Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

mhgfmhgΤο «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Σάββατο 20 Απριλίου 2013 και ώρα 19.00, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσικό Σχολείο Ιλίου παρουσιάζουν το συμφωνικό έργο Άξιον Εστί του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη, στη μεγάλη Αίθουσα του Βωμού.Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μουσική διοργάνωση στην ιστορία του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Εκατόν εξήντα επτά μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Ιλίου και δεκαοκτώ καθηγητές, ερμηνεύουν το Λαϊκό Ορατόριο για Συμφωνική Ορχήστρα, Χορωδία, Λαϊκή Ορχήστρα, Βαρύτονο, Λαϊκό Τραγουδιστή και Αφηγητή, υπό τη διεύθυνση του κ. Γιάννη Πανταζάτου.

Η εκτέλεση του Άξιον Εστί, του έργου που αποτελεί την εθνική μας τοιχογραφία, γίνεται για πρώτη φορά από μαθητές, χάρη στην ευγενή παραχώρηση των δικαιωμάτων από τον συνθέτη. Η συνάντηση των εφήβων με την κορυφαία σύγχρονη ποιητική και μουσική σύνθεση, ανάμεσα στα αρχαία αγάλματα, γίνεται με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων (18 Απριλίου), που εφέτος είναι αφιερωμένη στην κληρονομιά της Εκπαίδευσης.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Λόγω των περιορισμένων θέσεων, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Τηλεφωνικές κρατήσεις στο 2132144856 και 2132144858 από 15/4.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική υποστήριξη της KΑΠΑ Research.

You may also like...