Εγκρίθηκε το Πρόγραμμα των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «ΗΡΑΚΛΕΙΟ- ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014»

el_greco_-_penitent_magdalen_nΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
«ΗΡΑΚΛΕΙΟ- ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014»
Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού– Περιβάλλοντος – Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου η πρόταση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Γιώργου Αντωνάκη για τις Πολιτιστικές εκδηλώσεις του φετινού Καλοκαιριού.
Η πρόταση αποτελείται από 190 εκδηλώσεις, εκ των οποίων οι 50 πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και 55 προβολές ταινιών στον Θερινό Κινηματογράφο ΒΗΘΛΕΕΜ.
Για τέταρτη συνεχή χρονιά ο προϋπολογισμός των εκδηλώσεων είναι ισοσκελισμένος και δεν χρεώνει τον Δήμο ούτε ένα ευρώ (έσοδα 53.700,00€, έξοδα 51.172,00€).
Το Φετινό πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στα 400 χρόνια από τον θάνατο του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου. Επίσης υπάρχουν εκδηλώσεις αφιερωμένες στα 20 χρόνια από το θάνατο του Μάνου Χατζιδάκι και άλλων Δημιουργών.
Το Θέατρο και το παιδικό θέατρο δεσπόζει στις φετινές εκδηλώσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες από αυτές:
Εθνική Λυρική Σκηνή «Κρητικοπούλα» του Σπύρου Σαμάρα
Ομήρου «Ιλιάδα» του Στάθη Λιβαθινού
«Λυσιστράτη»  του Αριστοφάνη σε απόδοση Σπύρου Ευαγγελάτου
«Θεσμοφοριάζουσες» με τον Γ. Κιμούλη και τον Δ. Πιατά
«Το Μαγικό Κλειδί» με την Κάρμεν Ρουγγέρη
«Μαρία Πενταγιώτισσα» με τον Γ. Μποσταντζόγλου
«Ωχ Ηλέκτρα» με τον Πέτρο Φιλιππίδη
«Τα Παντρολογήματα» με τον Γιάννη Μπέζο
«Τρωάδες» με τον Θέμη Μουμουλίδη, Φιλαρέτη Κομνηνού, Στέλιο Μαϊνα, Άρη Λεμπεσόπουλο κ. άλλους.
«Πέρσες» από τον Τηλέμαχο Μουδατσάκι
«Η Κοιμωμένη ξύπνησε» της Ξένιας Καλογεροπούλου
«Δείπνο με φίλους» με τον Γρηγόρη Βαλτινό
«Ο Κατάδικος μου» με την Ελένη Ράντου
«Η Ζωή Μπροστά σου» με την Άννα Βαγενά και άλλες.
Στο Μουσικό μέρος εκτός από Κλασική και Παραδοσιακή Μουσική, υπάρχουν πολλές Συναυλίες  Σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής, με τους: Σταύρο Ξαρχάκο, την Ελένη Βιτάλη, Νατάσα Μποφίλιου, τους Χαϊνηδες, και τον Ψαραντώνη, τον Αβυσσινό και την Λιζέτα Καλημέρη, τον Γιάννη Κασωτάκη, τον Μάνο Παπαδάκη, τους Antartes και τη Lamia Bedioui, τον Παναγιώτη Μάργαρη και την Ανδριάνα Μπάμπαλη, την Γεωργία Νταγάκη και άλλους.
Το πρόγραμμα «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2014» φιλοξενεί πολλούς Ντόπιους Καλλιτέχνες   και σχήματα προσφέροντας τους ένα μεγάλο βήμα έκφρασης και δημιουργίας.
Η Παράδοση, η Κλασική Μουσική, ο Κλασικός αλλά και ο Σύγχρονος Χορός, θα γεμίσουν τα Κηποθέατρα  χρώματα, κίνηση και ρυθμό.
Ο Κοινωνικός χαρακτήρας του φετινού Φεστιβάλ εκφράζεται μέσα από πράξεις αλληλεγγύης των θεατών, όπου όπως και πέρσι, ζητείται στις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο, όσοι θέλουν και μπορούν να ενισχύουν  το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης με τρόφιμα και φάρμακα για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.
Σας επισυνάπτουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2014» καθώς επίσης  και το πρόγραμμα των προβολών του Θερινού Κινηματογράφου της Βηθλεέμ.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΑ ΜΗΝΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΘΕΡΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΒΗΘΛΕΕΜ, ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

You may also like...