεργάστηκε με διάφορα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., το Φεστιβάλ Αθηνών [Επίδαυρος, Ηρώδειο], το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Κ.Θ.Β.Ε., την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ κ.ά. Σκηνοθέτησε δύο ταινίες μικρού μήκους, μία τηλεταινία, καθώς και το φιλμ «Η Ιστορία του Κυρίου Πι» (διάρκεια 15′) για τις ανάγκες της παράστασης «Ο Αρχοντοχωριάτης». Μετέφρασε περισσότερα από είκοσι θεατρικά έργα.
Από το 1980 έως το 1991, εργάστηκε ως παραγωγός στα ραδιόφωνα της ΕΡΤ και του 902 .
Τον Σεπτέμβριο του 1994 διηύθυνε και σκηνοθέτησε την εκδήλωση-συναυλία για το Μουσείο της Ακρόπολης στο Ολυμπιακό Στάδιο.
Στις 13 Σεπτεμβρίου 2013, παρουσίασε στη Μακρόνησο την παράσταση Μίκης Θεοδωράκης: «Ποιος τη ζωή μου», την οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 10.000 θεατές.
• 1988-1995 Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ «Στη Σκιά των βράχων» – [Βύρωνας – Υμηττός]
• 1995-1999 Καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου.
• 1999-2007 Καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.
Το Σεπτέμβριο του 2007 δημιούργησε την «5η Εποχή Τέχνης» [θέατρο, εκδόσεις,
μουσική, κινηματογράφος, εκπαιδευτικά προγράμματα], δραστηριότητα με την οποία ασχολείται αποκλειστικά τα τελευταία χρόνια. Ασχολήθηκε συστηματικά με την έρευνα μελοποιημένων και δραματοποιημένων ποιητικών κειμένων.
Τον Ιανουάριο του 2016 ολοκλήρωσε το τρίπτυχο των παραστάσεων-ντοκουμέντων: «Μαουτχάουζεν», «Μίκης Θεοδωράκης: Ποιος τη ζωή μου», «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου» τα σενάρια των οποίων κυκλοφορούν από τις εκδόσεις της 5ης ΕΠΟΧΗΣ.

You may also like...