Εικαστική Έκθεση φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. με τίτλο  «Λουτρά Παράδεισος»

«Λουτρά Παράδεισος»
Εικαστική Έκθεση φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.

Μπέη Χαμάμ
1 – 17 Δεκεμβρίου 2021
Εγκαίνια: Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 19:00

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης φιλοξενεί στο Μπέη Χαμάμ την εικαστική έκθεση «Λουτρά Παράδεισος» με έργα των σπουδαστριών και σπουδαστών του 3ου εργαστηρίου Ζωγραφικής και μιας ομάδας του εργαστηρίου Χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ σε σχεδιασμό και επιμέλεια των καθηγητών Μανόλη Γιανναδάκη και Γιώργου Τσακίρη.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα (ζωγραφικής, χαρακτικής, βιντεοτέχνης και κατασκευές), που φιλοτεχνήθηκαν μετά την επίσκεψη των φοιτητών στο μνημείο και την ενημέρωσή τους από τους αρχαιολόγους της Εφορείας για τη χρήση του λουτρού. Η περιήγηση αυτή ήταν η αφορμή για μία δημιουργική αλληλοεπίδραση με τον μνημειακό χώρο, από την οποία προέκυψαν ενδιαφέροντα ομαδικά και ατομικά έργα, τα οποία παρουσιάζονται στην έκθεση.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 19:00. Επισυνάπτεται η πρόσκληση και το συνοδευτικό κείμενο της έκθεσης.

Τόπος: Μπέη Χαμάμ (Λουτρά «Παράδεισος»)
Διάρκεια: 1-17 Δεκεμβρίου 2021
Εγκαίνια: 1 Δεκεμβρίου, 19:00
Ωράριο: 10:00-14:00, Τρίτη: κλειστά
Είσοδος: ελεύθερη
Πληροφορίες: 2310 226931

Οι επισκέπτες θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, σύμφωνα με τις ισχύουσες Κ.Υ.Α.

You may also like...