Εθνικό Θέατρο

Με οδύνη πληροφορηθήκαμε το θάνατο της μεγάλης πρωταγωνίστριας Αντιγόνης Βαλάκου, που για πολλά χρόνια λάμπρυνε τη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.
Η Αντιγόνη Βαλάκου, ηθοποιός με ξεχωριστή ιδιοσυγκρασία, σπάνια ευαισθησία και ανανεωτικό υποκριτικό ύφος, πρωταγωνίστησε σε περισσότερες από 40 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, σε ένα διάστημα από το 1952, όταν πρωτοεμφανίστηκε ως Περντίτα στο «Χειμωνιάτικο παραμύθι» του Σαίξπηρ έως τον τελευταίο θρίαμβό της το 2007 στο ρόλο της Μάνας Κουράγιο, στο ομώνυμο έργο του Μπρεχτ. Έπαιξε σημαντικούς ρόλους του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου, ξεδιπλώνοντας την υποκριτική της δεινότητα από την αρχαία ελληνική τραγωδία έως το σύγχρονο ελληνικό και ξένο δράμα
Εκτός από την συστηματική παρουσία της στις παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, η Αντιγόνη Βαλάκου δίδαξε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου για δύο δεκαετίες, μεταφέροντας τις γνώσεις και το ήθος της στους αγαπημένους μαθητές της.
Το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια τους προς την οικογένεια και τους οικείους της.

You may also like...