Εικαστική έκθεση στο Νομισματικό Μουσείο

flogaΕικαστική έκθεση στο Νομισματικό Μουσείο εμπνευσμένη
από την Ολυμπιακή Φλόγα έως τις 19 Ιουνίου 2016.
Με έμπνευση την Ολυμπιακή Φλόγα για τους Αγώνες του Ρίο, πραγματοποιείται στο εντυπωσιακό Ιλίου Μέλαθρον που στεγάζεται το Νομισματικό Μουσείο, μια ιδιαίτερη εικαστική έκθεση, σε καλλιτεχνική επιμέλεια Μιχαήλ Ρωμανού, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, η οποία διαρκεί έως τις 19 Ιουνίου 2016.Η εικαστική έκθεση που επιμελείται ο βραβευμένος καλλιτέχνης από τον Όμιλο Τεχνών της UNESCO και την HELEXPO της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης Μιχαήλ Ρωμανός, είναι εμπνευσμένη από τα μηνύματα και τις αξίες που μεταλαμπαδεύει κάθε τέσσερα χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα, σε ολόκληρη την οικουμένη. Η καλλιτεχνική αυτή δράση διοργανώθηκε για πρώτη φορά υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, στο Μουσείο Γουναρόπουλου, τον Απρίλιο του 2012, όταν πραγματοποιήθηκε η Αφή της Φλόγας για τους Αγώνες του Λονδίνου, ενώ τον Απρίλιο του 2016 την περίοδο της Αφής της Φλόγας για τους αγώνες του Ρίο, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Κτήριο Κωστή Παλαμά του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Συμμετέχουν οι εικαστικοί καλλιτέχνες: Μιχαήλ Ρωμανός, Ιάκωβος Φιλίππου, Αντώνης Χανιώτης, Γιώργος Παλαμάρης, Βασιλική Σαργολόγου. Τιμητική Συμμετοχή του διεθνούς καταξιωμένου Έλληνα Γλύπτη Ανδρέα Παπαχρίστου, με έργα της συλλογής “Ισιδώρας Πασσαλίδου”.
Η έκθεση εντάσσεται στις εξωστρεφείς πολιτιστικές δράσεις του Νομισματικού Μουσείου και πιο συγκεκριμένα στους εικαστικούς διαλόγους ανάμεσα σε αρχαία τεχνουργήματα και στη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία. Αποτελεί έναν ιδεατό σταθμό του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας, από την Αρχαία Ολυμπία στο Ρίο της Βραζιλίας.
Χορηγός εντύπου η Ιταλική κατασκευαστική εταιρία REALIZE.
Επιμέλεια έκθεσης: Μιχαήλ Ρωμανός (εικαστικός – μουσειολόγος)
Διάρκεια: έως τις 19 Ιουνίου 2016
Νομισματικό Μουσείο – Ιλίου Μέλαθρον
Πανεπιστημίου 12, Αθήνα
τηλ: 210 3632057, 210 3612834
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα: 13.00 – 20.00
Τρίτη έως Κυριακή 09.00 – 16.00
Εισιτήρια: Ολόκληρο: €6, Μειωμένο: €3
Ενιαίο Εισιτήριο: Ολόκληρο €15, Μειωμένο: €8
(Ισχύει για Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο, Επιγραφικό & Νομισματικό Μουσείο)
Πρόσβαση στο Μουσείο: Μετρό: στάσεις Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο – Τρόλεϊ: 2, 3, 4, 11, 13
Α.Μ.Ε.Α.: Ανελκυστήρας για πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα

You may also like...