Εικαστική έκθεση με θέμα: “Όλα είναι ή παρελθόν ή μέλλον”

Το Δημοτικό Ίδρυμα ‘Μουσείο Κώστα Τσόκλη’,  ανοίγει για το κοινό την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021, με νέα έκθεση  (με τα πιο πρόσφατα αλλά και σημαντικά έργα του παρελθόντος)

Ο χρόνος ως θέμα και ως πρόταση θέασης, υπό τη σκέψη του Κώστα Τσόκλη

“Όλα είναι ή παρελθόν ή μέλλον”

“Τώρα που ο χρόνος του φυσικού μέλλοντός μου περιορίζεται,  ανακαλύπτω το παρελθόν,  σαν τη μόνη δυνατή προέκταση της ζωής και της αντίληψής μου  και σαν αστείρευτη πηγή εμπειριών για μορφοποίηση. Όμως η αφετηρία για το αύριο όπως και για το χτες, παραμένει το εκάστοτε τώρα. Όσο πιο πολύ το έργο σου περιέχει το χτες και όσο πιο επιτυχώς προβλέπει το αύριο, τόσο πιο αντιπροσωπευτικό του σήμερα είναι”.

Τo “Moυσείο Κώστα Τσόκλη” στην Τήνο, παρουσιάζει μια άλλη μορφή του έργου του ανήσυχου καλλιτέχνη. Πρόκειται για τη νέα ενότητα έργων του 2021 (την περίοδο του γενικού εγκλεισμού) με τίτλο «Νύχτες λαμπρές» και “Ουράνια Σώματα”.  Το έργο του 2015 «Προκρούστης».  Το πολυεκτεθειμένο (σε σημαντικές εκθέσεις στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα) έργο της “Ζωντανής του Ζωγραφικής”,  «Ο Οδοιπόρος» του 1988.  Τη σειρά σχεδίων του 2020 με τίτλο “Διαδρομή”, στην οποία ο καλλιτέχνης παρουσιάζει τη μακρόχρονη σχέση του με την τέχνη σε όλα τα στάδια της καλλιτεχνικής του πορείας.

Και το έργο “Μεσημέρι” του 1973, ως αφιέρωμα στη μνήμη της αγαπημένης φίλης και συνεργάτιδάς του  Έπης Πρωτονοταρίου – Παυλίδη, της Αίθουσας Τέχνης “Δεσμός”, που μας στέρησε την πολύτιμη παρουσία της, αυτόν τον δυσβάσταχτο Χρόνο.

Το νεόδμητο Θέατρο του Μουσείου μας, σε σχέδια του αρχιτέκτονα Μάνου Περράκη,  θα εγκαινιαστεί  την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021,  με την ομιλία της ιστορικού Μαρίας Ευθυμίου:
“Ξαναδιαβάζοντας την ιστορία μας”.

Χρυσάνθη Κουτσουράκη
Διευθύντρια του Μουσείου Κώστα Τσόκλη
email: tsoclismuseum@gmail.com
τηλ. 22830 51009
www.tsoclismuseum.gr

Ώρες Λειτουργίας: καθημερινά 10.00 – 14.00 και 18.00 – 21.00
Τρίτη κλειστά
Από 13.9-  30.09. 2021 καθημερινά: 10.00 – 18.00

You may also like...