Εγκαίνια Έκθεσης Ζωγραφικής της Βούλας Δόγια

afisaΚυριακή 14 Απριλίου 2013

Η ΛΔ’ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων και το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας σας προσκαλούν την Κυριακή 14 Απριλίου 2013  στα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής της ζωγράφου Βούλας Δόγια.  Ή έκθεση ζωγραφικής θα διαρκέσει μέχρι 30 Μαΐου 2013Μαθήτρια μεγάλων ζωγράφων όπως ο Έκτορας Δούκας, ο Γιώργος Κουζούνης και ο Σπύρος Δαγλαρίδης καθώς και του γλύπτη Μιχάλη Τόμπρο, συνέχισε την εκπαίδευσή της για τρία χρόνια στο ελεύθερο σπουδαστήριο της Σχολής Καλών Τεχνών της Βιέννης. Δέχτηκε τις επιδράσεις διαφόρων τεχνοτροπιών πάνω στις οποίες και πειραματίστηκε αναζητώντας το δικό της προσωπικό στυλ.

Με 135 εκθέσεις ζωγραφικής και με Διεθνείς διακρίσεις για το έργο της έχει καθιερωθεί για τη δική της ξεχωριστή τεχνοτροπία και προσφορά στην εικαστική τέχνη.

Στην έκθεσή της στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας παρουσιάζει 40 έργα της  με συνθέσεις από φρούτα, λουλούδια, μπουκάλια, ποτήρια από κρύσταλλο, σε κυβιόσχημη μορφή. Απεικονίζει την άνθιση της ζωής, μέσα στην ομορφιά και την αλήθεια, προοιωνίζει την καρποφορία, την συνέχεια της εξέλιξης. Μέσα από την διαφάνεια του κρυστάλλου εκφράζεται η καθαρότητα του νου και της καρδιάς. Όλα τα αντικείμενα στέκονται σε θέση προσευχής. Μελετήτρια της Αγίας Γραφής, η ίδια, χρησιμοποιεί τον χρωστήρα της για να εκφράσει την ύλη του πνεύματος και να μας οδηγήσει σε ψυχική ανάταση.

Με εκτίμηση,
Η Προϊσταμένη της Εφορείας
Μαρία Ι. Βαϊοπούλου

You may also like...