ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Π

ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Πως θα ερμηνεύαμε την έννοια των “κοινών” (commons) σήμερα; Ο Πέτρος Μώρης επιχειρεί μια ανοικτή ερμηνεία την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013 στις 20.00 στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με την παρουσίαση του ηλεκτρονικού βιβλίου Commons: Portfolio. Την εκδήλωση θα ανοίξει η δοκιμή του κοκτέιλ Heritageτου Θεόδωρου Γιαννάκη. 

Η ηλεκτρονική έκδοση που αποτελεί μέρος της εγκατάστασης του Πέτρου Μώρη Commons (6,7,9) – Commons: Portfolio στην έκθεση Εκ νέου, Μια νέα γενιά Ελλήνων καλλιτεχνών εξετάζει τον διάλογο δύο διαφορετικών ψηφιακών αρχείων. Οι εικόνες προέρχονται από μια συλλογή ψηφιακών διανυσματικών γραφικών που διακινούνται στο Διαδίκτυο υπό καθεστώς ανοικτής πνευματικής ιδιοκτησίας. Τα κείμενα προκύπτουν από μια ιδιότυπη επεξεργασία ερευνητικού υλικού που προέρχεται από ένα διευρυμένο οικοσύστημα βάσεων δεδομένων. Το περιεχόμενο του βιβλίου αναφέρεται σε θέματα υλικών αγαθών και φυσικών πόρων, πολιτισμικής παραγωγής και επιστημονικής-τεχνολογικής προόδου.

Πριν την παρουσίαση το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει ένα κοκτέιλ, παρασκευασμένο από τον Θεόδωρο Γιαννάκη. Τα συστατικά παραπέμπουν στο περιβάλλον του ψηφιακού κήπου όπως παρουσιάζεται στο έργο του Thunderflow – Heritage στην έκθεση του ΕΜΣΤ.

 

Υπογραμμίζοντας τη συνέργεια μεταξύ των δύο δημιουργών η δράση επιχειρεί να σχολιάσει τους μηχανισμούς μετακίνησης της πληροφορίας, σε εννοιολογικό, αφηγηματικό αλλά και αισθητηριακό επίπεδο.

Είσοδος ελεύθερη

Η διάρκεια της εκδήλωσης θα είναι περίπου 1 ώρα.

Τα έργα των δύο καλλιτεχνών υλοποιήθηκαν με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), στο πλαίσιο του προγράμματος Creativity: InnovativeModelsofProductionandAccess (CIMPA).

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Κτίριο Ωδείου Αθηνών, Βασ. Γεωργίου Β’ 17 -19 & Ρηγίλλης, Αθήνα, 10675

Τηλέφωνα: 210 92.42.111 – 3, Fax: 210 92.45.200, pressoffice@emst.gr

www.emst.gr,  http://fixit-emst.blogspot.com

 

Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου από τις 12.00 έως τις 17.00 οι δημιουργοί της ΑΚΤΙΝΑΣ*, οι ομάδες City Index Lab και Energize και καλλιτέχνες της έκθεσης Εκ νέου συναντώνται σε ένα πικ – νικ στο προαύλιο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών για να γνωριστούν με το κοινό, να συζητήσουν και κυρίως να χρησιμοποιήσουν την ΑΚΤΙΝΑ* βάζοντας στην πρίζα, τις συσκευές που θα επιλέξουν να φέρουν μαζί του

You may also like...