‘Ειμαστε οι Περσες!’

‘Ειμαστε οι Περσες!’
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΒΑ / ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
απο τους συμμετεχοντες στο STATION ATHENS
Πεμπτη 27 Ιουνιου 2012, ωρα 21: 30 

perses_4Το ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ και η ΜΚΟ ΑΜΑΚΑ παρουσιάζουν την ομάδα του εργαστηρίου Station Athens στην θεατρική performance, “Είμαστε οι Πέρσες!” βασισμένη στους «Πέρσες» του Αισχύλου.
Για τέταρτη συνεχή χρονιά η ομάδα του Station Athens παρουσιάζει το απότέλεσμα του εβδομαδιαίου εργαστηρίου art therapy, χρησιμοποιώντας  ως εκφραστικά μέσα το θέατρο, τη φωτογραφία, το βίντεο και τη ζωγραφική.
Τα μέλη της ομάδας, πρόσφυγες από το Αφγανιστάν , το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές, ως σύγχρονοι «Πέρσες» και με αφορμή το έργο του Αισχύλου, εκφράζουν δημιουργικά φόβους, ανησυχίες και προβληματισμούς  σχετικά με τους δικούς τους αληθινούς πολέμους και τις μάχες της καθημερινότητας.  

Συντονισμός Εργαστηρίου: Μαργαρίτα Παπαδοπούλου, Άγγελος Τσαπέκος
Υπεύθυνη τομέα Φωτογραφίας – Video: Δάφνη Καλαφάτη, Νιόβη Σταυροπούλου
Υπεύθυνη τομέα Θεάτρου: Γιολάντα Μαρκοπούλου 

Το εργαστήρι “Station Athens” Συμμετέχουν νέοι, ηλικίας 15 έως 30  χρονών, οι οποίοι έχουν έρθει στην Ελλάδα πολύ πρόσφατα και έχουν βιώσει και συνεχίζουν να βιώνουν συνθήκες επιβαρυντικές ή και απαγορευτικές για την ομαλή προσωπική τους ανάπτυξη και την πρόσβασή τους στο κοινωνικό σύνολο.
Το  εργαστήρι ορίζεται σαν «Εργαστήρι Art Therapy» και διαφοροποιείται από ένα απλό εργαστήρι Τέχνης, όπου απλά μεταδίδονται συγκεκριμένες τεχνικές, χωρίς όμως να είναι χώρος ψυχοθεραπείας. Τα εργαλεία του Art Therapy είναι οι εικαστικές και παραστατικές τέχνες και το θεραπευτικό στοιχείο έγκειται στην συνειδητοποίηση του ότι μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία ευνοείται η προφορική επικοινωνία, η συνοχή της ομάδας και η προσωπική έκφραση. 
Είσοδος ελεύθερη
Στον πεζόδρομο της Γιατράκου 19 στο Μεταξουργείο
Πέμπτη 27 Ιουνίου στις 21:30
Πληροφορίες : 6981 802544
www.synergyo.gr

You may also like...