Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

topBannerC3Σας καλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εορταστικές εκδηλώσεις που οργανώνει ο Δήμος για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.Η Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αναργύρων θα αρχίσει στις 10.30΄ π.μ. της 25ης Μαρτίου 2016.Η παρέλαση των Σχολείων θα αρχίσει στις 11.45΄ π.μ. της ίδιας ημέρας.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ της 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821
Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016
·         Από τις 8.00΄ π.μ. της 24ης Μαρτίου, έως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2016, θα σημαιοστολιστούν όλα τα Δημόσια, Δημοτικά και Ιδιωτικά Καταστήματα, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ., Τράπεζες, κατοικίες κ.λπ. και θα φωταγωγηθεί η πόλη κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου.
·         Θα γίνουν εορταστικές εκδηλώσεις και ομιλίες, στα Σχολεία Α΄/θμιας, Δ΄/θμιας, Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016
§  Ώρα 7.30΄ π.μ. θα σημάνουν οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών.
§  Ώρα 10.30΄ π.μ. θα τελεσθεί Δοξολογία στον Καθεδρικό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων, Αναργύρων υπό του Πανοσιολογιότατου Αρχιμ. π. Επιφάνιου Αρβανίτη, Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης Ν. Ιωνίας & Φιλαδελφείας. Στη Δοξολογία θα παρευρεθούν ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και οι ανάπηροι πολέμου, η αστυνομική αρχή, οι εκπαιδευτικές αρχές, τα σχολεία, τα Ν.Π.Δ.Δ., οι πρόσκοποι και οι οδηγοί.
Η είσοδος στο  Ναό για  τη  Δοξολογία  θα γίνει με την εξής σειρά :
§  Στις 10.15΄π.μ.: Αντιπροσωπείες από πέντε παραστάτες με τους σημαιοφόρους των Σχολείων Α΄/θμιας, Δ΄/θμιας, Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
§  Στις 10.20΄ π.μ.: Εκπρόσωποι όλων των Αρχών της πόλης και Εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων.
§  Στις 10.30΄ π.μ.: O Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο
Αμέσως μετά τη Δοξολογία θα γίνει μετάβαση στο Άγαλμα της Μητέρας, όπου θα τελεσθεί Επιμνημόσυνη Δέηση και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τη Δημοτική Αρχή, τα μέλη της επίσημης αποστολής του Δήμου Λευκονοίκου Κύπρου, τον Εκπρόσωπο της Περιφέρειας Αττικής, τους Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης Νέας Ιωνίας, τους Εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας, τις Εκπαιδευτικές Αρχές, τα Δημόσια Σχολεία, τους Εκπροσώπους των Κομμάτων και Παρατάξεων, τις Οργανώσεις, τους Συλλόγους, τους Προσκόπους και τους Οδηγούς.
Δηλώσεις για την κατάθεση στεφάνων θα γίνουν έως το μεσημέρι της 23ης Μαρτίου. Όσοι φορείς επιθυμούν, αντί στεφάνου, το αντίτιμο μπορούν να το καταθέσουν υπέρ κάποιου κοινωνικού φορέα (π.χ. κοινωνικό παντοπωλείο, στέγη ανηλίκων κ.ά.). Και οι δύο δηλώσεις θα γίνονται στο τηλ. 2132000482 κα. Δέσποινα Καλασούντα. Οι φορείς που θα διαθέσουν σε κάποιο κοινωνικό φορέα τα χρήματα, θα ανακοινωθούν μαζί με τους φορείς που θα καταθέσουν στεφάνι.Στη συνέχεια και εμπρός από το χώρο των επισήμων, ο Σύλλογος Ποντίων «ΣΙΝΩΠΗ» θα παρουσιάσει σύντομο πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς.Αμέσως μετά, τον Πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας.Η παρέλαση θα ξεκινήσει περίπου στις 11.45΄ π.μ. Τα τμήματα που θα παρελάσουν θα ξεκινήσουν από τη διασταύρωση της Λεωφ. Ηρακλείου με την 28ης Οκτωβρίου (με κατεύθυνση προς Αθήνα) θα περάσουν μπροστά από το χώρο των επισήμων, θα συνεχίσουν μέχρι την οδό Ευαγγελικής Σχολής, όπου θα στρίψουν και θα διαλυθούν.
ΣΕΙΡΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ
·         Αντιπροσωπεία από το  Λευκόνοικο της Κύπρου.
·         Οι Πρόσκοποι και οι Οδηγοί
·         Πολιτιστικοί Σύλλογοι
·         Τα Δημοτικά Σχολεία Νέας Ιωνίας
·         Τα Γυμνάσια Νέας Ιωνίας
·         Τα Επαγγελματικά Λύκεια
·         Τα Λύκεια Νέας Ιωνίας
Στις θέσεις των Επισήμων καλούνται να καθίσουν :
·         Ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.
·         Ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμ. π. Επιφάνιος Αρβανίτης, Πρωτοσύγκελος     της Ιεράς Μητρόπολης Ν. Ιωνίας & Φιλαδελφείας.
·         Τα μέλη της επίσημης αποστολής του Αδελφοποιημένου με το Δήμο Ν. Ιωνίας, Δήμου Λευκονοίκου Κύπρου.
·         Οι Εκπρόσωποι της Εθνικής Αντίστασης Ν. Ιωνίας.
·         Ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ν. Ιωνίας και ο Διοικητής  του Α. Τ. Ν. Ιωνίας.
·         Ο Διοικητής της Τροχαίας Ν. Ιωνίας.
·         Οι Προϊστάμενοι και Σχολικοί Σύμβουλοι Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης.
·         Οι Διευθυντές των Σχολείων Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης.
·         Οι Εκπρόσωποι των Σωματείων και Φορέων της πόλης.
Τελετάρχης στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου θα είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ξενοφών Κυριακόπουλος με συνεργάτη του τον κ. Δημήτρη Σπράο.
Θα συνεργαστούν επίσης μαζί τους: Από την Α/θμια Εκπαίδευση:  η εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής κα. Ιωσηφίδου Μαρία του 14ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας και από την Δ/θμια Εκπαίδευση o εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής του 5ου Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας κ. Δημήτριος Πολύζος.

 

 

 

 

 

You may also like...