Εθνικό Θέατρο

Παράταση παραστάσεων για το Πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα!

Έως τις 19 Μαΐου παρατείνονται λόγω της μεγάλης επιτυχίας και της εξαιρετικά αυξημένης ζήτησης οι παραστάσεις του έργου Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα του Γιουτζήν Ο’ Νηλ που παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά.Σε ένα από τα σημαντικότερα έργα του 20ου αιώνα, ο Γιουτζήν Ο’Νηλ, επεξεργάζεται τον μύθο της Ορέστειας και τον μεταγράφει σε μια σύγχρονη τριλογία, διερευνώντας τις εκδοχές ενός αόρατου μηχανισμού, που ορίζει και συνθλίβει τη ζωή των ανθρώπων. Στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, η ιστορία των Μάννον διατηρεί ανοιχτή συνομιλία με το σήμερα, φέρνοντας τον θεατή αντιμέτωπο με το ερώτημα της δικής του εμπλοκής στο μηχανισμό αυτό. Σκηνοθετεί ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Γιάννης Χουβαρδάς, ενώ τη διανομή συνθέτει μία  εξαιρετική ομάδα ηθοποιών.

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές

Σκηνοθεσία – Διαμόρφωση σκηνικού χώρου: Γιάννης Χουβαρδάς

Παίζουν: Ακύλλας Καραζήσης, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μαρία Πρωτόπαππα, Χρήστος Λούλης, Γιώργος Γάλλος, Αργύρης Πανταζάρας, Γιούλικα Σκαφιδά, Χρήστος Στέργιογλου, Χάρης Τσιτσάκης, Θέμις Μπαζάκα, Μάγια Λυμπεροπούλου, Γιώργος Κοτανίδης.

Οι υπόλοιπες παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου (Γκόλφω, Τα κόκκινα φανάρια, Vitrioli, Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου, Το έπος του Διγενή Ακρίτη, Πενθεσίλεια) θα ολοκληρωθούν στις 28 Απριλίου.

Η παράσταση Θεατές συνεχίζεται, όπως είναι προγραμματισμένο, έως και τις 24 Μαΐου.

Πληροφορίες και αγορά εισιτηρίων στα ταμεία του Εθνικού Θεάτρου (Αγίου Κωνσταντίνου 22 – 24 & Πανεπιστημίου 48 ), με πιστωτική κάρτα στο 2107234567 και στο www.n-t.gr.

Πληροφορίες για τύπο
Τηλ. 2105288164, 2105288168

You may also like...