Εικαστική περφόρμανς στο Βυζαντινό Λουτρό Θεσσαλονίκης

IN/OUT
SIDE
Chaos Within the Body/And art?
Γιάννης Μήτρου / Μαρία Χαρέλα
Εικαστική περφόρμανς
Βυζαντινό Λουτρό Θεσσαλονίκης
Τετάρτη, 22 Μαΐου & Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019, 20:45

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης φιλοξενεί την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 και την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 στις 20:45 στο Βυζαντινό Λουτρό την εικαστική περφόρμανς «IN/OUT SIDE Chaos Within the Body/And art?» με δρώντες τους Γιάννη Μήτρου και Μαρία Χαρέλα.

Μπορούν οι λέξεις να περιγράψουν μία εμπειρία καθολικά βιωματική; Τόσο στη ζωή όσο και στην τέχνη κυριαρχεί η έλλειψη, η συνθήκη του πραγματικού είναι το μη όλο, δηλαδή το ανολοκλήρωτο. Είναι μια μη γραμμική συνθήκη που καθορίζει ένα είδος χάους μέσα και έξω, πέρα από φύλα, πέρα από άλλες ταυτότητες.

Πρόκειται για μια επιτελεστική δράση με εικαστικά στοιχεία, η οποία πραγματεύεται την παρουσία του σώματος ως ζωντανού αντικειμένου μέσα στην τέχνη. Όμως πρόκειται για ένα σώμα με βιώματα και επιθυμίες, που καθίσταται συμβολικό μέσα από τα λεχθέντα. Το υποκείμενο που δρα στην performance art μετατρέπεται σε αντικείμενο τέχνης μέσα από τη σωματική του δομή.

Η πρώτη μέρα αφορά στη δημιουργία από τους δύο δρώντες ενός ιδεογράμματος,μέσα από υλικά, τα οποία ενσωματώνονται στον χώρο και δηλώνουν ακριβώς αυτήν την συνθήκη της έλλειψης. Η δεύτερη μέρα είναι διαδραστική, η κατασκευή υπάρχει ήδη μέσα στον χώρο, οι θεατές καλούνται να συμμετάσχουν σε μία βιωματική διαδικασία.

Τόπος: Βυζαντινό Λουτρό Θεσσαλονίκης (Θεοτοκοπούλου 13, Άνω Πόλη)
Χρόνος: Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019 & Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019, 20:45
Είσοδος: ελεύθερη (θέσεις περιορισμένες, απαιτείται δήλωση συμμετοχής)
Πληροφορίες/ήλωση συμμετοχής: 6975 528 433

You may also like...