Εθνικό Θέατρο

Austras3Το Άουστρας ή Η αγριάδα ταξιδεύει στο Μιλάνο και τη Χαιδελβέργη!

Το μονόπρακτο της Λένας Κιτσοπούλου που σκηνοθέτησε ο Γιάννης Καλαβριανός και παρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία για δεύτερη χρονιά από το Εθνικό Θέατρο σε μία ενιαία παράσταση με την Αόρατη Όλγα με τίτλο Ξένος  ταξιδεύει στο Μιλάνο και τη Χαιδελβέργη!Το Άουστρας ή Η αγριάδα θα παρουσιαστεί αρχικά στο Θέατρο Piccolo στο Μιλάνο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Το Μιλάνο συναντά την Ελλάδα» στις 22 Απριλίου. Η ετήσια πλατφόρμα Σatellart-transmitting Greece διοργανώνει τo φεστιβάλ το «Μιλάνο συναντά την Ελλάδα» για έκτη συνεχή χρονιά με στόχο την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού στην ιταλική πόλη. Φέτος οι εκδηλώσεις επικεντρώνονται γύρω από την έννοια του «άλλου», του «ξένου», φωτίζοντας την ανάγκη για αποδοχή και σεβασμό στη διαφορετικότητα. Στις 22 Απριλίου λοιπόν το ιστορικό Piccolo Teatro και ενώ οι παραστάσεις της Οδύσσειας στο ίδιο θέατρο συνεχίζονται φιλοξενεί το Άουστρας ή Η Αγριάδα της Λένας Κιτσοπούλου, ανοίγοντας το Φεστιβάλ το «Μιλάνο συναντά την Ελλάδα».

Στη συνέχεια το Άουστρας θα ταξιδέψει για μία παράσταση στη Χαιδελβέργη στο Heidelberger Stückemarkt 2013 στις 28 Απριλίου. Το Heidelberger Stückemarkt, διοργάνωση που προβάλλει σύγχρονα έργα από όλη την Ευρώπη, φέτος φιλοξενεί ένα αφιέρωμα στην Ελλάδα, μια χώρα «σε αναταραχή». Ποιο είναι το αντίκτυπο της ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης στην ελληνική κοινωνία; Τι σημαίνει αυτό για την ελληνική θεατρική σκηνή; – είναι μερικά από τα ερωτήματα που «καλούνται» να απαντήσουν σύγχρονα ελληνικά έργα και φιλοξενούμενες παραστάσεις από την Ελλάδα σε μία διοργάνωση που προβάλλει την σύγχρονη ευρωπαϊκή δραματουργία.

Η παράσταση
Άουστρας ή Η αγριάδα
, της Λένας Κιτσοπούλου

Μια παρέα νέων καλεί στο σπίτι της έναν τουρίστα που κάνει τις διακοπές του στην Ελλάδα. Η επίσκεψη του ξένου δημιουργεί ένταση μεταξύ των προσώπων και οδηγεί σε απρόσμενες καταστάσεις.
Με όπλο την αιχμηρή γλώσσα και την τολμηρή ιδεολογική της θέση, η συγγραφέας κάνει ένα εξαιρετικό σχόλιο για τη στρέβλωση και τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας εξαιτίας του προβλήματος της μετανάστευσης.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλαβριανός
Σκηνικά- Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Επιμέλεια κίνησης – χορογραφία: Ξένια Θεμελή
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Παίζουν: Γρηγόρης Γαλάτης, Βασίλης Καραμπούλας, Λένα Παπαληγούρα, Γιωργής Τσουρής

Πληροφορίες για τύπο
Τηλ. 2105288164, 2105288168

You may also like...