Εθνικό Θέατρο Σκηνή Κοτοπούλη

IMG_1839[1]Σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η  απογευματινή παράσταση της «Γειτονιάς των αγγέλων» το Σάββατο 26 Οκτωβρίου στο θέατρο Rex- Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη», παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη.
Μία μέρα μετά την επίσημη πρεμιέρα, οι θεατές του Εθνικού θεάτρου είχαν τη μοναδική ευκαιρία να  καλωσορίσουν στην αίθουσα τον μεγάλο δημιουργό και συνθέτη της μουσικής της «Γειτονιάς των αγγέλων» ξεσπώντας σε ένα θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα. Πολλοί από αυτούς θέλησαν να του σφίξουν το χέρι, να του υπενθυμίσουν ότι η παρουσία του τους δίνει κουράγιο και δύναμη και να τον ευχαριστήσουν για τη τεράστια προσφορά του στον πολιτισμό.
Σε μια σπάνια θεατρική συνθήκη, ακριβώς 50 χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμα της παράστασης στην ίδια αίθουσα, η μνήμη, η ιστορία και η μουσική δημιούργησαν μια μυσταγωγική ατμόσφαιρα, με αποκορύφωμα τη στιγμή που όλος ο θίασος τραγούδησε στον Μίκη το «Στρώσε το στρώμα σου για δυο».

Ο συνθέτης, λίγο πριν αποχωρήσει, ευχαρίστησε τους ηθοποιούς, τους μουσικούς, τον σκηνοθέτη Κώστα Τσιάνο και τον καλλιτεχνικό διευθυντή Σωτήρη Χατζάκη, αλλά και το κοινό που παρακολούθησε μαζί του την παράσταση.

Πληροφορίες για τύπο: 210.5288164

You may also like...