Εθνικό Θέατρο

Το Εθνικό Θέατρο εγκαινιάζει φέτος το Θέατρο κατ’ Οίκων, μετά την επιτυχία της δράσης στην συμπρωτεύουσα, σε μια προσπάθεια να έρθει κοντά στη θεατρική πράξη ένα μεγάλο κομμάτι των κοινωνικά ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων.
Συμπολίτες μας που αδυνατούν να φτάσουν ως τις θεατρικές σκηνές λόγω μεγάλης ηλικίας, αναπηρίας, νοσηλείας, παραμονής σε ίδρυμα ή εγκλεισμού σε σωφρονιστικό κατάστημα καθώς και άτομα που λαμβάνουν υπηρεσίες απεξάρτησης, συμμετέχουν στη θεατρική διαδικασία μέσα από δρώμενα που γίνονται στο χώρο τους.
Η πρώτη δράση που εγκαινιάζει το Θέατρο κατ’ Οίκων φιλοξενείται από το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων.  Η σύμπραξη των δύο φορέων ξεκινάει με ένα διαδραστικό θεατρικό εργαστήρι με τίτλο: «Άστεγος: μια έννοια προς εξερεύνηση».
Στην εποχή της κρίσης η ταυτότητα των αστέγων έχει αλλάξει δραματικά, αφού ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το σπίτι τους. Η διεύρυνση της έννοιας του άστεγου είναι απαραίτητη για να ανακαλυφθούν οι ομοιότητες με τον τυπικό άνθρωπο που ζει στο σπίτι του, αλλά και για να γίνουν βαθύτερα κατανοητές οι διαφορές τους. Μέσα από θεατρικά κείμενα, ασκήσεις και τεχνικές θα επιχειρηθεί μια πολύπλευρη και βιωματική διερεύνηση του φαινομένου της εξάπλωσης του άστεγου πληθυσμού, με στόχο τη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση στο μείζον κοινωνικό πρόβλημα.
Το εργαστήριο φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ και απευθύνεται στα μέλη του, συγκεκριμένα σε άτομα που λαμβάνουν υπηρεσίες απεξάρτησης από το αλκοόλ και τα τυχερά παιχνίδια.
Ο πρώτος κύκλος θα ολοκληρωθεί σε δύο συναντήσεις, στις 24 και 31 Οκτωβρίου 2013, στις 19:00 μ.μ. Το εργαστήρι συντονίζουν  η κα. Στέλλα Ράπτη, ηθοποιός – υπεύθυνη του Θεάτρου Κατ’ Οίκων, και η κα. Ιωάννα Βαλσαμίδου, ως ψυχοδραματίστρια – προσωπικό θεραπείας Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ.
Διεύθυνση:  Χαρβούρη 1,Μετς
Τηλ: 210 9237777, 2109215776

You may also like...