Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

isorropistis_isos[1]ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013, ώρα 18:30 εγκαινιάζεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο η έκθεση γλυπτών της Αγγέλικας Κοροβέση με τίτλο «ο χρόνος, οι μορφές, οι έννοιες».
Δεκαεννιά γλυπτά της Αγγέλικας Κοροβέση, τοποθετημένα μέσα στις αίθουσες του Μουσείου, συνομιλούν με τα αρχαία ελληνικά εκθέματα. Η πολυβραβευμένη γλύπτρια διερευνά και μελετά πρωταρχικές έννοιες/δομές της ανθρώπινης ιστορίας μέσα από τους ήχους της γλώσσας και τη διαλεκτική σχέση έννοιας και υλικών. Η παρουσίαση των έργων στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προσφέρει έναν περίπατο στον πολιτιστικό πλούτο της γλυπτικής ανά τους αιώνες.
Την γενική επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Αν. Διευθυντής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, Δρ Γεώργιος Κακαβάς, με ομάδα συνεργασίας στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο την Αρχιτέκτονα Β. Δρούγκα, την Αρχαιολόγο-Μουσειολόγο Δ. Καλεσοπούλου και την Αρχαιολόγο Α. Κλωνιζάκη. Επιστημονικός Συνεργάτης είναι ο κος Δημήτρης Παυλόπουλος Επίκουρος καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

You may also like...