Εθνικό Θέατρο

Το Εθνικό Θέατρο, τιμώντας τον συγγραφέα, δάσκαλο και κριτικό Τάσο Λιγνάδη για την προσφορά του στο Εθνικό και στο ελληνικό θέατρο γενικότερα, διοργανώνει την παρουσίαση του βιβλίου του «Κριτικές θεάτρου-τόμος α’: Αρχαίο δράμα» τη Δευτέρα 7 Απριλίου στις 19.00 στην Κεντρική Σκηνή (Αγίου Κωνσταντίνου 22-24).

Εικοσιπέντε χρόνια μετά το θάνατο του Τάσου Λιγνάδη, η πολυαναμενόμενη έκδοση των κριτικών του για το αρχαίο δράμα (καθώς και οι άλλες δύο που θα ακολουθήσουν για το νεοελληνικό και το παγκόσμιο θέατρο), έρχεται να συμπληρώσει μία ψηφίδα στην ιστορία του θεάτρου, αλλά και να «εκκινήσει» έναν προβληματισμό για την κριτική θεάτρου στις μέρες μας.

H έκδοση του α’ τόμου έγινε από το Ίδρυμα Κώστα και Ελένης Ουράνη. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Σπύρος Ευαγγελάτος, Σωτήρης Χατζάκης, Ρούλα Πατεράκη, Γρηγόρης Ιωαννίδης (κριτικός θεάτρου), Ματίνα Καλτάκη (κριτικός θεάτρου) και Καίτη Διαμαντάκου (καθηγήτρια τμήματος θεατρικών σπουδών Παν/μίου Αθηνών-επιμελήτρια της έκδοσης). Αποσπάσματα θα διαβάσει ο γιός του Τάσου Λιγνάδη, Δημήτρης Λιγνάδης.

 

You may also like...