Εθνικό Θέατρο

A27[1]«Ένα καπέλο γεμάτο βροχή» του Μάικλ Βιτσέντζο Γκάτσο
Από τις 30 Οκτωβρίου στη Νεανική Σκηνή-Θέατρο REX- Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη»
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει για την καλλιτεχνική περίοδο 2013-2014 το έργο του αμερικανού ηθοποιού και θεατρικού συγγραφέα Μάικλ Βιτσέντζο Γκάτσο «Ένα καπέλο γεμάτο βροχή» στη Νεανική Σκηνή, που φέτος ιδρύεται αποκτώντας για πρώτη φορά τη μόνιμη στέγη της στο θέατρο REX-Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη».
Η  δράση της Νεανικής Σκηνής ξεκινάει με ένα έργο πρωτοποριακό στην εποχή του (1955) και διαχρονικό στη θεματολογία του, το οποίο προκάλεσε τον θεατρικό κόσμο σπάζοντας ταμπού και προκαταλήψεις με τη ρεαλιστική και ανθρώπινη ματιά του συγγραφέα πάνω στο πρόβλημα του εθισμού στα ναρκωτικά.
Η σύγχρονη οπτική της παράστασης, οικεία στο νεανικό κοινό,  ρίχνει φως πάνω στις μοιραίες επιπτώσεις του εθισμού που ταράζουν συθέμελα τις ανθρώπινες σχέσεις. Κεντρικός ήρωας του έργου είναι ο Τζώννυ, ο οποίος επιστρέφει σε μια απρόσωπη μεγαλούπολη εθισμένος στα ναρκωτικά εξαιτίας της αιχμαλωσίας του σε ένα πόλεμο κάπου μακριά. Μετά από μια σύντομη αποτοξίνωση παγιδεύεται ξανά στην πρέζα αδυνατώντας να ενταχθεί στον ιστό μιας κοινωνίας σε κρίση, που έχει χάσει τις αξίες της και παραπαίει μέσα στη σύγχυση και τον μηδενισμό.
Μόνη του διέξοδος φαίνεται να είναι η οικογένειά του, ή ό, τι έχει απομείνει από αυτήν. Εκεί θα στραφεί για να βρει τη δύναμη να αγωνιστεί και να βγει νικητής κερδίζοντας τη χαμένη του πίστη και την ελπίδα για το μέλλον.
Η ταυτότητα της παράστασης
Σκηνοθεσία : Γιώργος Κορδέλλας
Μετάφραση: Κάλλια Παπαδάκη
Σκηνικά /Κοστούμια: Κώστας Παππάς
Μουσική: Κώστας Αθυρίδης
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ρέινα Εσκενάζυ
Βοηθός  Σκηνογράφου: Άνχελες Μίρα
Διανομή (αλφαβητικά)
Πούτσκι: Ελίνα Ακριτίδου
Πατέρας: Χάρης Εμμανουήλ
Πόλο: Στέλιος Ξανθουδάκης
Τσιάκι: Πέτρος Πετράκης
Άπλς: Στέλιος Πετράκης
Τζώννυ: Σήφης Πολυζωίδης
Σήλια: Αλεξάνδρα Μ. Ταβουλάρη
Μάδερ: Αντώνης Χατζής
Λήξη παραστάσεων: 13 Απριλίου 2014
Φωοτογραφίες: Εύη Φυλακτού
Πληροφορίες για τύπο: 210.5288164

 

You may also like...