Εθνικό Θέατρο: Ανοιχτή Πλατφόρμα – Χώρος έκφρασης των νέων δημιουργών

ETHNIKO THEATROTo Εθνικό Θέατρο θέτει ως μία από τις βασικές προτεραιότητές του την υποστήριξη των νέων δυνάμεων, των σχημάτων και των δημιουργών. Για τον λόγο αυτό καθιερώνει από την καλλιτεχνική αυτή περίοδο μια νέα δράση με τίτλο «Ανοιχτή Πλατφόρμα», προκειμένου να δώσει ένα βήμα έκφρασης στους νέους καλλιτέχνες, την ευκαιρία σε νέα σχήματα να δοκιμαστούν, σε δυναμικές προτάσεις να παρουσιαστούν επί σκηνής.
Το Εθνικό Θέατρο προσφέρει σε νέους καλλιτέχνες έως 35 ετών τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους όχι μόνο διαθέτοντας τον χώρο παρουσίασης, αλλά ταυτόχρονα διασφαλίζοντάς τους άρτιες επαγγελματικές συνθήκες, προσφέροντας το τεχνικό και διοικητικό του προσωπικό, αλλά και ανοίγοντας το βεστιάριο, τις αποθήκες και το φροντιστηριακό του υλικό.
Καθώς πριν λίγους μήνες με ειδική συμφωνία το Εθνικό Θέατρο έχει πια στη διάθεσή του το Σχολείον της Αθήνας – Ειρήνη Παπά το πρόγραμμα αυτό (που αρχικά είχε ανακοινωθεί πως θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Χώρα) θα πραγματοποιηθεί εκεί τον Μάιο του 2015. Οι εγκαταστάσεις εκεί θα δώσουν στη δράση ακόμη μεγαλύτερη δυναμική, δράση που συνεχίζει και διασφαλίζει το όραμα της μεγάλης ελληνίδας ηθοποιού.
Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν θα επιλεγούν έπειτα από υποβολή σχετικής αίτησης και αξιολόγησής της από το Εθνικό Θέατρο ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα ένταξης της καλύτερης παράστασης στο ρεπερτόριο της επόμενης θεατρικής περιόδου.
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να σταλούν με την ένδειξη Ανοιχτή Πλατφόρμα, το αργότερο μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2014, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: interdept@n-t.gr.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τους όρους συμμετοχής και την σχετική αίτηση στο site του Εθνικού Θεάτρου www.n-t.gr.

You may also like...