ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟΥ – ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

thessalonikiTη διοργάνωση εορταστικού – χριστουγεννιάτικου προγράμματος και τη δημιουργία καλλιτεχνικών κατασκευών στην Πλατεία Αριστοτέλους, από τις 20 Δεκεμβρίου 2014 έως τις 4 Ιανουαρίου 2015, ενέκρινε στη 19η τακτική του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο, χθες, Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014.
Στο σκέλος των κατασκευών, ο Δήμος Θεσσαλονίκης σχεδιάζει να δημιουργήσει το χριστουγεννιάτικο σκηνικό ενός μικρού δάσους, που θα καταλαμβάνει σχεδόν όλο τον ελεύθερο χώρο της πλατείας, εντός και πέριξ του οποίου θα τοποθετηθούν τουλάχιστον πέντε σπιτάκια ξωτικών και περίπου δεκαπέντε δισδιάστατες φιγούρες ξωτικών και καλικάντζαρων. Το σκηνικό θα συμπληρώνουν γλυπτά και ζωγραφιές με χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα θέματα. Στο κέντρο της Πλατείας Αριστοτέλους θα τοποθετηθεί ένα ξύλινο δέντρο, ύψους έξι μέτρων περίπου, διακοσμημένο με φιγούρες ηρώων παραμυθιών, που αναμένεται να αποτελέσει τον πόλο έλξης μικρών και μεγάλων επισκεπτών. Περιμετρικά του σκηνικού θα δημιουργηθούν δύο ξέφωτα με ξύλινες κατασκευές, που θα αξιοποιηθούν ως χώροι ανάπαυσης των επισκεπτών αλλά και φιλοξενίας καλλιτεχνικών δρώμενων.
Όσον αφορά στο σκέλος του καλλιτεχνικού προγράμματος, ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στο εορταστικό ρεπερτόριο με χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα τραγούδια και παραδοσιακά κάλαντα από όλο τον κόσμο, στα θεατρικά δρώμενα, τα διαδραστικά παιχνίδια και τις αναπαραστάσεις ελληνικών ηθών και εθίμων από επιλεγμένα μουσικά σχήματα και με τη συνεργασία του Δημοτικού Κέντρου Μουσικής και Χορού.
Όπως τόνισε στην εισήγησή της η αρμόδια Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας, Έλλη Χρυσίδου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης στοχεύει σε ένα δημιουργικό επίλογο για τη χρονιά που φεύγει συνυπολογίζοντας την υφιστάμενη οικονομική κρίση και τον επιβαρυμένο οικογενειακό προϋπολογισμό. “Δημιουργούμε ένα καλαίσθητο εορταστικό σκηνικό με ελεύθερη περιήγηση, με δωρεάν δράσεις, με το βλέμμα στραμμένο και στην αγορά της πόλης και ταυτόχρονα επιτυγχάνουμε την τόνωση της αγοράς” κατέληξε η κ. Χρυσίδου.

You may also like...