Εγκαίνια έκθεσης για την περίοδο της Επταετίας 1967-1974 στο Κέντρο Ιστορίας του Δήμου

Τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Σκοτεινή επταετία 1967-1974. Η δικτατορία των συνταγματαρχών» θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017, στις 19.30, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλλη, Πλ. Ιπποδρομίου, τηλέφωνα 2310 264668 και 2310 274167).Η έκθεση που πραγματοποιείται σε συνεργασία του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης, με το «Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής στην Αθήνα ενώ περιηγήθηκε σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Φωτογραφίες, πρωτοσέλιδα εφημερίδων, έντυπα, χειρόγραφα, αφίσες και οπτικοακουστικά τεκμήρια πλαισιώνουν την έκθεση, τα οποία προέρχονται από ελληνικά και ξένα, δημόσια και ιδιωτικά αρχεία όπως η Βιβλιοθήκη της Βουλής, τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας, το Μουσείο Μπενάκη, το Αρχείο Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο, η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη, αλλά και από πολλές ιδιωτικές συλλογές.
Για τις ανάγκες της παρουσίασης στη Θεσσαλονίκη, η έκθεση εμπλουτίστηκε με νέα θεματική ενότητα η οποία αφορά, αποκλειστικά, την χρονική περίοδο της Σκοτεινής Επταετίας στην πόλη μας.
Το Κέντρο Ιστορίας συμμετέχει ήδη ενεργά, για έναν περίπου χρόνο, στο πρόγραμμα συγκέντρωσης και ψηφιοποίησης τεκμηρίων για τη Δικτατορία στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας χώρος μνήμης για τον Αντιδικτατορικό Αγώνα, στις εγκαταστάσεις του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Από το πλούσιο υλικό που συγκεντρώθηκε και ψηφιοποιήθηκε – πέραν των 2.000 ιστορικών τεκμηρίων- έγινε μια μικρή επιλογή, η οποία ενσωματώθηκε στην έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής.
Η έκθεση θα λειτουργεί έως τις 30 Ιουνίου 2017, από Δευτέρα έως Παρασκευή, κατά τις ώρες 09.00 έως 14.00 και 18.00 έως 21.00. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

You may also like...